تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۶
کد خبر: ۱۴۱۵۹۴
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران:

۱۱۰ هزار تن محصول در پتروشیمی کارون تولید می‌شود

۱۱۰ هزار تن محصول در پتروشیمی کارون تولید می‌شود
ظرفیت پتروشیمی کارون ۱۱۰ هزار تن در سال خواهد بود که ۴۰ هزار تن از این ظرفیت محصول MDI است
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران گفت: ظرفیت پتروشیمی کارون ۱۱۰ هزار تن در سال خواهد بود که ۴۰ هزار تن از این ظرفیت محصول MDI است.

مرضیه شاهدایی روز دوشنبه در مراسم افتتاح فاز دوم پتروشیمی کارون اظهار داشت: خوشحال هستیم که امسال در سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل به این افتخار دست یافتیم که صنعت پتروشیمی شاهد افتتاح 12 طرح است و پتروشیمی کارون نیز در رده طرح‌های اقتصاد مقاومتی است.

وی افزود: صنعت پتروشیمی در کشور ما از مزیت‌های نسبی برخوردار است و همچنین ارزش افزوده‌ای که ایجاد می‌کند در برنامه و سیاست‌گذاری‌های کلان کشور داشتیم. منطقه پتروشیمی ماهشهر یک منطقه ویژه اقتصادی است که به دنبال سیاست‌گذاری‌های تعیین شده از سال 76 راه‌اندازی شد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران گفت: امروز با افتخار می‌توانیم بگوییم که 20 مجتمع در منطقه پتروشیمی ماهشهر در حال تولید هستند که ظرفیت اسمی این شرکت‌ها 26.3 میلیون تن است و یک شرکت نیز با عنوان پتروشیمی پخش سرویس‌های جانبی را به کل منطقه ارائه می‌دهد.

وی افزود: طرح‌هایی برای آینده این صنعت  تعریف شده که برخی از آن‌ها در دست اجرا هستند. ظرفیت این طرح‌ها 1.5 میلیون تن با سرمایه گذاری بالغ بر 1.3 میلیارد دلار است که علاوه بر 30 هزار شغل فعلی که در منطقه  وجود دارد 2500 شغل جدید به طور مستقیم و 4700 شغل  به صورت غیر مستقیم ایجاد می‌کند.

شاهدایی افزود: طرح پتروشیمی کارون یکی از طرح‌های اقتصاد مقاومتی است که در جهت تکمیل زنجیره ارزش ایجاد شده و تمام مواد اولیه طرح  از مجتمع‌های اطراف تامین می‌شود.

وی عنوان‌کرد: محصول پتروشیمی  کارون در فاز یک TDI و محصول فاز دوم MDI است که TDI نخستین محصولی بود که در منطقه ایجاد شد و محصول MDI یکی از محصولات منحصر به فرد در منطقه‌ای که برای نخستین بار در کشور ایران در حال تولید است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با بیان اینکه محصول فاز دوم مواد اولیه محصولاتی مانند عایق، قطعات یخچال و پوشش‌های صنعتی است، عنوان‌کرد: ظرفیت پتروشیمی کارون 110 هزار تن در سال است که 40 هزار تن از این ظرفیت محصول  MDI خواهد بود. قیمت هر MDI تولید شده بین 2600 تا 3000 دلار و با ارزش افزوده بسیار بالاست.

وی در ادامه به طرح پتروشیمی تخت جمشید پرداخت و گفت: این طرح تقریبا  در یک سال و نیم گذشته به مرحله پهره‌برداری رسید و در پتروشیمی تخت جمشید ماده اولیه انواع لاستیک‌ها است. پتروشیمی تخت جمشید از رویکردهای صنعت پتروشیمی است که در جهت تکمیل زنجیره ارزش افتتاح و به بهره‌برداری رسید.

شاهدایی با اشاره به حوزه صنایع پایین دستی بیان‌کرد: مطالعات 70 طرح با سرمایه‌گذاری 5 هزار میلیارد ریال انجام شده که همه آماده بارگذاری به صنایعی هستند که می‌خواهند در این منطقه بارگذاری کنند. صنعت پتروشیمی به عنوان یک شرکت توسعه‌ای حامی یک صنعتی است که قرار شده با محوریت بخش خصوصی توسعه پیدا کند و دو شرکت کارون و تخت جمشید نیز با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی راه‌اندازی شد. تمام شرکت‌های حاضر در منطقه متعلق به بخش خصوصی هستند و فقط سازمان منطقه ویژه یک سازمان دولتی زیرپوشش سازمان صنایع ملی پتروشیمی در وزارت نفت کار می‌کند.

وی افزود: شرکت پتروشیمی یک صنعت حاکمی بخش صنعت بوده و امیدواریم با یک تعامل سازنده بین دولت و بخش خصوصی شاهد شکوفایی و جهش دوم در این صنعت باشیم.
مرجع / تسنیم
captcha
آخرین اخبار