باغ موزه دفاع مقدس در آبادان با گذشت 10 سال از آغاز فعالیت، برای تکمیل همچنان در پیچ و خم راه اندازی کامل است و برای بهره مندی مردم از این ظرفیت در حاشیه اروندرود، به عزم و توجه مسئولان نیاز است
باغ موزه دفاع مقدس در آبادان با گذشت 10 سال از آغاز فعالیت، برای تکمیل همچنان در پیچ و خم راه اندازی کامل است و برای بهره مندی مردم از این ظرفیت در حاشیه اروندرود، به عزم و توجه مسئولان نیاز است.
باغ موزه دفاع مقدس آبادان با 27 هکتار مساحت در منطقه بِریم آبادان یکی از مکان های منحصر به فرد و دست نخورده سال های دفاع مقدس در حاشیه اروندرود قرار دارد که چند سالی است قرار است برای بازدید اعضای کاروان های راهیان نور و هموطنان از مناطق جنگی به طور کامل آماده شود.
همجواری آن با اروندرود و وجود آثار بکر و دست نخورده دفاع مقدس، از ویژگی های منحصر به فرد این مکان است که به خوبی می تواند جنگ و هجوم ناجوانمردانه نیروهای بعثی به کشور را در سال های جنگ تحمیلی به نسل جدید انقلاب منتقل کند.
اسفند ماه 1394، هشت شهید گمنام در این باغ موزه دفن شدند که برای دفن این شهدا در این مکان مخالفت هایی از سوی برخی دستگاه ها مطرح شد که با مقاومت و تاکید مردم آبادان، شهدای گمنام در این مکان دفن شدند.
رئیس باغ موزه دفاع مقدس آبادان، همراهمی و کمک مسئولان شهری برای تکمیل این مکان به عنوان نماد مقاومت و ایستادگی مردم ایران و مردم آبادان در برابر متجاوزان بعثی شد.
سعید صریحی افزود:از سال 1385 کار جمع آوری غنایم جنگی برای نمایش در باغ موزه دفاع مقدس آبادان را در گردان مقداد آغاز کرده و همزمان نیز، بیش از 600 کامیون نخاله ساختمانی از محل خارج شد.
وی اظهار داشت:با ابلاغیه و همکاری هیات مدیر وقت پالایشگاه آبادان در تاریخ هفدهم خردادماه 1390 و بر اساس نامه شماره 29381 احداث باغ موزه دفاع مقدس در زمینی با وسعت 27 هکتار آغاز شد.
صریحی اظهار داشت:طبق ابلاغ هیات مدیره پالایشگاه آبادان، مقرر شد باغ موزه مقدس دفاع و دفاع مقدس صنعت نفت و مردم در این مکان احداث شده و پالایشگاه آبادان 30 تا 40 میلیارد ریال نیز به این مهم اختصاص داد.
وی بیان داشت:سال 1394 نیز 24 میلیارد ریال اعتبار برای اجرای دو طرح سر درب ورودی به باغ موزه و سالن انتظار شیشه ای در اختیار بنیاد حفظ و نشر ارزش های دفاع مقدس استان خوزستان قرار گرفت که این دو پروژه در حال اجرا است.
رئیس باغ موزه دفاع مقدس گفت:هر چند مخالفت هایی از سوی برخی در خصوص دفن هشت شهید گمنام در این محل انجام شد، با پیگیری مسئولان محلی از جمله امام جمعه و فرماندار ویژه آبادان و همکاری بنیاد حفظ و نشر ارزش های دفاع مقدس، شهیدان گمنام در باغ موزه دفاع مقدس دفن شدند.
وی ادامه داد:برای احداث محل اولیه مقبره شهدا بیش از 400 میلیون ریال هزینه شد و متاسفانه علی رغم ارائه طرح پیشنهادی برای احداث زیارتگاه هشت شهید تاکنون از سوی مسئولان محلی جلسه ای در این خصوص گرفته نشده است.
صریحی گفت:مجبور هستیم برای احداث زیارتگاه این شهدا از مردم ولایتمدار و انقلابی آبادان کمک بگیریم و در صدد هستیم شماره حسابی برای جمع آوری کمک های مردم اعلام کنیم.
وی افزود:در طول ماه مبارک رمضان این مکان آماده بازدید و زیارت قبول متبرک شهدا از سوی مردم ولایتمدار است.
طی حکمی از سوی مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خوزستان، فرماندار ویژه آبادان به عنوان رییس هیات مدیر باغ موزه دفاع مقدس آبادان منصوب شده بود.
آبادان در جنگ تحمیلی بیش از ۱۰۰ سردار و چهار هزار و ۴۰۰ شهید تقدیم آرمان های نظام جمهوری اسلامی کرده است.