تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۰ - ۱۷:۲۳
کد خبر: ۱۱۳۰۶
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
اظهارات نصرالله درباره میقاتی و سوریه
سیدحسن نصرالله دبیركل حزب الله لبنان با بیان اینكه 'ما هنوز مایلیم دولت نجیب میقاتی به كار خود ادامه دهد'، افزود: با اینكه دادگاه رفیق حریری را غیرقانونی می دانیم ، اما به نظر ما، در كشور مشكلی وجود ندارد و منافع ملی بر هر موضوع دیگری مقدم است.

به گزارش ایرنا از بیروت، سید حسن نصرالله كه در مراسم شب های محرم در مجتمع سیدالشهدا(ع) در جنوب ییروت سخن می گفت افزود: به شكل كلی روشن است كه سال هاست جریانی سیاسی در لبنان وجود دارد كه گفتمانی طایفه ای و مذهبی را به كار می گیرد تا بوسیله آن جریان های مقابل خود را تحریك كند و این امر بسیار خطرناك است و باید نسبت به آن هوشیار بود.

وی افزود: خواست من از تمام مردم لبنان این است كه بیایید بر سر یك اصل به اجماع برسیم و آن این است كه ما اختلافی سیاسی بر سر مسایل سیاسی داریم كه هیچ ارتباطی به دین و عقاید ندارد، بلكه تنها به تصورات و مسایل سیاسی مربوط است.

به دنبال جنگ مذهبی نیستیم

دبیركل حزب الله با بیان اینكه ما جنگ طایفه ای و مذهبی در لبنان را دنبال نمی كنیم و با این امر مخالفیم، گفت: همچنین باید به این توافق برسیم كه انتقاد رهبران سیاسی و حتی دینی و انتقاد احزاب، نیروها و سازمان ها، انتقاد به یك طایفه خاص نیست.

وی افزود: من در سخنان خود دو عنوان پیش رو دارم كه عنوان اول برای ورود به عنوان دوم مناسب است. عنوان اول خطاب سیاسی در كشور است كه مرا در نزدیك شدن به موضوع دوم یاری می كند.

سران 'المستقبل' دست از تبلیغات رسانه ای تحریك برانگیز بردارند

سید حسن نصرالله ادامه داد: من خطاب به سران و رهبران جریان 'المستقبل' (وابسته به سعد حریری) نخست وزیر لبنان و نمایندگان آن در مجلس می گویم دست از تبلیغات رسانه ای تحریك برانگیز و مغرض بردارید.

وی افزود: جریان المستقبل در تبلیغات رسانه ای خود علیه حزب الله اغلب از وقوع حادثه ای كوچك در لبنان در راستای ایجاد فتنه مذهی و طایفه ای، سوء استفاده می كنند.

دبیركل حزب الله ادامه داد: من در این زمینه تنها به آوردن یك مثال بسنده می كنم. مدتی پیش گروهی از ارتش وارد روستای 'عرسال' در شمال لبنان شد بعد از این حادثه بود كه جریان المستقبل پیرامون این حادثه تبلیغات وسیعی به راه انداخت و گفت كه حزب الله همراه ارتش به این روستا هجوم و آن را به تصرف خود درآوردند.

سیدنصرالله تصریح كرد: با اینكه ارتش در این راستا اطلاعیه صادر كرد و همه تبلیغات جریان المستقبل را تكذیب كرد ولی آنها به ایجاد هیاهوی و جنجال پیرامون این حادثه ادامه دادند.

سیدحسن نصرالله تصریح كرد: جریان المستقبل در حقیقت خواهان درگیر كردن نمایندگان خود در فتنه های مذهبی است؛ من از آنها سوال می كنم ایجاد این درگیری ها به نفع و مصلحت كیست و آیا این درگیری ها در راستای مصلحت ملی است.

پاسخ با منطق نه با فحش

دبیركل حزب الله لبنان گفت: من امیدوارم نمایندگان جریان المستقبل در شمال و طرابلس با منطق به سؤال های من جواب دهند نه با ناسزا و فحش.

سیدحسن نصرالله با اشاره به هم پیمانان حزب الله در طرابلس و شمال افزود: عملكرد هم پیمانان ما در طرابلس نشان داد كه در راستای حمایت از منطقه خود تلاش می كنند و من از اینجا از جریان المستقبل می خواهم به ارزش یابی عملكرد داخلی خود در شمال بپردازند.

وی افزود: رابطه حزب الله با احزاب، گروهها و تشكل های سیاسی طرابلس، رابطه ای همراه با دوستی و اخلاص است؛ این رابطه برای ما و آنها مایه افتخار است.

سید حسن نصرالله به سابقه و تلاش همكاری حزب الله با اهل سنت بویژه در دولت سعد حریری پرداخت و گفت: ما در دولت سعد حریری با صداقت تمام به منظور موفقیت دولت تلاش كردیم تا بتواند كاری برای مردم لبنان انجام دهد؛ آن زمان گفته می شد كه تمام تلاش دولت رسیدگی به نیازهای مردم است و اعتمادی نزد مردم دارد كه در تاریخ لبنان بی سابقه است اما با وجود پشتیبانی همگان از دولت و تایید سیاسی آن، دولت حریری نتوانست در مسیر ادعای خود حركت كند.

چرا دولت حریری سقوط كرد؟

دبیركل حزب الله لبنان در ادامه سخنان خود با اشاره به تشكیل دولت سعد حریری و صدور كیفرخواست دادگاه بین المللی رفیق حریری گفت: در ابتدای تشكیل دولت سعد حریری كه دولت وحدت ملی نام گرفت، ما در آستانه صدور كیفرخواست دادگاه بین المللی حریری قرار گرفته بودیم كه البته تلاش های سیاسی صدور این كیفرخواست را به تعویق انداخت ( كه همگی دلایل آن را می دانند.)

دبیركل حزب الله گفت: اما سرانجام دولت حریری وارد بحران كیفرخواست در آن زمان شد كه بر اثر آن وساطت سوریه و عربستان سعودی مدتی به طول انجامید.

وی با اشاره به اینكه این وساطت ها ماه ها به طول انجامید، گفت: ما از همان ابتدا به شكل شفاف عمل می كردیم ولی امكان ادامه یافتن این وساطت ها تنها تا زمان صدور قرار اتهامی وجود داشت.

دبیركل حزب الله گفت: همه می دانند كه جریان ۱۴ مارس و مشخصا سعد حریری شبانه روز تلاش می كرد كه وساطت های سین سین (سوریه - عربستان سعودی) به سرانجام نرسد.

توافق قطری - تركی به مصلحت لبنان نبود

وی ادامه داد: هنگامی كه كشور عربستان شكست پیمان سین سین (تلاشهای عربستان و سوریه برای حل بحران سال گذشته لبنان) را به اطلاع سوریه رساند، ما بلافاصله به سوی استعفا از دولت حركت كردیم و این اقدام در نهایت منجر به سقوط دولت سعد حریری شد.

سید حسن نصرالله تأكید كرد: بعد سقوط دولت سعد حریری، كشورهای قطر و تركیه به عنوان میانجی، خواستار گفتگو و ایجاد پیمان جدید برای حل بحران لبنان شدند.

دبیركل حزب الله تصریح كرد: پیشنهاد تركیه و قطر شامل دو بخش بود: یك بخش كه طی كنفرانس خبری فاش خواهد شد و بخش دیگر در انتظار حصول توافق به صورت سری خواهد بود.

وی افزود: راه حل تركیه و قطر این بود كه حزب الله به ابقای دولت سعد حریری رضایت دهد و در مقابل سعد حریری به لغو پروتوكل همكاری لبنان با دادگاه بین المللی، بازگشت قضات لبنان از مركز دادگاه بین المللی و نیز متوقف كردن بحث پیرامون تأمین اعتبار مالی دادگاه تعهد دهد.

حریری می خواست ارتباط با دادگاه پدرش را لغو كند

سید حسن نصرالله گفت: توافق تركی - قطری ضمانت می كرد كه سعد حریری اعلام خواهد داشت كه موضوع دادگاه بین المللی احتیاج به تجدید نظر دارد و این امر را در صدر جدول كاری كابینه قرار می داد؛ در نتیجه پشتیبانی مالی از دادگاه متوقف می شد و پروتكل همكاری دادگاه حریری با لبنان نیز ملغی می‌شد.

وی گفت: توافق تركیه و قطر در مقابل می خواست كه سعد حریری مجددا به عنوان نخست وزیر انتخاب شود و اكثریت وزرا از طرف مقابل (۱۴ مارس) برگزیده شوند؛ همچنین حمایت از جریان سیاسی و امنیتی سعد حریری را خواستار می شد.

دبیركل حزب الله افزود: این توافق باعث می شد كه كشور به طور كامل تسلیم جریان مقابل شود و در مقابل تنها حزب الله از شر دادگاه حریری خلاص می شد.

سید نصرالله گفت: من در آن روز به طرف های قطری و تركی گفتم كه نظر شخصی من این است كه اگر موضع شما را قبول كنم، نسبت به لبنان خائن خواهم بود چرا كه شما مرا در سر دوراهی قرار داده اید كه میان منافع لبنان و منافع حزب الله یكی را انتخاب كنم؛ این در حالی بود كه دولت وحدت ملی (دولت سعد حریری) با وجود تمام پشتیبانی سیاسی كه از آن می شد، هیچ نفعی به كشور ارزانی نداشت.

وی افزود: وزرای امور خارجه قطر و تركیه به من گفتند كه حل شدن موضوع دادگاه بین المللی در این برهه زمانی برای لبنان اهمیت بیشتری دارد، جواب من در پاسخ به آنها این بود كه مصلحت لبنان از خلاص شدن از دادگاه بین المللی بسیار مهم تر از آن است است لذا به رغم موافق بودن سوریه با این طرح، ما این توافق را برای مصلحت لبنان رد كردیم.

ظلم به سوریه

سیدحسن نصرالله با اشاره به پیمان سین سین (تلاش های كشورهای سوریه - عربستان در راستای میانجگری میان سعد حریری و حزب الله) گفت: این یك ظلم برزگ است كه سوریه را به تعطیل كردن این پیمان متهم كردند.

وی ادامه داد: مسوؤلان سوریه خود حتی خواهان موفقیت میانجیگری كشورهای قطر و تركیه( برای بازگشت حریری به قدرت) بودند و ما در این راستا نیز تصمیم خود را داشتیم و مخالف این میانجگیری بودیم چرا كه سوریه مصلحت خود را در نظرداشت و در راستای تقویت روابط خود با هر یك از كشورهای تركیه و قطر و بهبود روابط با عربستان تلاش می كرد ولی ما در نهایت با ترجیح دادن مصلحت لبنان بر مصلحت سوریه این پیمان را قبول نكردیم و این یك رویداد تاریخی است.

بازگشت حریری خیانت به مردم بود

سید حسن نصرالله ادامه داد: آنها در حقیقت گفتند كه ما باید در قبال منتفی شدن كیفرخواست دادگاه حریری، كشور را به طور كلی به دست سعد حریری و هم پیمانان آن بسپاریم ولی ما به خاطر خون فرزندانمان كه برای عزت لبنان ریخته شد، حاضر به معامله با آنها نشدیم.

وی با اشاره به اینكه آنها ما را در بین انتخاب حفط مصلحت حزب و انتخاب مصلحت كشور قرار دادند، گفت: مصلحت حزب در این راستا واضح و آشكار بود؛ باید تیغ دادگاه بین المللی از روی سر حزب الله برداشته شود ولی ما در نهایت میان دو گزینه مصلحت حزب و مصلحت لبنان، گزینه دوم را انتخاب كردیم.

دبیركل حزب الله لبنان با اشاره به عملكرد دولت سابق سعد حریری ادامه داد: دولت سعد حریری نتوانست در طول یك سال آخر كارش به حل بسیاری از مسایل و مشكلات معیشتی مردم بپردازد و بسیاری از مسایل اداری، قضایی و.. را به حال خود رها كرده بود و مردم نسبت به آینده فرزندان خود ناامید بودند. از این رو، بازگشت سعد حریری به پست نخست وزیری به مثابه خیانت به حق مردم بود.

دادگاه حریری آمریكایی و صهیونیستی است

دبیركل حزب الله با اشاره به دادگاه بین المللی رفیق حریری گفت: ما ثابت كردیم كه این دادگاه سیاسی و ناعادلانه و توطئه ای علیه مقاومت از سوی آمریكا ورژیم صهیونیستی است.

وی با اشاره به تشكیل دولت نجیب میقاتی گفت: ما از روز اول ریاست نجیب میقاتی، همه را نسبت به تشكیل حكومت وحدت دعوت كردیم ولی آنها (گروه ۱۴ مارس) آن را رد كردند و میقاتی را خیانت كار اعلام كردند و شعارخود را با عنوان سقوط دولت و تـأمین اعتبار مالی دادگاه بین المللی حریری مطرح كردند.

مایلیم دولت 'نجیب میقاتی' به كار خود ادامه دهد

سید'حسن نصرالله' با بیان اینكه 'ما هنوز مایلیم دولت نجیب میقاتی به كار خود ادامه دهد' ، افزود: ما با اینكه دادگاه حریری را غیرقانونی می دانیم اما به نظر ما، در كشور مشكلی وجود ندارد و منافع ملی بر هر موضوع دیگری مقدم است.

دبیركل حزب الله افزود: چند روز پیش از سخنان نجیب میقاتی نخست وزیر لبنان كه در آن از استعفا سخن گفت، یكی از سران ۱۴ مارس كه گفته بود بهترین راه حل تشكیل دولت تكنوكرات در لبنان است، پس از شنیدن سخنان میقاتی گفت كه باید یك دولت صد درصد ۱۴ مارسی بر سر كار آید.

میقاتی خود را به زحمت انداخت

وی افزود: از ابتدای تشكیل دولت میقاتی شرطی در مورد پشتیبانی مالی از دادگاه مطرح نساختیم و بنای ما بر همكاری با وی بود؛ به نظر ما میقاتی بسیار خود را به زحمت انداخته است كه پشتیبانی مالی را پذیرفته چرا كه می دانست بسیاری از وزرا با این امر مخالفند لذا اینجاست كه به حق می توان به میقاتی عتاب كرد چرا تهدید كرده بود كه در صورت عدم پرداخت بودجه دادگاه تا حد استعفا پیش خواهد رفت.

دبیركل حزب الله گفت: وزرای مخالف پشتیبانی مالی به دلایلی با دادگاه مخالف بودند چراكه آن را غیرقانونی دانسته و بر این باور بودند كه در این دادگاه از سوی آمریكا و اسراییل سیاسی كاری صورت می گیرد.

وی گفت: ما با پشتیبانی مالی این چنین دادگاهی مخالف بودیم و هستیم و اگر جلسه ای هم در این خصوص تشكیل می شد بر ضد آن رای می دادیم.

پول دادگاه از بودجه دولت و مجلس داده نشد

سیدنصرالله افزود: پول پرداخت شده به این دادگاه از سوی لبنان از محل كمك های سازمان عالی كمك رسانی صورت گرفته است؛نه از محل بودجه در اختیار هیات وزیران و یا حتی بودجه در اختیار مجلس نمایندگان؛ به هر حال من از قانونی بودن این امر اطلاعی ندارم.

وی گفت: با تمامی این مسایل ما هنوز مایلیم كه این دولت به كار خود ادامه دهد چرا كه ما با اینكه دادگاه را غیر قانونی می دانیم اما به نظر ما در كشور مشكلی وجود ندارد و منافع ملی بر هر موضوع دیگری مقدم است.

دبیركل حزب الله گفت: در پایان سخنانم كلامی خطاب به نخست وزیر می گویم، اولا ادبیات میقاتی در مدت زمان گذشته از تمایل وی برای تحقق عدالت حكایت داشت چرا كه وی یك نخست وزیر وطن دوست است كه این وطن دوستی اجازه نداد كه پشتیبانی را قبول نكند. همچنین مشی و منش شخصی اش به او اجازه نمی داد كه این امر را قبول كند.

وی افزود: از میقاتی كه به اشتباه نخست وزیر حزب الله خوانده می شود می خواهم كه به عدالت پایبند باشد و نسبت به مظلومان انصاف را رعایت كند؛ همان ۴ افسر مظلومی كه دو تن از آن ها سنی بودند و تعدادی از شهروندان لبنانی كه اكثر آنها نیز سنی هستند.

پرونده شاهدان دروغین باید باز شود

وی افزود: راه انصاف به خرج دادن در حق این افراد گشودن پرونده شاهدان دروغین و تحویل آن به مقامات قضایی است. عدالت، ملی گرایی، مشی و روش تو (میقاتی) این امر را می طلبد.

دبیركل حزب الله ادامه داد: در این دو روز بسیار شنیده شد كه وقتی پشتیبانی مالی انجام پذیرفت یعنی حزب الله دادگاه را به رسمیت می شناسد؛این امر تنها تحلیل ۱۴ مارسی هاست.

وی افزود: میقاتی این تصمیم را به جلسه كابینه نیاورد چون می دانست كه ما بر ضد آن رای می دهیم.

سید نصرالله گفت: امید داریم كه دولت به كار خود ادامه دهد، چرا كه مصلحت كشور مهم ترین نكته نزد ماست.

برخی مدعی رفتن شیعیان ازلبنان وعراق برای جنگیدن با سنی هادر سوریه شدند

سید'حسن نصرالله' گفت: رسانه های عربی و جهانی تبلیغات وسیعی در راستای برانگیختن فتنه های طایفی و مذهبی در سوریه انجام می دهند و برخی نیز این گونه ادعا می كنند كه شیعیان از لبنان و عراق برای جنگیدن علیه سنی ها به سوریه می روند.

دبیركل حزب الله با اشاره به نقش برخی از كشورهای عربی در سیر احداث جاری سوریه افزود: اگر این كشورها از طریق ایجاد فتنه، خواهان تسلیم سوریه در برابر توطئه های خارجی هستند،بهتر است بدانند كه در خیال و وهم به سر می برند چراكه با تحریك و ایجاد فتنه و درگیری های طایفی نمی توانند به اهداف خود برسند.

وی در ادامه سخنان خود تصریح كرد: آنها با ایجاد فتنه خواهان سقوط دولت و سوق دادن سوریه به سوی دیوار بن بست هستند.

سید حسن نصرالله ادامه داد: اگر كسی خواهان جنگ با ما است، خود می داند كه عاقبت و نتیجه این جنگ به كجا خواهد انجامید و من به آنها می گویم كسی كه چاله برای دیگران حفر كند، اول خود در آن گرفتار می شود و توطئه گر در آتش توطئه خود می سوزد.
:
:
:
آخرین اخبار