تاریخ انتشار: ۰۵ دی ۱۳۹۵ - ۱۸:۱۹
کد خبر: ۱۳۸۶۲۲
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
معاون اداری و مالی دانشگاه عنوان کرد:
کسری بودجه 5.5 میلیارد تومانی دانشگاه صنعتی بهبهان
با وجود تمام صرفه‌جویی‌ها حداقل کسری دانشگاه تا پایان سال 5.5 میلیارد تومان خواهد بود که اگر برای آن فکری نشود، دانشگاه با مشکلات بسیاری مواجه خواهد شد
معاون اداری و مالی دانشگاه صنعتی خاتم‌الانبیاء بهبهان با بیان اینکه اعتبارات امسال دانشگاه 14.8 میلیارد تومان بوده که حقوق اعضای هیأت‌علمی و کارکنان 14.9 میلیارد تومان شده است، گفت: با وجود تمام صرفه‌جویی‌ها حداقل کسری دانشگاه تا پایان سال 5.5 میلیارد تومان خواهد بود که اگر برای آن فکری نشود، دانشگاه با مشکلات بسیاری مواجه خواهد شد.

دکتر امین اصغری در نشست هیأت‌رئیسه دانشگاه صنعتی خاتم‌الانبیاء بهبهان با استاندار که امروز، یک‌شنبه پنجم دی‌ماه در سالن جلسات استانداری برگزار شد، با مروری بر تاریخچه شکل‌گیری این دانشگاه اظهار کرد: در سال 76 ساخت دانشکده منابع طبیعی بهبهان آغاز شد و از سال 80 این دانشکده اقدام به پذیرش دانشجو کرد؛ در سال 81 فعالیت آموزشی در دانشکده آغاز و به‌طور رسمی افتتاح شد.

وی افزود: دانشکده مهندسی نیز در سال 85 تأسیس و مجوزهای آن اخذ شد؛ پس از آن در سال 86 دانشکده منابع طبیعی به مجتمع آموزش عالی بهبهان تغییر نام یافت و پس از افتتاح دانشکده علوم به‌عنوان سومین دانشکده، این مجتمع به دانشگاه صنعتی خاتم‌الانبیاء بهبهان ارتقا پیدا کرد.

معاون اداری و مالی دانشگاه صنعتی خاتم‌الانبیاء بهبهان با بیان اینکه در حال حاضر سه دانشکده و 13 گروه آموزشی در این دانشگاه فعالیت می‌کنند، گفت: دانشگاه در یک مساحت حدود 20 هکتاری واقع شده و دارای 106 عضو هیأت‌علمی و 259 کارمند شامل 21 کارمند رسمی – پیمانی، 134 کارمند قرادادی و 134 نیروی شرکتی است.

اصغری نسبت کارمند به عضو هیأت‌علمی در این دانشگاه را 2.8 عنوان کرد و افزود: در حال حاضر یک‌هزار و 280 دانشجوی کارشناسی و 180 دانشجوی کارشناسی ارشد در دانشگاه مشغول به تحصیل هستند و طی یک‌سال گذشته 2.4 میلیارد تومان اقدامات عمرانی از محل منابع دانشگاه اجرا شده است.

وی با اشاره به اقدامات انجام‌شده در دانشگاه، تصریح کرد: دانشگاه کمیته جذب هیأت‌علمی نداشت که این مسأله ما را با بحران روبرو کرده بود. اکنون با پیگیری‌های ریاست دانشگاه این کمیته تشکیل و تاکنون بیش از 100 پرونده در آن بررسی شده است. پیش از آن جذب در دانشگاه بدون طی روال دقیق قانونی انجام می‌شد و سند چشم‌انداز نیز در دانشگاه وجود نداشت‌ که اکنون در حال تدوین سند چشم‌انداز و نقشه راهبردی دانشگاه هستیم. همچنین چارت تشکیلاتی دانشگاه در دست اقدام و تکمیل است.

معاون اداری و مالی دانشگاه صنعتی خاتم‌الانبیاء بهبهان با بیان اینکه اقدامات مؤثری انجام شده است که برای توسعه دانشگاه گام‌های بزرگی برداشته شود، خاطرنشان کرد: این دانشگاه با کمک خیرین شکل گرفته و بسیاری از ساختمان‌های آن به لطف و همت خیرین و بنیادهای خیریه بنا شده است.

اصغری اظهار کرد: برای احداث دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه که اخیراً به بهره‌برداری رسید، نیز 9 میلیارد تومان از سوی بنیاد خیریه هزینه شد و حدود 2.4 میلیارد تومان نیز دانشگاه تخصیص داد. انتظار می‌رود دولت هم نقشی در این دانشگاه بازی کند؛ زیرا خیرین تا آنجا که توانسته‌اند پیش آمده و نقش خود را ایفا‌ کرده‌اند. ما انتظار داریم دانشگاه بهبهان مانند دیگر دانشگاه‌ها در دولت دیده شود.

اصغری با اشاره به دیگر اقدامات عمرانی انجام‌شده، خاطرنشان کرد: تجهیز کارگاه‌های دانشکده فنی مهندسی، محوطه‌سازی، بهبود فضای دانشگاه، تعمیرات اساسی در خوابگاه‌های دختران و پسران، احداث بازارچه در خوابگاه‌ها، راه‌اندازی کتابخانه، سایت کامپیوتر برای دانشکده علوم، راه‌اندازی سیستم صدور دانشنامه و اتوماسیون پژوهشی و ... از اقدامات انجام‌شده در این بخش است.

وی با بیان اینکه در حوزه کارآفرینی و ارتباط با صنعت نیز چندین تفاهم‌نامه با شرکت پالایشگاه گاز بید بلند، بهره‌برداری شبکه‌های آبیاری مارون، شرکت آبیاری زهره و جراحی‌ و سازمان آب و برق خوزستان منعقد شده یا در دست اقدام است، گفت: مرکز شکوفایی خلاقیت و نوآوری دانشگاه نیز سال گذشته تأسیس و امسال به پردیس پارک علم و فناوری تبدیل شد. تاکنون دوره‌های مختلفی در این مرکز برگزار و در حال حاضر چند شرکت دانش‌بنیان نیز در آن مستقر شده‌اند.

معاون اداری و مالی دانشگاه صنعتی خاتم‌الانبیاء بهبهان عنوان کرد: با توجه به اینکه دانشگاه بودجه کافی در اختیار نداشته، با مشکلات مالی بسیار زیادی مواجه بوده است. به همین دلیل اولین سیاستی که طی یک‌سال گذشته دنبال شد، این بود که تعهد جدیدی برای دانشگاه ایجاد نکنیم که ایجاد مشکل کند؛ همچنین صرفه‌جویی در هزینه‌ها در دستور کار قرار گرفت.

اصغری بودجه متمرکز سال گذشته این دانشگاه را 1.4 میلیارد تومان عنوان و تصریح کرد: این بودجه سال گذشته به طور 100 در صدی تخصیص پیدا کرد و امسال رایزنی‌هایی شده است که تخصیص 110 درصد باشد؛ همچنین قرادادهای دانشگاه سختگیرانه و با وسواس زیاد بازنگری شدند.

وی با اشاره به اینکه دانشکده علوم این دانشگاه مجوز لازم را نداشت و بخش عظیمی از کارکنان و اعضای هیأت‌علمی دانشگاه پست مصوب نداشتند، گفت: با اقدامات انجام‌شده تعداد پست‌های هیأت‌علمی در دانشگاه از 48 پست به 89 پست هیأت‌علمی افزایش پیدا کرد.

معاون اداری و مالی دانشگاه صنعتی خاتم‌الانبیاء بهبهان افزود: اعتبارات دانشگاه در سال جاری 14.8 میلیارد تومان بوده است که از این میزان تنها 14.9 میلیارد تومان صرف حقوق اعضای هیأت‌علمی و کارکنان دانشگاه می‌شود. به عبارت دیگر همه این اعتبار، تنها کفاف حقوق هیأت‌علمی و کارکنان دانشگاه را می‌دهد‌ و دیگر هزینه‌های دانشگاه اعم از قبوض آب، برق، تلفن، غذا و ... تقریباً‌ با استقراض و چانه‌زنی تأمین می‌شود که با حداقل بدهی، سال را به پایان برسانیم.

اصغری با بیان اینکه البته بسیاری از مشکلات از سال‌های گذشته به ما ارث رسیده است، در عین حال تأکید کرد: اکنون دانشگاه به حمایت استانداری نیاز دارد که حداقل‌های لازم را برای ادامه فعالیت خود داشته باشد. پیش‌بینی می‌کنیم که حداقل کسری دانشگاه تا پایان سال 5.5 میلیارد تومان خواهد بود و اگر برای آن فکری نشود، با مشکلات بیشتری مواجه می‌شویم.

وی خاطرنشان کرد: در بخش اعتبارات تملک دارایی سرمایه‌ای، دولت نقش زیادی در دانشگاه صنعتی بهبهان ایفاء نکرده و شاید از این نظر دولت 20 درصد در دانشگاه هزینه کرده است؛ به همین دلیل این انتظار وجود دارد که دانشگاه صنعتی بهبهان نیز در تخصیص این اعتبارات دیده شود زیرا پتانسیل‌های بسیاری در دانشگاه وجود دارد که ارزش سرمایه‌گذاری دارد.

معاون اداری و مالی دانشگاه صنعتی خاتم‌الانبیاء بهبهان همچنین با برشمردن مهم‌ترین نیازهای دانشگاه، اظهار کرد: در حال حاضر سالن چندمنظوره ورزشی و کتابخانه مرکزی در دانشگاه وجود ندارد؛ همچنین برای پست برق با مشکل مواجه هستیم. احداث آمفی‌تئاتر مناسب و محوطه‌سازی از دیگر پروژه‌های ضروری برای دانشگاه است. در مجموع اعتبار مورد نیاز برای پروژه‌های ضروری دانشگاه حدود 18 میلیارد تومان است.

اصغری با اشاره به پروژه استخر این دانشگاه گفت: قرار بود شرکت نفت این استخر را برای دانشگاه احداث کند که گودبرداری آن نیز انجام اما متأسفانه رها شده است. درخواست ما این است که این مسأله پیگیری شود زیرا نه‌تنها برای دانشگاه که برای شهرستان نیز مفید خواهد بود؛ همچینن احداث سالن چند منظوره ورزشی از مطالبات کلیه دانشجویان و موارد ضروری در دانشگاه است. در خصوص مشکلات سلف‌سرویس و تجهیز سالن‌های اجتماعات نیز امیدواریم استانداری همکاری لازم را داشته باشد.
مرجع / ایسنا
:
:
:
آخرین اخبار