به گزارش فارس، در همایش "انقلاب اسلامی، انتخابات مجلس نهم و بیداری اسلامی" که به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه تهران، امروز در تالار علامه امینی این دانشگاه برگزار شد، صادق زیباکلام استاد علومسیاسی دانشگاه تهران و عباس سلیمینمین رئیس مرکز تدوین تاریخ معاصر ایران درباره آرایش سیاسی احزاب و گروهها در انتخابات مجلس نهم با یکدیگر به مناظره پرداختند.
* زیباکلام: جریان وابسته به احمدینژاد و مشایی بیشترین کرسی مجلس را به دست میآورند
صادق زیباکلام گفت: معتقدم گروهها و جریانهایی که در انتخابات مجلس نهم شرکت کردند در مجموعه حاکمیت هستند پس چیزی در کشور تغییر نخواهد کرد.
وی افزود: ۳ جریان در انتخابات مجلس نهم شرکت دارند که جریان اول وابسته به دولت یعنی احمدینژاد و رحیم مشایی است.
زیباکلام خاطرنشان کرد: جریان دوم، کمیته ۸+۷ یعنی اصولگرایان سنتی هستند و جریان سوم نیز جبهه پایداری یعنی دوستان و متحدان احمدینژاد هستند که به دلیل حضور رحیم مشایی در کنار رئیسجمهور ترجیح میدهند با احمدینژاد کاری نداشته باشند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با اشاره به اینکه مشکل جبهه پایداری با دولت نهم و دهم عملکرد رئیسجمهور نبوده است، تصریح کرد: آقایان کوچکزاده و آقاتهرانی هیچگاه نگفتند به دلیل عملکرد دولت نهم و دهم با آنان کاری ندارند و مشکل این جبهه حضور آقای مشایی در دولت است.
وی افزود: اگر همین الان احمدینژاد دستش را از رحیم مشایی رها کند، جبهه پایداری با دولت یکی میشود.
این استاد دانشگاه اظهار داشت: افرادی چون کواکبیان و احزابی که با نام اصلاحطلب در انتخابات آتی شرکت کردهاند، اصلاحطلب نبوده و در واقع غیر اصولگرا هستند.
زیباکلام افزود: جریان اول که وابسته به احمدینژاد و مشایی هستند در انتخابات مجلس نهم ۱۰۰ کاندیدا دارند و بیشترین کرسیهای مجلس را به دست خواهند آورد.
استاد علومسیاسی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: کمیته ۸+۷ به زعامت آیتالله مهدویکنی، ۷۰ تا ۸۰ کرسی مجلس را به دست خواهند آورد و جریان افراطی و رادیکال جبهه پایداری حدود ۴۰ تا ۵۰ کرسی مجلس را به دست میآورد و مابقی کرسیها را جریان غیر اصولگرا و افرادی چون کواکبیان و تابش به دست میآورند.
زیباکلام تصریح کرد که مجلس نهم قطعاً با مجلس هشتم تفاوتی نخواهد داشت.
* سلیمینمین: حلقه مشاوران احمدینژاد با دو لایه آشکار و پنهان وارد انتخابات شدند
عباس سلیمینمین در ادامه این مناظره با بیان اینکه نباید از هماکنون پیشبینیهای انتخاباتی کنیم، گفت: اصولگرایان کارنامه خوبی از خود به نمایش گذاشتند و اینگونه نیست که در مجلس تمام قد از احمدینژاد حمایت کردند.
وی افزود: بیشتری استیضاح و عدم رأی اعتماد به وزیران احمدینژاد در مجلس هشتم رقم خورد و این مجلس ایرادات جدی به دولت احمدینژاد داشت و ضعفهای وی را نپوشاند.
سلیمینمین خاطرنشان کرد: متأسفانه در حال حاضر اصولگرایان دو دسته شدند و جبهه پایداری با ادلهای که دارد سر ناسازگاری گذاشته است.
رئیس مرکز تدوین تاریخ معاصر ایران تأکید کرد: حلقه اول مشاوران احمدینژاد با دو لایه آشکار و پنهان وارد عرصه انتخابات شدند. این حلقه به دلیل اینکه حساسیتهایی در جامعه علیه آنان به وجود نیاید، پنهان عمل میکنند و لایه آشکار این حلقه نیز قصد دارد ۲ لیست انتخاباتی ارائه دهد.
وی افزود: گروههایی نزدیک به محسن رضایی و یا علی مطهری نیز گروههایی تشکیل دادند و قصد ارائه لیست واحد دارند.
سلیمینمین خاطرنشان کرد: عدهای از گروههای سیاسی لایههای پنهانی دارند و به همین دلیل تشخیص این لایهها در انتخابات آتی مجلس مشکل خواهد بود.
وی با بیان اینکه در انتخابات مجلس نهم دو جریان انحرافی و دوم خرداد لایه پنهان دارند، تصریح کرد: قطعاً برخی از دوم خردادیها با دشمن همکاری داشتند و ادلهها علیه آنان مشهود است و در حال حاضر از صحنه سیاسی دور هستند.
رئیس مرکز تدوین تاریخ معاصر ایران، اظهار داشت: جریان دوم خرداد چندین حزب دارد و در حال حاضر به غیر از حزب مردمسالاری چند حزب دیگر نیز در انتخابات آتی شرکت دارند. پس چطور میتوان گفت که اصلاحطلبان در انتخابات شرکت نکردهاند و یا اینکه چون احزاب تندرو اصلاحطلب در این انتخابات حضور ندارند، انتخابات موفقی برگزار نخواهد شد.
* زیباکلام: مشکل جبهه پایداری با مشایی است
صادق زیباکلام گفت: هیچگاه افرادی که در جبهه پایداری حضور دارند، به عملکرد احمدینژاد و دولتش انتقادی وارد نکردند.
وی افزود: مشکل جبهه پایداری بر روی سیاستهای احمدینژاد نیست. بنده به آقای مطهری و توکلی احترام قائلم چون از همان سال ۸۴ به عملکرد دولت احمدینژاد انتقاد داشتند اما آیا آقا تهرانی نیز از عملکرد احمدینژاد انتقاد کرده است؟ پس مشکل جبهه پایداری با آقای مشایی است.
* سلیمینمین: آیا تنها توکلی و مطهری رأی اعتماد به وزیران احمدینژاد دادهاند؟
عباس سلیمی نمین گفت: آقای زیباکلام در هر زمان که فراخور شرایط باشد صحبت میکند و طبق هواشناسی که میکند، سخن میگوید. گاهی اوقات اعلام میکند که آقای جاسبی خوب است و برخی اوقات میگوید آقای جاسبی بد است.
وی افزود: آقای تابش چند سال است که رئیس فراکسیون اصلاحطلبان در مجلس است و آیا میتوان گفت که وی اصلاحطلب نیست؟ آیا میشود براساس وضع هواشناسی که خودمان تعیین میکنیم، سخن بگوییم؟
سلیمینمین خاطرنشان کرد: سابقه نداشت که در ابتدای کار یک دولت، نمایندگان مجلس رأی عدم اعتماد به وزیران دولت دهند و در فاصله کوتاهی چند وزیر را استیضاح کنند. آیا تنها آقایان توکلی و مطهری رأی اعتماد به وزیران احمدینژاد دادهاند؟
* زیباکلام: حضرت عیسی و آدم نیز اصلاحطلب بودهاند
صادق زیباکلام در واکنش به سخنان سلیمینمین گفت: بنده اگر هواشناس بودم بدون حتی یک واحد گذراندن درس تاریخ رئیس مرکز تدوین تاریخ معاصر ایران نمیشدم و بنده نون به نرخ روز خور نیستم.
وی افزود: اصلاحطلبی به معنای یک جریان سیاسی پس از انتخابات دوم خرداد تشکیل شد اما اگر بخواهیم از نظر فلسفی تحلیل کنیم، حضرت عیسی(ع)، حضرت آدم و نبی مکرم اسلام هم اصلاحطلب بودند.
زیباکلام خاطرنشان کرد: اینکه بگوئیم تنها افرادی چون کواکبیان، تابش و عارف اصلاحطلب هستند و بقیه، همکاران بیگانگان و جرج سوروس بودهاند، درست نیست.
این فعال سیاسی اصلاحطلب تصریح کرد: از دوم خرداد سال ۷۶ مردمسالاری دینی مطرح شد و پیش از آن بحث بر روی انقلاب اسلامی و ولایتفقیه بود.
این استاد دانشگاه گفت: حکومت جمهوری اسلامی ایران هر کاری که دلش خواسته کرده و این کارها را به عنوان مردمسالاری دینی قلمداد کرده است پس من نمیتوانم بفهمم مردمسالاری دینی یعنی چه؟
* سلیمینمین: تمام مورخان حتی یک واحد درس تاریخ هم نگذراندهاند
عباس سلیمینمین در واکنش به سخنان صادق زیباکلام، گفت: تمام مورخان کشور حتی یک واحد درسی تاریخ هم نگذراندهاند و بنده یک فرصتطلب نیستم.
وی افزود: بنده فردی نیستم که شیمی خوانده باشم اما علوم سیاسی تدریس کنیم.
رئیس مرکز تدوین تاریخ معاصر ایران تصریح کرد: نباید هر آنچه را که تحلیل خودمان است به عنوان واقعیت جا بزنیم.