شهرک یاسر منطقهای از امیدیه است که در زمان جنگ تحمیلی بازماندگان و مهاجران در این منطقه اسکان یافتند. این منطقه از امکانات بسیار ناچیزی برخوردار است به طوری که برای حل مشکلاتش باید به این منطقه نگاه ملی شود
شهردار امیدیه گفت: شهرک یاسر منطقهای از امیدیه است که در زمان جنگ تحمیلی بازماندگان و مهاجران در این منطقه اسکان یافتند. این منطقه از امکانات بسیار ناچیزی برخوردار است به طوری که برای حل مشکلاتش باید به این منطقه نگاه ملی شود.
افراسیاب حبیبی، در نشست خبری با حضور خبرنگاران ضمن تسلیت ایام فاطمیه اظهار داشت: شهرستان امیدیه در جنوب شرقی خوزستان قرار گرفته که با اقلیم گرم و خشکی که دارد از گرمترین شهرهای ایران به شمار میرود.
وی درباره شکلگیری این شهرستان افزود: گرچه امیدیه بیش از 2هزار سال قدمت تاریخی دارد ولی حیات مجدد آن با پیدایش صنعت نفت شکل گرفت. این شهرستان به نامهای آسک و سیبرنج نیز معروف است.
شهردار امیدیه با بیان اینکه صنعت نفت امیدیه در تولید ناخالص ملی نقش تأیینکنندهای دارد، بیان کرد: فقط صنعت نفت نیست که این شهرستان را معروف کرده بلکه تقدیم نخستین شهید جنگ تحمیلی با نام شهید ایرج دستیاری از افتخارات این شهرستان است. در سالها و ماههای گذشته امیدیه 4 شهید مدافع حرم تقدیم کرده که به عنوان سند افتخار در کارنامه این شهر ثبت شده است.
وی گفت: سختترین دوره اقتصادی در کشور از سال92 آغاز شد و از آنجا که امیدیه شهری نفتی است از روزهای نخستین اعمال تحریمها اثراتی بر این شهر نفتی برجا گذاشت ولی امیدوار بودیم که با حضور مجموعههای قوی موجود در سازمانها بتوانیم بر مشکلات مالی غلبه کنیم.
حبیبی با اشاره به اینکه در آغاز فعالیتها چشماندازی برای امیدیه مشخص شد و اهداف به منظور شناخت جایگاه پیشین و پسین اولویت بندی شدند، عنوان کرد: در سال 92 بودجه شهرداری امیدیه 7 میلیارد تومان بود و از آنجا که ماهانه باید 600میلیون تومان حقوق کارمندان پرداخت میشد با میزان بودجه به مشکل برخوردیم.
وی درباره معوقات دو سال اخیر تصریح کرد: در روزهای نخست دور جدید مدیریت شهرداری امیدیه با یازده ماه حقوق معوقه پیمانکار نیروی انسانی، 26 ماه حقوق معوقه پیمانکار حمل زباله و 3 ماه حقوق معوق نیروهای رسمی مواجه بودیم. بودجه کم ولی مشکلات زیاد بود بنابراین برای حل مشکلات این شهر برنامهریزیهایی شد.
شهردار امیدیه افزود: یکی از اقداماتی که انجام شد ارائه پیش نهاد بودجه سال 92 از 7 میلیارد به 12 میلیارد در سال93 بود که 70 درصد رشد بودجه ای را شامل میشد. در سال 93 علاوه بر تحقق بودجه 12 میلیاردی توانستیم 4میلیارد و 500 میلیون تومان دیگر افزایش بودجه داشته باشیم که در کل بودجه سال 93 بیش از 16 میلیارد و 500میلیون تومان محقق شد. بودجه سال آینده 21میلیارد و 500میلیون تومان پیشنهاد شده است.
وی درباره ساختمان شهرداری امیدیه گفت: بیش از 20درصد طلب پیمانکار ساختمان شهرداری پرداخت شده ولی به دلیل مشکلات مالی پیمانکار در پی مصادره ساختمان بود ولی در سال گذشته توافقی بین شهرداری و پیمانکار انجام و بخشی از مطالباتش پرداخت شد و ساختمان در نهایت حفظ شد. بیش از 4 میلیارد و 500 میلیون تومان برای تجهیز و ساخت سالن کنفرانس 220 نفری و نیز دیگر اقدامات مرتبط با ساختمان شهرداری هزینه شد.
حبیبی با بیان اینکه در پیشبرد اهدافمان تلاش کردیم که از داشتههایمان استفاده کنیم و از لابیگری دوری کنیم، عنوان کرد: در اولویت گذاریها و چشماندزی که برای شهرستان امیدیه در نظر گرفتیم نقاط قوت و ضعف شناسایی و مشخص شدند.
وی افزود: امیدیه همانند دیگر شهرها از بارندگی های سیلآسا در امان نبوده به همین دلیل در دو سال اخیر به اصلاح هندسی نقاط پرداخته و با هدف جلوگیری از آبگرفتگیهای سطحی کانالهای احداث شد.
حبیبی درباره شهرک یاسر عنوان کرد: شهرک یاسر منطقهای از امیدیه است که در زمان جنگ تحمیلی بازماندگان و مهاجران در این منطقه اسکان یافتند. این منطقه از امکانات بسیار ناچیزی برخوردار است به طوری که میتوان گفت در طی سالهای بعد از جنگ هیچ خدماتی به ساکنان این منطقه ارائه نشده است.
شهردار امیدیه تاکید کرد: اقداماتی که در چند سال اخیر انجام شده و نیز ساماندهیهایی که صورت گرفته تا حدودی وضعیت مناسبی نسبت به گذشته را به وجود آورده ولی همچنان جای کار بسیاری دارد به طوری که باید به این منطقه نگاه ملی شود.
وی افزود: بازسازی غسالخانه امیدیه که دارای سردخانه است و تا چند روز آینده به بهره برداری میرسد 250میلیون تومان و نیز بازسازی کشتارگاه این شهرستان بعد از 6 سال پلمپ بودن 250 میلیون تومان هزینه داشته است. آتشنشانی دیگری با توجه به نیاز شهر ساخته شد که 400میلیون تومان هزینه داشت.
شهردار امیدیه با بیان اینکه هزینه احداث ورودی شهرستان دیلم یک میلیارد و 300میلیون تومان بوده است، بیان کرد: در امیدیه نهضت آسفالت داشتهایم که با توجه به برآورد انجام شده 3میلیارد تومان برای این کار صرف شده است.
وی گفت: برای اینکه بتوانستیم بودجه را ارتقاء دهیم لازم بود که درآمدزایی داشته باشیم در این راستا از انجام کارهای بیهوده گذشته پرهیز شد. ماهانه بیش از 7 میلیون تومان از طریق احداث بیلبوردهای در سطح شهر درآمدزایی داریم.
حبیبی عنوان کرد: اگرچه امیدیه منطقهای نفت خیز است ولی در سالهای گذشته سهم بسیار ناچیزی از مجموعه بزرگ نفت و گاز به این شهرستان اختصاص داده شده به طوری که در سالگذشته سهم ارزش افزوده امیدیه از پتروشیمی 2میلیارد تومان بوده و این درحالی است که سهم ارزش افزوده ماهشهر از پتروشیمی در سال گذشته به 175میلیارد تومان میرسد.
وی درباره ارزش افزوده پرداختی ادارات در امیدیه تصریح کرد: با تحقیقات انجام شده متوجه شدیم که به طور مثال سهم ارزش افزوده یکی از ادارات در امیدیه 3میلیارد و 500میلیون تومان میشود ولی 700میلیون تومان وصول کردیم این موضوع به عنوان یک آلارم و هشدار به حساب میآید.
شهردار امیدیه با اشاره به اینکه در گذشته امیدیه و آغاجاری متصل بودند و در تقسیمات کشوری از هم جدا شدند ولی از نظر فرهنگی وجه اشتراکهای بسیاری دارند، بیان کرد: اگر به امیدیه و آغاجاری سفر کنید فاجعه را میبینید و واقعا وضعیت به گونهای است که باید گریه کرد. با وجود ظرفیتها و پتانسیلهای زیادی این دو شهرستان که وجود صنعت نفت نمونهای از این پتانسیلهای عظیم است ولی از امکانات بسیار ضعیفی برخوردارند.
وی گفت: در امیدیه سیستم فاضلاب نداریم و مردم از وضع موجود ناراضی هستند. ماهانه 180میلیون تومان هزینه پاکسازی جویها میشود به همین دلیل از مردم انتظار داریم که در نظافت شهری به شهرداری کمک کنند تا هزینههای زیادی که برای نظافت شهر صرف میشود را بتوانیم کاهش داده و در دیگر اولویتها هزینه کنیم؛ در نظر داریم که با کمک برخی از سازمانهای مردم نهاد عملیات بازیافت زباله از مبدأ را اجرایی سازیم.
حبیبی در پاسخ به پرسش تسنیم مبنی بر اینکه مردم شهرستان امیدیه از میزان افزایش جریمههای ساخت و ساز در سالهای اخیر ناراضی و گلهمند هستند، تصریح کرد: میزان سطح اشغال یا تراکم در شهرها60درصد در هر طبقه است این درحالی است که در سالهای اخیر افزایش ساخت و سازهای غیر اصولی مشاهده میشد.
وی افزود: به طور مثال اگر شخصی زمینی 300متری داشت بیش از 250متر آن را میساخت گرچه این امرخلاف ضوابط شهرسازی است ولی شخص با پرداخت جرائمی ناچیز کار خود را قانونی میکرد؛ این امر سیمای شهری را از بین میبرد و نیز از لحاظ اجتماعی مسائلی به وجود میآمد چرا که عدهای فقط توانایی ساخت و ساز را داشتند.
شهردار امیدیه با اشاره به مشکلات پدبد آمده در پی معضل ساخت و ساز غیرمجاز گفت: به همین دلیل گرچه مردم شهر از این مسئله ناراضی هستند ولی ما برای آن دسته از افرادی که تا 60 الی 75 درصد ساخت و ساز داشتهاند جرائم معمولی را لحاظ کردیم و آن دسته از افرادی که بیش از70در صد ساخت و ساز داشتهاند را جرائم چندبرابر لحاظ کردیم تا بتوانیم به نوعی برابری را ایجاد کنیم.
وی همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار تسنیم درباره دلیل تأخیر در ساخت و بهرهبرداری از کمربند اهواز به دیلم بیان کرد: تأخیر به دلیل مباحث مالی و عدم تحقق تعهدات وزارت نفت بوده که سبب ناتمام ماندن پروژه شده است.
شهردار امیدیه درباره پروژههای در حال اجرا و یا اجرا شده این شهرستان گفت: افزایش فضای سبز و ساخت سکوهایی با هدف تثبیت شنهای روان، گسترش نهظت آسفالت با توجه به فراهم بودن تجهیزات لازم و همچنین احداث بازارچه آبزیان با زمینی به وسعت 5هکتار از اقدامات شهرداری امیدیه به شمار میروند که در دست پیگیری هستند.
وی افزود: در 3 ورودی شهر امیدیه مجموعههای خدمات رفاهی پیشبینی شده که به همین منظور فراخوانی داده خواهد شد. در سال آینده افتتاح پارک کودک، فاز نخست پارک طبیعت که به عنوان پروژهای توریستی به شمار میرود و نیز پارک مالیات را خواهیم داشت.