تاریخ انتشار: ۰۲ اسفند ۱۳۹۰ - ۰۰:۲۰
کد خبر: ۱۵۰۰۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
انتقال شير ايراني از هند به منطقه حفاظت شده "دز" با هدف احياء و تكثير
رايزني‌هاي لازم براي احياء شير ايراني در منطقه دز انجام شده است و اين طرح به زودي اجرايي مي‌شود.

به گزارش ايسنا اصغر محمدي فاضل در جريان بازديد مديران و معاونان محيط زيست طبيعي ادارات حفاظت محيط زيست كشور ، اظهار كرد: وظيفه ذاتي سازمان حفاظت محيط زيست، حفاظت زيستگاه‌ها است، البته نبايد نسبت به حفاظت گونه‌اي و ژني بي‌توجه باشيم و بدون ترديد حفاظت از گونه‌ها و حفاظت از ژن‌ها بايد در دستور كار فني و علمي سازمان حفاظت محيط زيست قرار گيرد.

وي افزود: براي ايجاد مراكز مناسب احياء و تكثير جمعيت گونه‌هاي وحشي بايد حداكثر تلاش را داشته باشيم؛ در حال حاضر در زمينه احياء برخي گونه‌ها مانند گوزن زرد ايراني، مارال، آهو، قوچ، ميش و بز تجربه بسيار خوبي در كشور وجود دارد و البته در زمينه تكثير و پرورش در اسارت گونه‌هاي گوشت‌خوار تجربه زيادي نداريم. در اين بخش هر نوع اقدامي موثر از سوي ادارات حفاظت محيط زيست در استان‌ها مورد حمايت قرار مي‌گيرد.

محمدي فاضل با اشاره به اجراي طرح سافاري‌پارك در منطقه حفاظت شده دز، تصريح كرد: ايجاد سافاري‌پارك زمينه بهره‌برداري از فعاليت‌هاي انجام شده در زمينه حفاظت از گونه‌هاي جانوري را فراهم مي‌كند و در واقع نوعي توجيه اقتصادي براي اجراي طرح‌هاي حفاظت است.

معاون محيط زيست طبيعي سازمان حفاظت محيط زيست كشور درباره احياء شير ايراني  در منطقه دز، خاطرنشان كرد: براي اجراي اين طرح، شير ايراني از هند وارد و به منطقه دز منتقل مي‌شود و در اين زمينه رايزني‌هاي لازم با رييس گروه گربه‌سانان IUCN و رييس اتحاديه باغ‌وحش‌ها اروپا انجام شده است.

 تورج همتي، مديركل حفاظت محيط زيست خوزستان هم در اين بازديد اظهار كرد: جنگل‌هاي دز و كرخه بازمانده‌هاي جنگل‌هاي گرمسيري بين‌النهرين هستند و مساحت آن‌ها 30 هزار هكتار است؛ 17 هزار هكتار از اين جنگل‌ها در منطقه دز و 13 هكتار از آن در منطقه حفاظت شده كرخه واقع شده است.

وي با اشاره به اجراي طرح حفاظت و احياء گوزن زرد ايراني در اين منطقه، افزود: براي اين منظور يك سايت 75 هكتاري در منطقه حفاظت شده دز اختصاص يافته است؛ براي احياء و تكثير اين گونه گوزن، 21 راس گوزن زرد ايراني به اين سايت منتقل شد و با اقداماتي كه در سال‌هاي گذشته انجام شده است، اكنون تعداد اين گونه جانوري در سايت دز به 38 راس افزايش يافته است.

همتي تصريح كرد: احياء شير ايراني و ايجاد سافاري‌پارك در منطقه حفاظت شده دز از ديگر برنامه‌هايي است كه براي اين منطقه پيش‌بيني شده است. با احياء شير ايراني و گوزن زرد در منطقه دز، اكوسيستمي پويا و مناسب براي ايجاد سافاري‌پارك فراهم شده است.

مديركل حفاظت محيط زيست خوزستان خاطرنشان كرد: در حال حاضر زيرساخت‌هاي طبيعي و مكاني مناسب براي احياء و تكثير شير ايراني در منقطه دز فراهم شده و ايجاد زيرساخت‌هاي فرهنگي با هدف افزايش آگاهي بوميان منطقه درباره اين گونه جانوري هم در برنامه است.

وي با تاكيد بر اين‌كه عزم مسئولان محيط زيست استان براي احياء شير ايراني در منطقه جدي است، ادامه داد: علاوه بر ايجاد فضاي زيستگاهي مورد نياز براي احياء اين گونه جانوري، زيرساخت‌ها و امكانات لازم در بخش علمي و ژنتيكي هم بايد فراهم شود.

همتي گفت: براي ايجاد سافاري‌پارك در منطقه حفاظت شده دز هم پيگيري‌هاي خوبي انجام شده و از ظرفيت بخش خصوصي هم در اين بخش استفاده خواهد شد.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۱ - ۱۳۹۰/۱۲/۰۲
0
0
درود بر آقای همتی
:
:
:
آخرین اخبار