زنگنه در حالی دولت گذشته را مقصر اصلی خشکیدن هورالعظیم نشان می دهد که طبق برخی مستندات، شرکت های تابعه نفت به صورت غیر مجاز و شبانه اقدام به مسدود کردن ورودی های مخازن هورالعظیم می کنند.
معاون طرح و توسعه شبکه های
زهکشی آب و برق خوزستان یادآور شد: انجام هرگونه پروژه درحریم و بستر آب های
خوزستان باید با مجوز سازمان آب و برق خوزستان باشد و بی تردید انحرافی که توسط
شرکت نفت در مسیر زهکش سی ام دی انجام شده بصورت پنهانی و بدون مجوز انجام شده است.
اگر شرکت نفت پیش از انجام عملیات روی زهکش ها موضوع را اطلاع می داد نه تنها که
جلوی آن را نمی گرفتیم
و مجوز را صادر می کردیم بلکه راهکارهای کارشناسی را ارایه می دادیم تا مشکلی برای
زهکش ها و کشاورزان ایجاد نشود.
معاون طرح توسعه سازمان آب و برق خوزستان در پاسخ به خبرنگاران گفت: هنوز برای تعرض بدون مجوز خسارتی از شرکت نفت نگرفته ایم. سازمان محیط زیست دراین باره طرح شکایت کرده است اما ما هنوز طرح دعوی نکرده ایم. از آنجا که سازمان های دولتی حق شکایت از یکدیگر را در مراجع قضایی ندارند ما به محض آماده شدن مستندات توسط دفتر حقوقی این کار را از طریق شورای حل اختلاف استانداری پیگیری خواهیم کرد.
به گزارش خوزنیوز؛ اسماعیل زاده مدیر اجرایی شبکه حوزه کرخه نیز در مورد اقدام
غیر قانونی شرکت نفت در مسدود کردن
دریچه های مخازن هورالعظیم گفت: برای آن که آب در میان مخازن هورالعظیم در ارتباط
باشد دریچه هایی تعبیه شده است که آب را بر گردش در می آورد. متاسفانه
شرکت نفت که هم اکنون در هورالعظیم مشغول فعالیت های نفتی است برای جلوگیری از ارتباط مخازن، شبانه
و بدون اجازه حدود 20 مورد از مجموعه دریچه های ارتباطی را با بتن مسدود می
کند تا زیر کمپ هایشان خشک بماند.
وی افزود: یک هفته طول می کشد تا ما این دریچه ها را در گرمای شدید با کارگر و چکش برقی بازگشایی کنیم اما باز هم می بینیم که شرکت نفت دوباره این کار خود را تکرار می کند. پیگیری ها و رایزنی های ما به ارگان های همچون استانداری و فرمانداری مختلف هم راه به جایی نمی برد. در مستندات و عکس های ما مشخص است که این دریچه به صورت کامل با بتن مسدود شده است. این اقدامات در همین دوره وزارت و به صورت پنهانی انجام شده است. هر چند کلیومتر مجموعه از این دریچه ها است که شرکت نفت همه را مسدود کرده است.
وی ادامه داد: این اقدام شرکت نفت در هورالعظیم مانع جابجایی آب میان مخازن، ایجاد رطوبت در مخازن و موجب بروز ریزگردها می شود. این دریچه ها وظیفه مخلوط کردن آب شور و شیرین و به جریان انداخت آب در میان مخازن را دارند. ما مجبوریم آب را در مخازن جابجا کنیم تا تالاب دچار ماندگی نشود و اکسیژن وارد آن شود. خشک شدن طولانی تالاب همچنین فرصت احیا و رشد گیاهان تالاب را می گیرد و این پوشش گیاهی امکان رشد مجدد را نخواهند داشت.
اسماعیل زاده گفت: توجیه شرکت نفت برای این کار برداشت از مخازن مشترک نفتی با عراق و عقب نیفتادن از این رقابت است. فرمانداران منطقه و استانداری می بایست پیگیری های لازم را انجام دهند و خسارت های وارده را از شرکت نفت مطالبه کنند تا هم خسارت های مردم جبران شود و هم از اتفاقات مشابه جلوگیری شود.
مدیر اجرایی شبکه حوزه کرخه در پایان یادآور شد: تعرض و اقدامات بدون مجوز شرکت نفت در زهکش های نیز اتفاق افتاده است. سازمان آب و برق هم اکنون در حال برطرف کردن آثار اقدامات غیر اصولی شرکت نفت است اما از آنجا که شرکت نفت هنوز منطقه را ترک نکرده است، هیچ چیز معلوم نیست. شرکت نفت کار خود را ارجح تر و حساس تر می داند و ممکن است در جایی دیگر زهکش ها را مسدود کنند تا لوله های خود را از زیر آن عبور دهند. این موانع همچنین موجب افزایش رسوب در زهکش ها شده است که هزینه های زیادی را برای رسوب زدایی می طلبد.
چرا جان مردم خوزستان برای وزارت نفت ارزشی ندارد؟!