تاریخ انتشار: ۰۲ اسفند ۱۳۹۰ - ۰۰:۲۲
کد خبر: ۱۵۰۰۹
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
تحصن كارگران شهرداری اهواز خواستار تبديل وضعيت قراردادها؛
تكليف تبديل وضعيت نيروهای شهرداری اهواز تا پايان امسال روشن می شود
اين روزها در كلان شهر اهواز اعتصاب كاركنان يك ارگان و يا سازمان در مقابل استانداري خوزستان به امري طبيعي تبديل شده. اين بار نوبت به كاركنان عملياتي و اجرايي مناطق هشت‌گانه شهرداري اهواز بود كه از به اجرا درآمدن تبديل وضعيت قراردادهايشان از تامين نيروي انساني به حجمي و پرداخت نشدن حقوقشان پس از چندين ماه، اقدام به تجمع كرده بودند
اين روزها در كلان شهر اهواز اعتصاب كاركنان يك ارگان و يا سازمان در مقابل استانداري خوزستان به امري طبيعي تبديل شده و گاها مشاهده مي‌شود كه يك عده با در دست داشتن پلاكاردهايي، اعتراض خود را به گوش مسوولان استاني مي‌رسانند. اين بار نوبت به كاركنان عملياتي و اجرايي مناطق هشت‌گانه شهرداري اهواز بود كه از به اجرا درآمدن تبديل وضعيت قراردادهايشان از تامين نيروي انساني به حجمي و پرداخت نشدن حقوقشان پس از چندين ماه، اقدام به تجمع كرده بودند تا شانس خود را براي محقق شدن خواسته‌هايشان امتحان كنند.

براي مطلع شدن از علت اعتصاب كاركنان شهرداري مناطق هشت‌گانه اهواز خبرنگار ايسناي خوزستان به سراغ اعتصاب‌كنندگان كه حدود 50 تا 60 نفر بودند، رفته و ماجرا را از آن‌ها جويا مي‌شود.

نماينده متحصنان حاضر مقابل استانداري با ناراحتي هر چه تمام و فرياد بلند به خبرنگار ايسنا، گفت: طبق مصوبه رياست جمهوري در سال 88 قرار نيروهاي اجرايي و عملياتي شهرداري مناطق هشت‌گانه اهواز به تامين نيروي انساني تبديل شد، اما اكنون پس از گذشت 2 سال قراردادمان را به شكل حجمي درآورده‌اند كه ما از اين موضوع گله‌مند هستيم.

وي تعداد كارگراني كه با اين مشكل مواجه هستند را 300 نفر اعلام كرد و افزود: جالب اين جاست كه علاوه بر اين مشكل، همگي ما حدود چهار ماه حقوق دريافت نكرده‌ايم. در آبان، آذر و دي‌ماه امسال قراردادمان زيرنظر تعاوني اعتبار و شرايط تا حدودي خوب بود اما پس از اين‌كه قراردادمان را به حجمي تبديل و به دست پيمانكار شخصي واگذار كردند وضع روز به روز بدتر مي‌شود.

نماينده متحصنان در حالي كه سايرين در كنارش قرار داشتند و فرياد مي‌زدند "چند ماه است كه حقوق دريافت نكرديم، به دادمان برسيد" مدعي شد: متاسفانه از زماني كه قراردادمان با پيمانكار مشخص شد با توجه به تعهدي كه از ما گرفته‌اند، هر طور كه بخواهند حقوق‌مان را پرداخت مي‌كند و زماني كه نيازي به ما نداشته باشند مي‌توانند به ميل خود، ما را اخراج كنند؛ ما هم مجبور هستيم با آ‌ن‌ها تعامل داشته باشيم. از همه جالب‌تر اين است كه معاون خدمات شهري شهردار اهواز ابلاغ كرده كه پيمانكار هر كاري كه بخواهد مي‌تواند انجام دهد.

وي با اشاره به اين‌كه سه روز است كه جلوي استانداري تجمع مي‌كنيم، اظهار كرد: چطور ممكن است كه نيروهايي مثل ما در شهرستان‌هاي شادگان، آبادان و خرمشهر قراردادشان به صورت تامين نيروي انساني باشد اما در كلان شهر اهواز چنين اتفاقي صورت نگيرد. پيمانكاري كه ما زير نظرش هستيم در قبال هزينه‌ها، يك ميليون تومان وجه دريافت مي‌كند اما بعد از چهار ماه فقط 500 هزار تومان به كارگران مي‌پردازد كه واقعا ظلم است.

نماينده متحصنان ادامه داد: من نمي‌دانم طبق كدام قانون و مصوبه قرارداد ما را از تامين نيرو انساني جمعي تبديل كردند؛ تا آنجايي كه ما مي‌دانيم طبق مصوبه دولت بايد قرارداد كارگراني همچون ما به تامين نيروي انساني تبديل شود نه جمعي!

وي كه نخواست خود را معرفي كند، افزود: متاسفانه شركت انتظام حافظان صادق كه قراردادمان زير نظر اين شركت است به تازگي تمام افرادي را كه سوادشان بالاتر از ديپلم بوده را از كار اخراج كرده است. از رسانه‌ها انتظار داريم كه صداي ما را به گوش مسوولان برسانند تا شايد گوشه‌اي از مشكلات ما را برطرف شود.

در ادامه خبرنگار ايسنا به سراغ معاون توسعه نيروي انساني استانداري خوزستان رفت تا اين مسئول پاسخگوي خواسته‌هاي اعتصاب‌كنندگان باشد.

سيدكريم حسيني در اين باره گفت: قراردادهاي حجمي به آن دسته از كارهايي گفته مي‌شود كه به صورت غيرمستقر و مدت‌دار هستند و جزء وظايف آن سازمان يا اداره نيستند و تنها براي مدتي از ماه يا هفته به آن كار نياز است.

وي ادامه داد: اما كارهايي كه به صورت مستمر بوده و به‌طور هميشگي به كارگر يا كارمند نياز است طبق بخشنامه دولتي در دو بخش دفتري، پشتيباني و خدماتي تقسيم‌بندي مي‌شوند و دولت تكليف آن‌ها را به صورت كار معين و قرارداد قانون كار مشخص كرده است.

معاون توسعه نيروي انساني استانداري خوزستان افزود: در واقع آن عده از كارگراني كه قراردادشان با دستگاه مربوط است، جزء قراردادهاي تامين نيروي انساني قرار مي‌گيرند كه مصاديق اين‌گونه خدمات و كارها را در مصوبه هيات دولتي مشخص شده است اما كارگراني كه قرارداد آن‌ها با شخص پيمانكار است، قراردادهاي حجمي تلقي شده و مشمول اجراي قانون تبديل وضعيت نمي‌شوند.

حسيني بيان كرد: هدف از تبديل قراردادها از پيمانكاري به تامين نيروي انساني كاهش هزينه‌ها است در حالي كه قرداردادهاي حجمي مثل پيمانكاري موجب افزايش هزينه‌ها مي‌شود. با توجه به بخشنامه اخير دولت طي استعلامي كه از شهرداري‌هاي كشور دريافت كرديم، تكليف تبديل وضعيت نيروهاي شهرداري اهواز تا پايان امسال روشن خواهد شد.

وي گفت: طبق مصوبه هيات دولت امسال قرارداد افرادي كه تاكنون با پيمانكار شركت و يا سازمان مشغول به‌كار هستند و قراردادشان تامين نيروي انساني است، تبديل وضعيت مي‌شوند كه تعداد اين‌ افراد بيش از هفت هزار نفر مي‌باشد.
:
:
:
آخرین اخبار