بهصورت موردی مشاهدهشده است که دانشآموزی مبتلا به بیماری آنفلوانزا از نوع خوکی شده باشد و این امر طبیعی است؛ سعی ما بر این است که مدارس به شیوهای عمل کنند که شیوع این بیماری بهصورت همهگیر در مدارس اتفاق نیفتد
رییس اداره سلامت آموزشوپرورش خوزستان با تشریح اقدامات این اداره برای پیشگیری از شیوع آنفلوانزا در مدارس، گفت: تاکنون موردی دالّ بر همهگیری شدید این بیماری در مدارس گزارش نشده است.
امید مقیمی پور با اشاره به اینکه بیماری آنفلوانزا بیماری جدیدی نیست و شناختهشده است، اظهار کرد: در مورد بیماریهای واگیردار تلاش بر این است که با خانواده دانشآموز مبتلا صحبتهایی در جهت آگاهسازی انجام شود و به خانوادهها برای پیشگیری از ابتلا به اینگونه بیماریهای واگیر آموزش داده شوند.
وی افزود: ازجمله اقدامات آموزشوپرورش برای پیشگیری از شیوع آنفلوانزا، جداسازی دانش آموزان دارای علائم بیماری و انتقال آنها به مراکز درمانی و تجهیز سرویسهای بهداشتی مدارس به صابون مایع است چراکه درصد بالایی از موارد انتقال این بیماری از طریق دستهای آلوده صورت میگیرد.
رییس اداره سلامت آموزشوپرورش خوزستان بابیان اینکه به مدارس تأکید شده است سطوحی که دانش آموزان با آنها در تماس هستند را حتماً پاکسازی کنند، تصریح کرد: مدیران مدارس باید به این اقدامات بهداشتی توجه کنند.
مقیمی پور ادامه داد: با توجه به صحبتهای وزیر بهداشت، توصیههایی به مدیران مدارس شد که دانش آموزان دارای بیماریهای زمینهای مانند بیماریهای تنفسی و یا دیابت را که جزو گروههای پرخطر در معرض ابتلا به آنفلوانزا هستند، برای انجام واکسیناسیون هدایت شوند اما بهطورکلی مربیان بهداشت و مراقبین مدارس آمادگی لازم را در حوزه بیماریهای واگیردار مانند آنفلوانزا دارند و کنترل لازم را انجام میدهند.
وی بابیان اینکه تاکنون موردی دالّ بر همهگیری شدید این بیماری در مدارس گزارش نشده است، گفت: بهصورت موردی مشاهدهشده است که دانشآموزی مبتلا به بیماری آنفلوانزا از نوع خوکی شده باشد و این امر طبیعی است؛ سعی ما بر این است که مدارس به شیوهای عمل کنند که شیوع این بیماری بهصورت همهگیر در مدارس اتفاق نیفتد.
رییس اداره سلامت آموزشوپرورش خوزستان خاطرنشان کرد: همچنین آمار دانش آموزان غایب در پایان هر سه ماه تحصیل جمعآوری و بررسی میشود تا علت غیبت مشخص و سپس بر اساس نتایج بهدستآمده برای سه ماه بعد در جهت کاهش شیوع بیماری برنامهریزی شود.
مقیمی پور تصریح کرد: بر اساس گزارشهای بهدستآمده 98 درصد افرادی که مبتلا به آنفلوانزای خوکی میشوند دچار مشکلات جسمانی جدی و قابلتوجه نمیشوند و 2 درصد باقیمانده کسانی هستند که بیماریهای زمینهای داشتهاند.
وی افزود: فعالیت آموزشوپرورش بهطور عمده درزمینهٔ آموزش است و کار درمان را دانشگاه علوم پزشکی پیگیری میکند و داروهای لازم را در اختیار دانش آموزان قرار میدهد؛ توصیهشده است که دانش آموزان در معرض ابتلا واکسیناسیون را حتماً خارج از مدرسه انجام دهند.