واژه صنعت امروزه معنای گستردهای دارد چرا که صنعت یک کارخانه کوچک بیسکویت یا کیک و کلوچهسازی نیست؛ صنعتی که شاید بیشتر شهرهای کشورمان دارا باشند از قبیل پتروشیمی، پالایشگاه،کارخانه های نساجی نشانههای صنعتی بودن است که متاسفانه در شهرستان ایذه چنین کارخانههایی وجود ندارد
روزی که دولت یازدهم با شعار اقتصاد و اشتغال پایدار برای جوانان روی کار آمد بسیاری از جوانان توانمند و جویای کار این شهرستان امیدوار به کسب فرصت شغلی مناسب بودند؛ عملا با گذشت بیش از ۲ سال شاهد بوجود آمدن هیچ گونه شغلی برای جوانان ایذهای نیستیم.
شهرستان ایذه با جمعیتی بالغ بر 200 هزار نفر در شمال شرق استان صنعتی و نفتی خوزستان واقع شده است این در حالی است که هیچ گونه صنعتی در این شهرستان وجود ندارد.
واژه صنعت امروزه معنای گستردهای دارد چرا که صنعت یک کارخانه کوچک بیسکویت یا کیک و کلوچهسازی نیست؛ صنعتی که شاید بیشتر شهرهای کشورمان دارا باشند از قبیل پتروشیمی، پالایشگاه،کارخانه های نساجی نشانههای صنعتی بودن است که متاسفانه در شهرستان ایذه چنین کارخانههایی وجود ندارد اگر هم باشد تولیدیهای کوچک و به تعداد انگشتان دست و البته همین تعداد اندک نیز به خواب رکود رفتهاند.
«این روزها» شاید این کلمهی سبکی باشد زیرا که سالها وضعیت بیکاری در شهرستان ایذه گریبانگیر این جوانان مستعد و فنی کار است که با آن دست و پنجه نرم میکنند.
روزی که دولت یازدهم با شعار اقتصاد و اشتغال پایدار برای جوانان روی کار آمد بسیاری از جوانان توانمند و جویای کار این شهرستان امیدوار به کسب یک فرصت شغلی مناسب بودند اما عملا مشاهده میکنیم با گذشت بیش از 2 سال از عمر این دولت ما شاهد بوجود آمدن هیچ گونه شغلی برای جوانان ایذهای نیستیم.
آمار عجیب از سفر به عسلویهاین درحالی است که روزانه بیش از 6 دستگاه اتوبوس از جوانان با استعداد شهرستان ایذه برای اشتغالی بیثبات به عسلویه سفر میکنند تا اینکه خرج و مخارج روزمره زندگی را با کاستیهایی که وجود دارد تامین کنند.
این شهرستان دارای 3 دانشگاه است که جوانان زیادی همه ساله از مراکز علمی این شهر در مقاطع مختلف تحصلی فارغ التحصیل میشوند و بیشتر این افراد نیز به جمع بیکاران ایذه اضافه میشوند و خواستار فرهم شدن فرصت شغلی مناسب هستند.
مهاجرت جوانان این شهرستان به شهرهای دیگر برای ایجاد اشتغالی بی ثبات در حالی رخ میدهدکه مشکلاتی اعم از دوری خانواده به مدتهای طولانی که به دنبال خود مشکلات اجتماعی به وجود می آورد و اتفاقهای ناگواری از قبیل تصادف،مجروحیت در کار و دیگر حوادث را برای این جوانان در پی داشته است.
استفاده از ظرفیت کشاورزی حداقل نیمی از جوانان ایذه را مشغول به تولید میکندمهاجرت جوانان ایذهای برای اشتغال درحالی است که این شهرستان دارای زمینهای حاصلخیز است و رودخانه کارون خروشان نیز در آن جاری است؛ کارشناسان معتقدند به راحتی میتوان با انجام طرحهایی مانند انتقال آب سد کارون 3 که در نزدیکی این شهر است بیش از 60 هزار هکتار اراضی این شهرستان را سیراب کرد تا حداقل نیمی از جوانان این شهر در خود شهرشان مشغول به کار شوند.
درحال حاضر شغل اغلب مردم شهرستان ایذه کسب و کار است که آنها نیز در این وضعیت اقتصادی دچار رکود شدهند و به سختی مخارج زندگی را تأمین میکنند.
مردم ایذه آماده خلق حماسهایدیگریکی از شهروندان ایذهای اظهار داشت:بیکاری در شهرستان ایذه گریبان گیر جوانان این شهر شده است.
علی امیدی افزود: بنده از فارغ التحصیلان دانشگاهی هستم و بیش از 5 مدال رنگارنگ در رقابتهای جهانی و آسیایی برای کشور عزیزم ایران کسب کردم اما تاکنون مشغول به هیچ کاری نشدهام.
مدالآور بازیهای آسیایی اینچئون کرهجنوبی با اشاره به اینکه بیشتر جوانان تحصیلکرده شهرمان برای ایجاد شغل به استانهای دیگر مهاجرت میکنند بیان کرد: شهرستان ایذه جوانان با استعدادی دارد که در زمینههای مختلف می توانند به کار گرفته شوند اما هیچگونه صنعتی در شهر وجود ندارد و مجبور به مهاجرت برای ایجاد شغل هستند تا اینکه بتوانند منابع مالی خود را تامین کنند.
وی افزود: آب رودخانه سد کارون 3 فاصله آنچنانی با شهرمان ندارد که مسئولان وزارت نیرو و جهاد کشاورزی میتوانند با انتقال این رودخانه به دشتهای ایذه سبب به وجود آوردن شغل برای جوانان شوند.
عضو تیم ملی دو و میدانی ایران در پایان افزود: از مسئولان تقاضا داریم که به فکر جوانان این شهرستان نیز باشند تا اینکه به این شهر و آن شهرستان برای ایجاد شغل مهاجرت نکنند.