تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۰ - ۱۶:۳۹
کد خبر: ۱۲۹۷۷
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
امير قلعه نويي:بايد ماهيت افرادي كه براي قهرماني دست به هر كاري مي‌زنند معلوم شود!
سرمربي تيم فوتبال تراكتورسازي پس از بازگشت تيمش از اردوي تركيه ضمن رضايت بخش توصيف كردن اين اردو درباره مسايلي مانند انتخابات فدراسيون فوتبال، مبارزه با دلالي و عملكرد فدراسيون در دوره چهار ساله اخير پرداخت.

امير قلعه نويي پس از بازگشت تيم فوتبال تراكتورسازي از اردوي چند روزه در آنتالياي تركيه در گفت‌و‌گو با خبرگزاري ايسنا ، گفت: محلي كه ما براي اردو به آنجا رفته بوديم، يكي از قشنگ‌ترين جاهاي دنياست و همه گونه امكانات اردويي در آنجا فراهم است. تنها مشكلي كه در اردوي ما وجود داشت اين بود كه ما در زمان مناسبي به آنجا نرفته بوديم. اگر اردوي ما يك هفته‌ ديرتر و همزمان با نيم فصل اروپا برگزار مي‌شد، مي‌توانستيم با تيم‌هاي زيادي بازي كنيم، به ويژه‌ تيم‌هاي روسي، گزينه‌هاي مناسبي براي بازي‌هاي تداركاتي بودند.

وي ادامه داد: هدف اصلي ما از برگزاري اين اردو در تركيه انجام بازي تداركاتي بود، اما با توجه به اين كه به جز ما تيم ديگري در آن زمان در اردو نبود، تنها با تيم اميد آنتاليا اسپور بازي كرديم.

قلعه نويي درباره مصدوميت مهدي كياني و فرزاد آشوبي و همچنين جذب بازيكنان جديد گفت: مصدوميت آشوبي خيلي جدي نيست، اما كياني حداقل 20 روز از تمرينات دور خواهد بود. ضمن اين كه علاوه بر قاسم حدادي‌فر، عقيل اعتمادي و مهدي كياني كه در واقع بازيكنان جديد ما هستند، قصد داريم يك يا دو بازيكن ديگر را به تيم اضافه كنيم. در مجموع بايد بگويم كه اردوي ما در تركيه رضايت بخش بود.

سرمربي تيم فوتبال تراكتورسازي در ادامه درباره طرح دوباره بحث دلالي به ايسنا گفت: طبيعتا اولين اصل پيشرفت فوتبال پاكي و سلامت آن است و وقتي اين پاكي وجود نداشته باشد، فوتبال يك ريال هم ارزش ندارد. در همه جاي دنيا واسطه‌ها يا «ايجنت‌ها» به صورت قانوني فعاليت مي‌كنند و كاملا قابل احترام و اعتماد هستند. من خودم زماني كه در لوركوزن بودم، يك ايجنت برزيلي را ديدم كه مدير برنامه‌هاي بازيكنان برزيلي اين تيم بود و از احترام بالايي نيز برخوردار بود.

وي افزود: در ايران اما واسطه‌گري‌ها بدون قانون انجام مي‌شود و اين مسايل در ايران غير رسمي است. من اينجا از برنامه «90» هم تشكر مي‌كنم كه بحث مبارزه با دلالي را باز كرد. اين بحث بالاخره بايد يك جا تمام شود و بايد ماهيت كساني كه دست به هر كاري مي‌زنند تا جام كسب كنند، مشخص شود و در ضمن با آن‌ها برخورد هم شود. همه چيز بايد به قانون تبديل شود و از سليقه‌ها بايد دوري كرد، ولي متاسفانه قانون در فوتبال ما قائم به فرد است و برخوردها سليقه‌اي است.

قلعه نويي همچنين درباره اختلاف نظرهاي شديد اعضاي هيات مديره فدراسيون فوتبال درباره نحوه برگزاري انتخابات اين فدراسيون و همچنين اصلاح اساسنامه گفت: اين مسايل بسيار ساده است، ولي ما آن‌ها را پيچيده مي‌كنيم. تركيه زماني كه مي‌خواست فوتبالش را به پيشرفت برساند، از جايي الگوبرداري كرد و دولت اين كشور نيز با نظارت و حمايت از چشم انداز فوتبال در اين كشور باعث رشد روز افزون فوتبال در تركيه شد اما در ايران اين مسايل به گونه ديگري است. در اينجا يك روز يك رييس فدراسيون يا رييس يك كارخانه صنعتي براي پيشرفت فوتبال كاري انجام مي‌دهد، ولي ناقص باقي مي‌ماند. ما در فوتبالمان قانوني براي رشد اين ورزش نداريم و استعدادهاي خود را حذف مي‌كنيم.

وي ادامه داد: سوالي كه من از مسئولان فدراسيون فوتبال دارم اين است كه چرا وقتي يك مربي خارجي به ايران مي‌آيد، هر چقدر كه مي خواهد به او پول مي‌دهند، اما يك مربي ايراني بايد سقف قرارداد را رعايت كند. آيا اين عدالت فوتبال است؟ من مي‌گويم تا وقتي كه قوانين ما من در آوردي باشد، از استانداردهاي روز دنيا عقب مي‌مانيم. درباره اصلاح اساسنامه نيز بايد بگويم مهم هدفي است كه از اين كار دنبال مي‌شود. اگر هدف از اصلاح اساسنامه پيشرفت فوتبال و نزديك شدن به استانداردهاي جهاني باشد، اشكالي ندارد و البته آنچنان مساله پيچيده‌اي هم نيست كه مسئولان فدراسيون با يكديگر درگير شوند.

سرمربي اسبق تيم ملي فوتبال همچنين عملكرد فدراسيون فوتبال را در دوره چهار ساله اخير اين گونه ارزيابي كرد: از آنجايي كه من گاهي اوقات به اين فدراسيون نزديك بودم، مي‌دانم كه آن‌ها انصافا كار كرده‌اند و هدفشان پيشرفت فوتبال بوده است، اما در دوره چهار ساله اخير تيم‌هاي فوتبال‌مان نتايج خوبي كسب نكرده‌اند. ضمن اين كه بايد بگويم مديران فدراسيون از آقاي كفاشيان گرفته تا تاج و عزيز محمدي خواستار تغييرات و پيشرفت فوتبال بودند، اما مشكلي كه در اين فدراسيون وجود داشت اين بود كه بين مديران اين فدراسيون هماهنگي‌ وجود نداشت. شايد علت آن هم اين بود كه نواب رييس توسط رييس فدراسيون انتخاب نشده بودند.

قلعه نويي درباره فردي كه در آينده رياست فدراسيون فوتبال را بر عهده خواهد گرفت، نيز گفت: متاسفانه چون فوتبال ما تا حدودي با سياست آميخته است و بر خلاف كشورهايي همچون تركيه درآمدهاي فدراسيون فوتبال مشخص نيست و رديف بودجه‌اي نيز براي آن تعريف نشده است، ناخودآگاه رياست فدراسيون به سمت كساني كه قدرت سياسي دارند، سوق پيدا مي‌كند. اين شرايط حاكم بر فوتبال ماست، اما در مجموع بايد گفت رييس فدراسيون بايد مدير باشد، تحصلات عاليه داشته باشد، بتواند براي فوتبال منابع مالي بيابد و مهم‌تر از همه در كارش تخصص داشته باشد. هر چند در تاريخ فوتبال ما مديران سياسي بوده اند كه خوب كار كرده‌اند اما كساني هم مثل داريوش مصطفوي و محمد دادگان بوده‌اند كه با تخصص خود به فوتبال خدمت كرده‌اند.

قلعه‌نويي در ادامه گفت‌وگو با ايسنا و در پاسخ به اين سوال كه صحبت‌هايي كه شما درباره برخي خبرنگاران انجام داديد چندان جالب توجه نبود و صداي اعتراض برخي‌ها را در آورد گفت: اتفاقا صحبت‌هايي كه من مطرح كردم در راستاي دفاع از آرمان‌هاي خبرنگاران بود. مي‌خواستم از كساني حمايت كنم كه نسبت به رسالتشان آگاهند و مي‌دانند كه نوشته‌هايشان چه تاثيري در جامعه مي‌گذارد اما متاسفانه برخي‌ها بدون اينكه صحبت‌هاي من را بخوانند نسبت به آن واكنش نشان دادند و بيانيه صادر كردند. البته چند نفري از آن‌ها با من تماس گرفتند و قسم خوردند كه در جريان اين بيانيه نبودند.

وي در پاسخ به اين سوال كه شما در حالي آن صحبت را درباره برخي خبرنگاران مطرح كرديد كه ممكن است روزانه دروغ‌هاي زيادي توسط افراد مختلف با مسئوليت‌هاي بزرگ زده شود و كسي هم كاري به كار آن‌ها ندارد، گفت: ممكن است يك نفر در جمعي دو نفره دروغ بگويد و تبعات آن دروغ چندان بزرگ نباشد اما وقتي يك نفر با قلمي كه خداوند به آن قسم خورده مطلبي خلاف واقع را مطرح مي‌كند و آبروي كسي را مي‌برد، اين تبعات بسيار بزرگي دارد. من حرف‌هايي كه زدم در راستاي دفاع از خبرنگاراني بوده كه همواره سالم كار كرده‌اند.

قلعه‌نويي افزود: من همچنان بر روي حرف خود هستم و از حرفم عقب نشيني نمي‌كنم.

وي در پاسخ به اين سوال كه گفته مي‌شود برخي خبرنگاران قصد شكايت عليه شما را دارند و حتي دكتر احمدي به عنوان رييس انجمن ورزشي نويسان اعلام كرده خبرنگاران مي‌توانند در صورتي كه شكايت‌شان در فدراسيون به جواب نرسيد، به خارج از فدراسيون شكايت‌شان را ببرند، گفت: حساب دكتر احمدي با آن خبرنگاراني كه مد نظرم بود، جداست. او فردي است كه تلاش كرده جريان سالمي را در مطبوعات توسعه دهد اما اگر كسي مي‌خواهد از من شكايت كند من از اين شكايت استقبال مي‌كنم و خوشحالم كه بحث من درباره وجود اقليتي ناسالم در مطبوعات، همزمان با بحث ناپاكي فوتبال شده است. من به اين خبرنگاران توصيه مي‌كنم كه شكايت‌شان را مطرح كنند و كار روزانه‌شان را كنار بگذارند و دنبال پيگيري اين شكايت بروند و من هم از آن استقبال مي‌كنم.
:
:
:
آخرین اخبار