کانال "مهندس پور شریفی" به طول 44 کیلومتر است که تاکنون 10 کیلومتر از این پروژه برای انتقال آب به مناطق فوق بحرانی جنوب شرق اهواز اجرایی شده است
مدیر روابط عمومی جهاد نصر کشور گفت: کانال "مهندس پور شریفی" به طول 44 کیلومتر است که تاکنون 10 کیلومتر از این پروژه برای انتقال آب به مناطق فوق بحرانی جنوب شرق اهواز اجرایی شده است.
موسی پرویزی در حاشیه بازدید خبرنگاران از کانال انتقال آب "مهندس پورشریفی" در عرصههای فوق بحرانی جنوب شرق اهواز که امروز، 13 اردیبهشت ماه انجام شد، اظهار کرد: در استان خوزستان یک میلیون و 200 هزار هکتار بیابان وجود دارد که از این میزان 8 منطقه که گردوغبارخیز هستند، تعیین شده است و یکی از این مناطق در جنوب شرق اهواز قرار دارد.
وی افزود: جنوب شرق اهواز یکی از مناطق فوق بحرانی ریزگردها است که به عنوان اولویت اول برای فعالیتهای بیابانزدایی انتخاب شده است.
پرویزی تصریح کرد: هور شریفیه یا هور منصوره به وسعت 42 هزار هکتار است که ریزگردها از این منطقه با بادهای جنوب شرق اهواز وارد اهواز میشود.
وی عنوان کرد: جهاد نصر به عنوان مجری پروژه انتقال سریع آب با حجم بالا انتخاب شده و همچنین ادارهکل منابع طبیعی نیز متولی انجام کارهای بیولوژیکی طرح مقابله با ریزگردها است.
پرویزی اظهار کرد: آب پروژه پرورش ماهی آزادگان از کارون تامین میشود و بهترین منبعی که میشد از طریق آن آب را تامین و به سمت مناطق فوق بحرانی انتقال داد، مجتمع پرورش ماهی بود.
وی ادامه داد: عرض این کانال 50 متر و با حجمی حدود 20 متر مکعب برای مناطق فوق بحرانی جنوب شرق اهواز آبرسانی میکند.
پرویزی با بیان اینکه موسسه جهاد نصر ماموریت پیدا کرد از این نقطه کانالی به طول 44 کیلومتر تا منطقه مورد نظر حفر کند، عنوان کرد: در این پروژه حدود 6میلیون متر مکعب خاکبرداری انجام میشود و 16 شرکت عمرانی در پروژه درگیر شدهاند و تامین نیرو و ماشین آلات از درون استان تامین میشود.
وی خاطرنشان کرد: طرح مقابله با ریزگردها تنها 42 هزار از 350 هزار هکتار مناطق فوق بحرانی تعیین شده را پوشش میدهد و تنها جزیی از یک میلیون و 200 هزار هکتار عرصه بیابانی در استان است و انتظار نمیرود پس از اتمام این طرح، گرد و خاک بلافاصله کنترل شود اما در کاهش گرد و خاک تاثیر دارد.
پرویزی ادامه داد: پلی بر روی کانال مهندس پور شریفی در حال ساخت است تا مردم راه ارتباطی داشته باشند. در این پل بحث رسوببرداری در نظر گرفته شده و با تنظیم دریچه و به صورت سالانه انجام میشود. 70 نفر در ساخت این پل مشغول به کار هستند و تا 10 روز آینده ساخت این پل به اتمام میرسد .
وی ادامه داد: به صورت کلی در فاز اول ساخت کانال (10کیلومتر) احداث دو پل پیشبینی شده که هر دو حدود 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارند و عملیات خاکبرداری آنها نیز به پایان رسیده است.