تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۵
کد خبر: ۱۴۰۹۹۵
تعداد نظرات: ۲ نظر
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
معاون توسعه و پیش بینی سازمان هواشناسی

منشأ گردوخاک اخیر خوزستان تالاب های خشکیده است

معاون توسعه و پیش بینی سازمان هواشناسی کشور منبع گردوغبار روزهای اخیر در استان خوزستان و شهر اهواز را کاملا داخلی دانست و گفت: عمده ترین کانون های تولید گردوخاک مناطق تخریب شده و تالاب های خشکیده استان هستند.
مهندس "علی عابدینی" با بیان این که نقشه‌های هواشناسی کانون تولید گردوخاک در روزهای جمعه و شنبه گذشته را  کاملاً داخلی نشان می‌دهد، توضیح داد: گرد و خاک شدید روز جمعه اهواز در چند سال گذشته واقعاً کم‌سابقه بود، اما بر اساس آن چه از تصاویر ماهواره‌ای به‌ دست‌ آمده است، منشأ گردوغبارهای اخیر در اهواز از بیابان‌های اطراف این شهر و جنوب خوزستان بوده که در نتیجه وزش باد جنوبی و جنوب شرقی رویروی استان وزیدن گرفته و مناطق بیابانی و کانون‌های بحرانی این استان را فعال‌ کرده است. به این ترتیب  بخش هایی از استان از جمله اهواز از صبح روز جمعه در محاصره گردوغبار شدید قرار گرفت.

معاون توسعه و پیش بینی سازمان در ادامه یادآور شد: معمولا در فصول سرد سال گاهی گردوخاک هایی از این نوع با منشأ داخلی در استان خوزستان مشاهده می شود. اما در فصول گرم سال گردوخاک از بیابان‌های عراق، اردن،عربستان و شمال آفریقا وارد استان می شود .

وی تصریح کرد: عمده‌ترین کانون‌های تولید گردوخاک در اهواز مناطق تخریب‌ شده و تالاب‌های خشکیده در استان است.

مهندس عابدینی در ادامه با بیان این که اجرای طرح‌های چند هزار هکتاری مالچ پاشی می‌تواند در مقابله با گردوخاک موثر واقع شود، گفت: اما کاشتن درخت، بوته‌های رونده، ایجاد پوشش‌های سبز و آبگیری تالاب‌ها بسیار مهم تر از مالچ پاشی است. پوشش‌های مصنوعی بعضاً به محیط زیست آسیب می‌زنند و باید محدود به مناطق خاص با موافقت محیط زیست باشد.

وی افزود: این طرح هم اکنون در هورالعظیم انجام شده اما کافی نبوده و باید تأمین آب بیشتری در این نواحی و مناطق مشابه صورت بگیرد. 

معاون توسعه و پیشگیری مرکز خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی اضافه کرد: مشکل ریزگردها در استان خوزستان از سال 90 به بعد جدی تر شده است و مقابله با آن عزم بیشتری را می‌طلبد./فانوس
غیر قابل انتشار:
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۲
اهوازی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۵ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۱
0
4
چرا کسی مسئولین وزارت نفت رو بخاطر خشک کردن این تالاب ها بازخواست نمی کند؟ مسئولان وزارت نیرو، محیط زیست، جهاد کشاورزی، استانداری خوزستان نیز در این قضیه مقصر هستند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۶ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۲
0
4
میشه بگید چه کسی تالاب هورالعظیم هویزه رو خشک کرد؟؟ چرا مردم خوزستان باید قرباتی زیاده خواهی شرکت نفت (برای استخراج نفت از هور العظیم) و بی تدبیری و ضعف مسئولان خوزستانی شوند؟
captcha
آخرین اخبار