تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۳
کد خبر: ۱۳۹۲۸۰
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
رئیس هیأت مدیره تعاونی دامداران بهبهان:

عمده دامداران کشور در آستانه ورشکستگی قرار دارند

رئیس هیأت مدیره تعاونی دامداران بهبهان گفت: گرانی حامل‌های انرژی، افزایش سالیانه 10 تا 14 درصد دستمزدها، افزایش قانونی بهای سبوس گندم و ذرت دانه‌ای و علوفه‌ای، افزایش بهای داروی دام، برچیده شدن واکسیناسیون ملی دام‌ها بصورت رایگان، کمیابی واکسن‌ها در سه سال متوالی و همزمان کاهش بهای خرید شیر و گوشت از دامداران و قطع یارانه شیر از مشکلات دامداران است.

غلامحسین رنجبرها با بیان این‌که ره‌آورد این مشکلات، ورشکستگی درصد قابل توجهی از دامداران کشور و قرار گرفتن مزارع نیمه ‌فعال موجود در آستانه نابودی کامل است، اظهار کرد: مصوبه ستاد تنظیم بازار مبنی بر خرید شیر از دامداران با قیمت هر کیلو 1440 تومان در سال پیش، هیچگاه وجاهت اجرایی نیافت. در حالی‌که در سه سال گذشته حداقل سه بار بهای لبنیات تولیدی کارخانجات برای مردم و مصرف‌کنندگان گران‌تر شد اما بهای خرید شیر از دامداران نه تنها افزایش نیافت بلکه سه بار کاهش یافت.

وی افزود: در قضیه گوشت قرمز هم، همین رویه رخ داد؛ یعنی در سه سال گذشته نرخ گوشت گوساله از 24 هزار تومان تا 34 هزار تومان برای مصرف‌کننده افزایش یافت و برای دامداران کشور برای سه سال نرخ فروش جوانه‌های نر گوشتی از کیلویی 12 هزار تومان به صورت زنده به کیلویی 10 و 11 هزار تومان کاهش یافت. یعنی در این دو معادله، شیر و گوشت قرمز برای مصرف‌کنندگان گران‌تر شد و همزمان برای تولیدکنندگان هم با کاهش قیمت و با ضرر به فروش رفت.

رنجبرها تصریح کرد: در این شرایط، هم تولیدکنندگان و هم مصرف‌کنندگان هر دو زیان دیدند و ضایع شدند و واسطه‌ها، سودهای کلان بردند. این اقتصاد بیمار، در سه سال گذشته عمده دامداری‌ها را در آستانه ورشکستگی قرار داده است. چراکه یارانه‌های شیر برچیده شدند و همزمان نرخ بهره تسهیلات بخش کشاورزی در سال گذشته به بالاترین حد خود در طول 38 سال اخیر رسید؛ این تنگناهای دولتی، تولید را به زانو درآورده است.

وی عنوان کرد: در این روزها تلخ‌ترین و سیاه‌روزترین دوران، برای اقتصاد دامداران کشور رقم خورده است. حرفه تولیدی و عام‌المنفعه تولید شیر و گوشت جزو سخت‌ترین و زیان‌آورترین حرف تولیدی موجود شده است و اگر تدابیر مؤثر و کارآمدی اتخاذ و اعمال نشود، بزودی شاهد ورشکستگی عمومی دامداران و همزمان نایابی، گرانی و کاهش سرانه مصرف شیر و گوشت سالم برای مردم و مصرف‌کننگان خواهیم بود.

رنجبرها بیان کرد: بنابراین به منظور تشویق خانواده بزرگ دامداران کشور و دلگرم شدن آن‌ها به آینده مزارع تولیدی‌شان، خواهان رسیدگی عاجل و اقدامات انقلابی در راستای برگشت رونق مجدد به صنعت دامپروری کشور، بخشودگی اصل و فرع کلیه تسهیلات دامداران کشور به نظام بانکی ایران، برقراری اعطای یارانه شیر مستقیم به دامداران و تضمین خرید شیر و گوشت به نرخ متعادل و ایجاد ثبات در این عرصه بنیادی و پراشتغال تولیدی هستیم. 
مرجع / ایسنا
captcha
آخرین اخبار