در تعطیلات نوروزی و پس از آن این اعتصابات بالا گرفت، با بالا گرفتن اعتصابات رسیدگی به خدمات شهری در بخشهای مختلف متوقف شد.
اکنون بیش از 3ماه است که زبالهها در سطح شهر جمعآوری نمیشود، بسیاری از مناطق خرمشهر ماهها است که با زبالههای انباشته سر میکنند، برخی از شهروندان خود دستبهکار شده و ناچار به سوزاندن زبالهها در محیط مسکونی خود شدهاند که تبعات بدی برای محیطزیست و بهداشت عمومی در پی دارد.از 11اردیبهشتماه جمعی از کارگران شهرداری در ادامه اعتصاب خود به منطقه آزاد اروند مراجعه و درب این سازمان تجمع کردند.
به گفته شهردار خرمشهر درزمانی که شهردار پیشین تصدی مسئولیت را بر عهده داشت بخش عمده حقوق کارگران به مجموعههای خارج از شهرداری مانند پالایشگاه نفت آبادان و منطقه آزاد اروند گرهخورده است، در بخشی از خدمات شهری نیز شهرداری خرمشهر حکم پیمانکار منطقه آزاد اروند را دارد.
محمدعلی دواییفر در تشریح آشفتگی پیشآمده در خدمات شهری و پرداخت حقوق کارگران شهرداری خرمشهر با تأیید مطالب فوق اظهار میکند: حقوق کارکنان و کارگران شهرداری خرمشهر یک جریان پیچیدهای است، هر دستگاهی بهویژه شهرداری باید توان ارائه حقوق بر اساس درآمد خود را داشته باشد اما در شهرداری خرمشهر حقوق مجموعه را وابسته کردند و اینیک ضعف بزرگ است.
وی میافزاید: مشکل را باید ریشهای حل کرد، راهحل برای آن داریم اما در فضای آشفته فعلی امکان مانور وجود ندارد باید ابتدا مشکلات حقوق کارکنان را از همان دستگاهها تأمین کنیم.
شهردار خرمشهر عنوان میکند: پالایشگاه نفت آبادان عوارض آلایندگی که متعهد است به شهرداری پرداخت کند را پرداخت نکرده و اینیک بخش مهم منبع تأمین حقوق کارکنان شهرداری است که مختل شده البته قولهای مساعدی دادند که بهزودی پرداخت شود.
وی میگوید: 6 میلیارد تومان طلب شهرداری از شرکت نفت آبادان بود که امسال آن را پرداخت نکرد، این موضوع بهسادگی قابلحل نیست، البته قول دادند که بهزودی این مبلغ را پرداخت کنند.
دواییفر بیان میکند: یکی دیگر از چالشهای مهم نبود مبلغ خالص بدهی است چراکه فقط حقوق خالص نیست، سنوات و بیمه کارکنان فعلی و برخی بازنشستگان درگذشته پرداختنشده که بعضی از این موارد به بیش از 10سال پیش بازمیگردد، تلاش ما برای پرداخت کامل این بدهیهای پراکنده است.
شهردار خرمشهر خاطرنشان میکند: بهطور طبیعی هرروز شاهد اعتصاب کارگران و یا پیمانکاران بودیم و هستیم.
کارشناسان بر این باورند که شهرداری خرمشهر بهدلیل پیشینه کشوقوسهای
سیاسی که در آن وجود داشته اکنون دچار یک آشفتگی است، بیتردید جز با ورود
دولت مشکل حقوق کارگران و کارکنان همچنین مزایا و بیمه آنان حل نمیشود و
خدمات شهری به حالت عادی بازنمیگردد.
سازمان منطقه آزاد اروند که خود را عالیترین مقام به نمایندگی از دولت در آبادان و خرمشهر میداند اکنون باید با ورود قاطع به بحران پیشآمده در مدیریت خدمات شهری خرمشهر خاتمه بدهد اما تاکنون این سازمان در قبال بحرانهای مختلف سکوت اختیار کرده است.
البته چندی پیش و پس از تجمع کارگران مقابل سازمان منطقه آزاد اروند، این سازمان در اطلاعیهای اعلام کرد که مدیران سازمان پیگیر موضوع هستند.
باید دید که تا چه زمان طلسم این سکوت با ورود قاطع دولت شکسته خواهد شد و شهروندان منطقه آزاد اروند در خرمشهر تا به کی باید شاهد پایان وضعیت نابسامان خدمات شهری باشند.