تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۹
کد خبر: ۱۳۷۸۷۰
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

مستند قدیمی ترین پل استوار جهان در دزفول کلید خورد

مستند قدیمی ترین پل استوار جهان در دزفول کلید خورد
ساخت مستند تلویزیونی ' قدیمی ترین پل استوار جهان' به همت یکی از مستندسازان دزفول آغاز شد
ساخت مستند تلویزیونی ' قدیمی ترین پل استوار جهان' به همت یکی از مستندسازان دزفول آغاز شد.

کارگردان و نویسنده متن این مستند تلویزیونی روز سه شنبه گفت:به مناسبت 15دی ماه که در بین شهروندان دزفولی به نام روز پل باستانی دزفول مشهور است مستند تلویزیونی با عنوان قدیمی ترین پل استوار جهان در دست ساخت است.

عبدالکریم بیدخ افزود:از سه ماه پیش تحقیق در خصوص علت استواری و نحوه ساخت آن آغاز شده و در حال حاضر تحقیقات آن با همکاری اساتید و کارشناسان باستان شناسی انجام شده است.

وی زمان این مستند تلویزیونی را 30 دقیقه اعلام کرد و گفت:فیلمبرداری این پل نیز از اول دیماه آغاز می شود و 15 دیماه به اتمام خواهد رسید.

وی گفت:در این مستند نحوه ساخت پل باستانی دزفول و دلایل استحکام این پل با 1700 سال قدمت توضیح داده می شود ضمن اینکه در کنار این مستند نیز نماد انیمیشنی از پل و رودخانه دز جهت معرفی ساخته شده است .

بیدخ افزود:شرکت آسیای هفت سنگ که یک شرکت ساختمانی در تهران می باشد نیز تهیه کنندگی این مستند تلویزیونی را بر عهده دارد و هزینه های ساخت آن را عهده دار شده است.

کارگردان و نویسنده متن این مستند تلویزیونی گفت:مجوزهایی هوایی برای تهیه تصاویر هوایی این مستند نیز از طریق فرمانداری دزفول اخذ شده است .

پل باستانی 1700 ساله مهمترین و ممتازترین اثر تاریخی دزفول است که بنای آن به دستور شاپور اول ساسانی بعد از غلبه بر سپاه روم ساخته شد.

پل قدیم دزفول به عنوان یک راه ارتباطی بین جندی شاپور و سرزمین بین النهرین در سال 263 میلادی به دستور شاپور اول ساسانی بعد از غلبه ایران بر سپاه روم و به اسارت گرفتن والریانوس امپراطور روم به کمک اسرای رومی بر روی رودخانه دز احداث شد.
مرجع / ایرنا
captcha
آخرین اخبار