عملیات شناسایی منشاءها و کانونهای ریزگردها در خوزستان به اتمام رسیده است و اکنون از دستگاههای ذیربط مانند سازمان جنگلها و وزارت نیرو میخواهیم که اقدامات مقابله را انجام دهند
رئیس ستاد ملی مقابله با گردوغبار گفت: به نظر ما مطالعات در خصوص ریزگردها پایان یافته و تکنولوژی و فناوری جدید ملی در حال به روز رسانی است اما آنچه مهم است اینکه منشاءهای خارجی ریزگردها را بتوان شناسایی کرد و اصرار بر این موضوع باشد که با تعاملات بینالمللی در این خصوص در تلاش هستیم.
ضیاءالدین شعاعی اظهار کرد: بهطور طبیعی برای یک معضل کارشناسان و پژوهشگران گردهم آمده و برطرف کردن آن نظرات و دیدگاههای خود را تبادل میکنند. گردوغبار چالش 10 ساله اخیر کشور است و در خصوص آن نظرات مختلفی بین کارشناسان و پژوهشگران وجود دارد.
وی افزود: با توجه به این بررسی، استقبال از کنفرانس بینالمللی گردوغبار بیسابقه بود که امیدواریم یافتهها و خروجیهای آن برای رفع معضلات این پدیده کارساز باشد.
رئیس ستاد ملی مقابله با گردوغبار تصریح کرد: به نظر ما مطالعات در خصوص ریزگردها پایان یافته و تکنولوژی و فناوری جدید ملی در حال به روز رسانی است اما آنچه مهم است اینکه منشاءهای خارجی ریزگردها را بتوان شناسایی کرد و اصرار بر این باشد که با تعاملات بین المللی در این خصوص در تلاش هستیم.
شعاعی اتفاق مبارک در این زمینه را مطرحکردن پدیده گردوغبار از سوی ایران در سطح منطقهای و بینالمللی دانست و گفت: عملیات شناسایی منشاءها و کانونهای ریزگردها در خوزستان به اتمام رسیده است و اکنون از دستگاههای ذیربط مانند سازمان جنگلها و وزارت نیرو میخواهیم که اقدامات مقابله را انجام دهند.
وی در پاسخ به اینکه آیا دستگاههای اجرایی از همکاری در خصوص مقابله با ریزگردها استقبال میکنند، اظهار داشت: دستگاهها باید از این امر استقبال کنند اما عقبافتادگیها در برنامه مقابله با ریزگردها ناشی از کمبود اعتبارات است؛ محدودیت اعتبارات و تحریمها بر مقابله با ریزگردها تأثیر گذاشته و امیدواریم از این پس برنامههای مهمتری داشته باشیم.