هر ساله به مناسبت روز ملی خلیج فارس گنکره ملی شعر خلیج فارس در هندیجان برگزار میشد و مهمترین رویداد ملی در خوزستان بود اما از سال۹۳ به دلیل نبود اعتبارات استانی و شهرستانی این یادگار مهم که تنها گزینه بومی گرامیداشت نام خلیج فارس بود تعطیل شد
هر ساله به مناسبت روز ملی خلیج فارس گنکره ملی شعر خلیج فارس در هندیجان برگزار میشد و مهمترین رویداد ملی در خوزستان بود اما از سال۹۳ به دلیل نبود اعتبارات استانی و شهرستانی این یادگار مهم که تنها گزینه بومی گرامیداشت نام خلیج فارس بود تعطیل شد.
بندر هندیجان آخرین مرز دریایی خروجی و اولین مرز ورودی به استان خوزستان از استان بوشهر است این شهرستان قدمتی 3000 ساله و مرز آبی 95 کیلومتری با آب های نیلگون خلیج فارس دارد ، نام قدیم وی بندر مهرویان است. متاسفانه در سالهای اخیر ضربات سنگینی از نظر اقتصاد و فرهنگ بر این شهرستان تاریخی وارد شده و این ضربات از ناحیه بیرونی و عدم وجود مدیریت های مناسب بوده است.
هر ساله به مناسبت روز ملی خلیج فارس گنکره ملی شعر خلیج فارس در این شهرستان برگزار می شد و مهمترین رویداد ملی در استان خوزستان بود اما از سال 1393 به دلیل نبود اعتبارات استانی و شهرستانی این یادگار مهم که تنها گزینه بومی گرامیداشت نام خلیج فارس بود تعطیل شد.
مسئولان اداره فرهنگ و ارشاد هندیجان در پاسخ به برگزار نشدن این برنامه مشکلات مالی را مطرح میکنند و میگویند: ما نمیتوانیم مراسمات تقویتی و سالانه را اجرا کنیم، در حال حاضر دو سال است که بودجهها و اعتبارات فرهنگی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان هندیجان قطع شده است و تمام امور فرهنگ و هنر همانند جشنواره شعر خلیج فارس تعطیل است.
ما در حال حاضر علی رغم کمبودها توانسته ایم برنامه های متنوع را اجرا کنیم ولی این برنامه ها به صورت محدود انجام گرفته است، اگر اعتبار و بودجه ای به ما تعلق بگیرد می توانیم در سطح وسیع تر و منطقه ای یا ملی برنامه های خود را اجراء کنیم.
خلیج همیشگی فارس باید گرامی داشته شودمهمترین برنامه شهرستان هندیجان جشنواره ملی شعر خلیج فارس بود که همه ساله دهم اردیبهشت مصادف با روز ملی خلیج همیشه فارس برگزار می شد به دلیل کمبودهای مالی اکنون دو سال است که تعطیل شده است. جشنواره ملی شعر خلیج فارس در سالهای گذشته با حضور معاون پارلمانی رئیس جمهور سابق، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت سابق، مشاور فرهنگی وزیر و دبیر جشنوارههای فرهنگی و هنری خلیج فارس دولت یازدهم برگزار شده بود.
کنگره ملی شعر خلیج فارس هندیجان از ملی به بین المللی ارتقاء یافتبعد از موفقیتها و بازتاب رسانه ای در سطح ملی و بین المللی کنگره شعر خلیج فارس بندرهندیجان که خبرنگاران شهرستان هندیجان تلاش کردند و منتشر شد ، همایون امیر زاده مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن شرکت در پیش کنگره بین المللی شعر خلیج فارس در شهرستان هندیجان مقرر کرد که جشنواره شعر ملی خلیج فارس به جشنواره بین المللی ارتقاء یابد.
قرار شد در آبان ماه سال 1393 کنگره بین المللی شعر خلیج فارس در شهرستان هندیجان و بر روی اسلکه بندربحرکان همجوار با آبهای نیلگون خلیج فارس برگزار شود و از مهمانان خارجی نیز دعوت شود اما متاسفانه این رویای مردم هندیجان تا کنون محقق نشده است . امیدواریم علی گلمرادی نماینده منتخب مردم هندیجان در مجلس شورای اسلامی برای تحقق این رویا آستین بالا زده و شکوه گذشته را برای هندیجان و استان خوزستان برگرداند.
گذری بر برگزاری جشنواره شعر خلیج فارس در هندیجاناداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان هندیجان توانست در سه مرحله منطقهای و سه مرحله ملی و یک پیش کنگره بین المللی جشنواره شعر خلیج فارس را برگزار کرده است اما به دلیل کمبودها بخصوص اعتبارات نتوانست به کار خود ادامه بدهد.
مهمترین آثار ارسالی به کنگره ملی شعر خلیج فارس می توان به دومین کنگره اشاره کرد که 2299 اثر از 740 شاعر ارسال شده بود و در سومین کنگره با حضور وزیر ارشاد نزدیک به 6000 هزار اثر 732 شاعر و در بخش کلاسیک از 137 شهرستان و در بخش عربی از 138 شهرستان اثر به دبیرخانه ارسال شده بود و در پیش کنگره بین المللی شعر خلیج فارس بندر هندیجان 1000 اثر ارسال شده بود که بعد از آن کنگره شعر بخواب عمیقی فرو رفت و تا کنون ادامه دارد.
بارقههای امید در عین ناامیدی برای کنگره شعر خلیج فارس بندرهندیجان اما با عقبگرداحتمال می رود در سال جاری کنگره منطقه ای شعر خلیج فارس با حضور استانهای جنوبی هم مرز با خلیج نیگلون فارس برگزار گردد که در جای خود یک نوع عقب گرد می باشد چراما پیش کنگره بین الملی در سال 93 اجراء شد و به دلیل نبود اعتبارات نتوانستند کنگره را اجراء کنند.
حسین پور دوستعلی اظهار داشت: بر آن شدیم که حداقل کنگره شعر خلیج فارس را بعد از وقفه چند ساله بصورت منطقهای با حضور استانهای هم مرز با خلیج فارس برگزار کنیم تا از نام خلیج فارس در مقابل حمله ددمنشان دفاع کنیم.
وی گفت: این اداره 23 کانون فرهنگی و هنری مساجد در سطح شهرستان و حومه دارد و به دلیل فقدان بودجه کافی فعالیتهای فرهنگی و هنری آنها کم رنگ شده است و میطلبد با تخصیص اعتبارات در این راستا بتوانند کمبود فعالیت های فرهنگی و هنری را خود را جبران کنند.
پوردوستعلی افزود: اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان هندیجان با کمبود شدید خانه فرهنگ مواجه است که در این خانه کُل کلاس های فرهنگی و هنری و همچنین نمایشگاه گرافیگ و انجمن های اداره در آن را اندازی بشود می توان مکان آن هم در زمینی که در پشت این اداره واقع شده است احداث کنند .
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان هندیجان بیان کرد: این اداره علاقه مند می باشد با توجه به تشکیل خانه مطبوعات استان خوزستان نمایندگی آن در شهرستان هندیجان احداث گردد تا خبرنگاران جایگاه و مکان مناسب در اختیار داشته باشند و حقوق صنفی خود را پیگیری کنند.
پوردوستعلی اظهار کرد: در طول سال ما نمایشگاه کتاب، صنایع دستی، شب شعر و خوشنویسی را برگزار کردهایم اما به علت نبود اعتبارات نتوانستهایم اعیاد و میلادهای ائمه اطهار(ع) و جشن های ملی و مذهبی را به صورت با شکوه و گسترده اجرا کنیم چرا که مردم این شهر مشتاق هستند در صورت برگزاری جشن و مراسم همه آنها حضور پیدا می کنند ولی متاسفانه ما توانایی پذیرایی از آن ها را نداریم امیداست با همت مسئولین شهرستان و استان بخصوص نماینده منتخب مردم در مجلس شورای اسلامی علی گلمرادی این فعالیت ها آغاز گردد.