تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۳
کد خبر: ۱۳۳۰۷۴
تعداد نظرات: ۶ نظر
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
مختار مطرح کرد:
۱۸استان کشور درگیر ریزگردها/ از سدسازی در ترکیه تا جنگ داخلی در عراق؛ عوامل مؤثر در این پدیده
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس با انتقاد از اینکه ۱۸ استان کشور درگیر پدیده ریزگردها است، تصریح کرد: مدیریت ریزگردها مستلزم تصویب لایحه اصلاح قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا است.
جلیل مختار با بیان اینکه منشاء 90 درصد ریزگردهای کشور خارجی است، یادآور شد: منشاء 90 درصد ریزگردها مربوط به کشور عربستان، عراق و سوریه است که علت افزایش ریزگردها در سوریه و عراق هم اقدام کشور ترکیه برای ایجاد 20 سد اخیر  به نام طرح گاپ است که در حال ذخیره 8 برابر آب دجله و فرات در این سدها است که به طور حتم در سال های آینده به عنوان یک کشور مهم در فروش و بورس آب در جهان مطرح خواهد شد.

نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه کاهش ورود آب به دجله و فرات عراق موجب هجوم ریزگردها به خوزستان شده است، گفت: در استان الانبار عراق این ریزگردها و گرد و غبار متصاعد شده و بعد از مدتی در اهواز و آبادن انتشار می یابد.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با یادآوری لایحه اصلاح قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا، گفت: این لایحه اگر تصویب شود تاثیر زیادی در مدیریت ریزگردها خواهد داشت زیرا با تصویب این لایحه، گردوغبار و ریزگردها به عنوان آلودگی هوا محسوب می شود؛ در حالی که در گذشته محسوب نمی شد.

وی با بیان اینکه با تصویب لایحه اصلاح قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا، شرح وظایف دستگاه های متولی و وزارتخانه ها تعریف می شود، افزود: در کنار این امر، ردیف های اعتباری ویژه در این لایحه در نظر گرفته می شود و بعد از آن به صورت حاکمیتی، شرح وظایف به دستگاه هایی مانند وزارت جهادکشاورزی، وزارت نفت، سازمان حفاظت محیط زیست ابلاغ می شود.

مختار با بیان اینکه انجام سه اقدام مهم در لایحه اصلاح قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا در مقابله با ریزگردها موثر است، تصریح کرد: امر مالچ پاشی که باید در شرح وظایف وزارت نفت و سازمان حفاظت محیط زیست در این لایحه دیده شود؛ کاشت نهال که باید در شرح وظایف دستگاه متولی در نظر گرفته شده و اعتبارات لازم به این منظور اختصاص داده شود و اقدام سوم بحث مدیریت آب است که در این رابطه وزارت نیرو باید مکلف شود سهم آب کشاورزی  استان هایی که با  گرد و غبار و ریزگردها درگیر هستند را افزایش دهد زیرا در حال حاضر عدم ورود آب به تالاب های هورالعظیم و شادگان و همچنین زمین های کشاورزی موجب تشدید ریزگردها در اهواز و آبادان شده است.

سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس دهم، یادآور شد: امیدواریم با تصویب لایحه اصلاح قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا و همکاری دستگاه ها دیگر شاهد وجود ریزگردها در کشور نباشیم.

این نماینده مردم در مجلس دهم؛ بر لزوم ورود جدی وزارت امور خارجه و سازمان حفاظت محیط زیست در جهت مهار منشاء خارجی ریزگردها تاکید کرد و ادامه داد: کشورهایی که در این موضوع با ما شریک هستند -یعنی عراق و سوریه- با مشکلات امنیتی و جنگ داخلی روبرو هستند که نمی توانند این موضوع را در اولویت قرار دهند اما کشور برخوردار و دارای امنیت عربستان، دشمن دیرینه نظام جمهوری اسلامی است که باید از طریق مجامع بین المللی پیگیری شود.

نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از اینکه 18 استان کشور درگیر پدیده ریزگردها است، تصریح کرد: در روزهای اخیر آلودگی خوزستان به 12 برابر استاندارد بین المللی افزایش یافته که تعطیلی مراکز آموزشی را در پی داشته است.

سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مدیریت ریزگردها مستلزم تامین اعتبارات ویژه است، گفت: از آنجایی که دستگاه ها تاکنون در رابطه با مدیریت ریزگردها نقش حاکمیتی نداشته و این موضوع در چارچوب های لازم تعریف نشده بنابراین با تصویب لایحه اصلاح قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا، وظایف دستگاه ها مشخص و اعتبارات ویژه تامین می شود.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۶
خوزستانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۷/۱۴
0
2
گوشمون پر شد حرف مفت بسه دیگه بابا!!!!!!!!!!!!!!!!
کارشناس هواشناسی خوزستان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۷/۱۴
0
3
سلام

جناب اقای مختار لطفا اگر اطلاعات ندارید اطلاعات غلط به مردم ندهید .
پنجاه درصد منشا داخلی دارد و پنجاه درصد منشا خارج از استان.
در دو سال گذشته این وضعیت بیشتر از مناطق داخل استان بوده است که شما و دیگر مسولان هیچ کاری برای رفع آن انجام ندادید.
آیا اگر در استان اصفهان بود باز هم میگفتید نود درصد منشا خارجی دارد؟؟؟
شهروند
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۷/۱۴
0
1
عوام فریبی بس است انتقال بی اندازه ی آبهای خوزستان به دیگر استانها عامل بدبختی و گردوخاک خوزستان شده . چرا جلگه ی خوزستان که تمدنی چند هزار ساله دارد یهو در این سالها دچار گردوخاک شد!!!؟چطور با احداث سدهای غیر کارشناسی و انتقال آب ، پدیده ی گردوخاک به یکباره ایجاد شد؟ مسلم است که نتیجه ی احداث سدهای غیر کارشناسی و انتقال بی رویه ی آب از سرچشمه های کارون به استانهای کویری جهت کشت و کار برنج و صنعت فولاد ... این بلا را بر سره خوزستانیهاآورده است حالا هی بگید منشا خارجی ... البته شاید باشه ولی نه آنچنان که شما می فرمایید منشا داخلی را برطرف کنید بعد گیر بدید به منشا خارجی تازه اگر منشا خارجی هم در کار باشه جز تخیلات نباشه لطفا به شعور مردم توهین نکنید
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۷/۱۴
1
0
از نمایندگان استان خوزستان بخاطر پیگیری مشکلات استان خوزستان تشکر می کنیم و امیدواریم که شاهد اقدامات عملی در این خصوص باشیم. نمایندگان خوزستان باید بطور جدی مسئله احیای هورالعظیم و انتقال آب کارون و کرخه را پیگیری کنند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۷/۱۵
0
1
نمایندگان خوزستان لطفا طرح های انتقال اب را لغو کنید
ایا هیچ تعصبی روی استان خود ندارید که در حال نابودی است؟
اهوازی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۷/۱۸
0
0
وقتی میگید ساخت سد در ترکیه و جنگ داخلی در عراق یعنی پشم .باید زیر این خاک دفن بشید.من از خدا میخوام بهم یک ساعت مهلت بده قبل از مرگم رسوایی تمام ظالمان این مملکت رو ببینم
:
:
:
آخرین اخبار