تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۹
کد خبر: ۱۱۲۹۴۸
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

روایت عملیات کربلای 5 از زبان مدیر مرکز فرهنگی دفاع مقدس خرمشهر

مدیر مرکز فرهنگی دفاع مقدس خرمشهر روز جمعه در جمع نمازگزاران خرمشهری، زوایایی را از عملیات غرور آفرین کربلای 5 در سال 1365 در منطقه عمومی شلمچه بازگو کرد.
 سرهنگ عبدالمجید عقیلی روز جمعه در یادمان شهدای شلمچه در بین نمازگزاران خرمشهری افزود:نظام مقدس جمهوری اسلامی، در جنگ تحمیلی در شرایط کاملا نابرابر و استثنایی در برابر هجمه دشمنان متعدد همچون جنگ احزاب رو به رو شد.

وی جنگ تحمیلی را به عنوان یک فتنه بزرگ برای براندازی نظام مقدس جمهوری اسلامی دانست و گفت: نخستین جرقه های جنگ در روزهای 21 و 22 شهریور 59 پیش از هجوم سراسری نیروهای عراقی به ایران، از شلمچه شروع شد و مردم خرمشهر با ایستادگی، مقاومت، پایمردی و دست خالی و بدون حمایت و پشتیبانی، خواب فتح سه روزه خرمشهر صدامیان و ارتش بعثی او را برای آنها آشفته کردند.
عقیلی اظهارکرد: در یک عملیات نظامی وقتی یک طرح ریزی با یک مقایس زمانی و مکانی انجام نمی شود، یک شکست محسوب می شود و در مقاومت 45 روزه نیروهای عراقی پشت دروازه های خرمشهر قرار گرفتند و این نخستین شکست عراق در طول جنگ تحمیلی بود.
مدیر مرکز فرهنگی دفاع مقدس خرمشهر گفت:در سال نخست جنگ تحمیلی، هدف جلوگیری از پیشروی عراق به داخل کشور بود ولی در سال دوم ، با تغییر در معاملات سیاسی درون کشور و با حذف بنی صدر، با آماده سازی و وحدت جدی آحاد نیروهای مسلح به فرماندهی امام راحل (ره) پیروزی های بزرگی رقم خورد و نخستین پیروزی شکست حصر آبادان بود.
عقیلی افزود: در این مدت عمده زمین های اشغالی از عراق پس گرفته شد و پس از آن ایران به دنبال حقوق حقه در موضوع تجاوز عراق به کشور، به طور جدی مطالبه شد؛ اما مهمترین موضوع ، می بایستی تهدید و مخاطره ارتش بعثی علیه خود را حل کنیم و لذا عملیات های متعددی در درون خاک عراق انجام دادیم و از بزرگترین آنها عملیات سرنوشت ساز کربلای 5 بود.
وی در ادامه گفت: عملیات کربلای 5 دقیقا 15 روز پس از عملیات کربلای 4 محقق شد چون در کربلای 4 نیروهای رزمنده به اهداف خود نرسیده بودند و شکست سنگین و تلخی را تجربه کرده بودند، که بلافاصله با فرماندهی ولایت فقیه طرح کربلای 5 در استراتژی ترین نقطه و جغرافیای عراق یعنی در بصره طراحی شد اما شرایط به گونه ای بود که با موانع و لایه های بسیار گسترده میدان مین، آبگرفتگی به طول 10 کیلومتر، سیم های خاردار و سنگرهای متعدد مجهز به تیربار و 87 تیپ مسلح مجهز به زرهی مکانیزه رو به رو بودیم.
عقیلی مدت عملیات کربلای 5 را 70 روز عنوان کرد و افزود: در این عملیات در مقابل 12 لشکر زرهی و پنج لشکر مکانیزه و 64 گردان توپ خانه با نیروهای کماندو مجهز، و تاکتیک های نظامی و تانک های عراقی، توانستیم در برابر دشمن قوی پیروز شویم.
وی تصریح کرد: تهاجم ایرانی ها در نزدیکی بصره باعث شد که یکی از روزنامه های چاپ پاریس در آن زمان نوشت 'یک چیز در خصوص جنگ ایران و عراق تغییر داده شد و آن مساله ای که برای نخستین بار در چند سال گذشته این احتمال وجود دارد که یک طرف حقیقتا بر دیگری پیروز شود' و این یعنی پیروزی ایران بر عراق بود و به همین دلیل عملیات کربلای 5 باعث شد که امریکایی ها مستقیم در کنار عراقی ها و در خلیج فارس بایستند و سکوهای نفتی، هواپیمای مسافربری،هدف قرار دهند، و با درگیری با شناورها و هجوم به نفتکش های ما و جنگ شهری، از رژیم بعثی عراق حمایت آشکار کنند.
مدیر مرکز فرهنگی دفاع مقدس خرمشهر گفت: اگر در عملیات کربلای 5 در دوران هشت سال دفاع مقدس به پیروزی رسیدیم ناشی از وحدت و همبستگی ، ایمان، تقوا مداری رزمندگان به خداوند متعال و عشق به امام و ولایت بود.
عقیلی در ادامه اظهارکرد:با توجه به اینکه در آستانه انتخابات هستیم لازم است از اختلافات در مسایل سیاسی پرهیز کنیم چون انتخابات یک تجلی بزرگ همبستگی کشور است و نکند از همدیگر فاصله بگیریم زیرا این فاصله مورد خواست دشمن است.
وی افزود: طراحی امروز استکبار جنگ نیابتی است و آمریکا رویکردش را تغییر داده و دیگر سربازان خود را در سرزمینی که می خواهد اشغال کند نمی آورد بلکه از مزدوران سازماندهی شده مانند دولت عربستان استفاده می کند.
وی ادامه داد: فتنه ای که سعودی ها در بحث ایجاد اختلاف بین شیعه و سنی ایجاد کردند بطور قطع دامن خودشان را خواهد گرفت و دولتشان از هم فرو خواهد پاشید.

مرجع / ایرنا
captcha
آخرین اخبار