مطابق این اساسنامه انحلال و تفکیک یک مدرسه عشایری باید در شورای آموزش و پرورش استان مطرح و درباره آن تصمیمگیری شود و دیگر هر مسؤولی اجازه انحلال مدرسه عشایری را نخواهد داشت
مدیر کل دفتر امور مناطق کمتر توسعهیافته و عشایر وزارت آموزش و پرورش با اشاره به تدوین و تصویب اساسنامه آموزش و پرورش عشایر در شورای عالی آموزش و پرورش کشور و توسط رییسجمهور، گفت: مطابق این اساسنامه انحلال و تفکیک یک مدرسه عشایری باید در شورای آموزش و پرورش استان مطرح و درباره آن تصمیمگیری شود و دیگر هر مسؤولی اجازه انحلال مدرسه عشایری را نخواهد داشت.
علیتقی یزدانپناه در گردهمایی مربیان، معاونان و مربیان ورزشی، مشاوران و مسئولان آموزش وپرورش عشایر خوزستان که امروز 15 آذرماه در سالن جلسات اداره آموزش وپرورش استثنایی استان در اهواز برگزار شد، با بیان اینکه اکنون آموزش وپرورش عشایر از سطح بالایی برخوردار است، اظهارکرد: ممکن است در بدو تأسیس نظام تعلیم و تربیت عشایر کسی فکر نمیکرد که آموزش وپرورش عشایر به این سطح برسد اما اکنون تحصیلکنندگان عشایر در عرصههای مختلف مدیریت حضور دارند و نخبگان بسیاری از عشایر وجود دارد؛ عدم توجه به دانش آموزان عشایر عدم توجه به مدیران کشور است زیرا بلندهمتی در ذات و جوهر فرزندان عشایر نهفته است.
اشکال نوع نگاه آموزشوپرورش، دیدهنشدن مدارس عشایری استوی با بیان اینکه در آموزش و پرورش تنها مناطق شهری دیده میشود و این یک اشکال است، گفت: در آموزش وپرورش با تجربهترین و بهترین معلمان در مدارس شهر هستند و این یک اشکال دیگر است که نخست شهرها دیده میشوند و مناطق روستایی و عشایر در مرحله آخر است؛ مسئولان در دوره تصدی خود مدارس عشایری را بهدلیل صعبالعبور بودن مسیرهای دسترسی آن، اصلأ نمیبینند.
کاهش مردودی در دانشآموزان عشایری بیشتر از دانشآموزان شهریمدیر کل دفتر امور مناطق کمتر توسعهیافته و عشایر وزارت آموزش وپرورش ادامهداد: اکنون و در دو سال اخیر دیگر آموزش وپرورش عشایر در جایگاه آخر نیست و وضعیت آن پیشرفتهایی داشته است؛ امسال میزان کاهش مردودیهای دانشآموزان عشایری در 14 استان بیشتر از این رقم در مدارس شهری بوده است و این کار بزرگی است و نشان میدهد آموزش وپرورش عشایر در شاخصهای مختلف پیشتاز است.
یزدانپناه عنوان کرد: این موفقیتها حاصل تلاش معلمان و مربیان مدارس عشایر است و نشان میدهد که اگر سالهای گذشته نیز به آموزش وپرورش عشایر توجه میشد موفقیتها و دستاوردهای بسیاری میتوانستیم بهدست آوریم؛ سالهای متمادی است که به دانش آموزان عشایری در کانکس توجهی نمیشود.
وی با بیان اینکه در آموزش وپرورش عشایر جهشی حاصل شده است، تصریح کرد: در این دو سال اتفاق خاصی رخ نداده است و اعتبارات هیچ تغییری نداشتهاند اما این تحولات را شاهد بودیم و این جهش در آموزش وپرورش عشایر با اراده و عشق معلمان حاصل شدهاست.
تصویب اساسنامه آموزش وپرورش عشایر در شورای عالی آموزش وپرورش کشورمدیر کل دفتر امور مناطق کمتر توسعهیافته و عشایر وزارت آموزش وپرورش با اشاره به تدوین و تصویب اساسنامه آموزش وپرورش عشایر در شورای عالی آموزش وپرورش کشور، گفت: در گذشته هر مسئولی که اراده میکرد میتوانست مدارس عشایری را منحل کند به همین جهت به دنبال آن بودیم که یک ساختار در آموزش وپرورش عشایر ایجاد کنیم تا تعلیم وتربیت فرزندان عشایر متأثر از اتفاقات پیرامون خود نباشد. در این راستا اساسنامه آموزش وپرورش عشایر تدوین و توسط رییسجمهور نیز تصویب شد.
وی اضافه کرد: این اساسنامه شامل 17 ماده و در حکم قانون است و باید مواد آن اجرایی شود؛ مطابق یکی از مادههای این اساسنامه انحلال و تفکیک یک مدرسه عشایری باید در شورای آموزش وپرورش استان مطرح و درباره آن تصمیمگیری شود و دیگر هر مسؤولی اجازه انحلال مدرسه عشایری را نخواهد داشت.
مدیرکل دفتر امور مناطق کمتر توسعهیافته و عشایر وزارت آموزش وپرورش با بیان اینکه باید بدانیم در آموزش و پرورش عشایر به دنبال چه هستیم، عنوان کرد: فرزندان عشایر از مهارت و توانمندیهای خاصی برخوردار هستند اما باید در تعلیم و تربیت عشایر به آموزش توجه کرد زیرا در آموزش عقب هستیم و آموزش به ارتباطات انسانی نیاز دارد.
سوءتغذیه دانش آموزان عشایر خجالتآور استیزدانپناه ادامه داد: اکنون به جای آموزش به فکر تغذیه دانش آموزان در مراکز آموزشی عشایر هستیم؛ سوءتغذیه در این مراکز بسیار زیاد است؛ خجالتآور است که مسئولان مراکز آموزشی شبانه عشایری به جای آنکه به فکر راهاندازی انجمن نجوم باشند درگیر سوءتغذیه دانشآموزان شدهاند. قرار است وزارت رفاه سبد حمایت غذایی برای دانشآموزان عشایری اختصاص دهد که اگر این کار انجام شود میتوان گامی در جهت برطرفکردن مشکل تغذیه دانش آموزان در مراکز شبانهروزی عشایری برداشت.
سهم مدارس عشایری خوزستان از اعتبارات نوسازی امسال چیست؟وی گفت: امسال سازمان نوسازی مدارس اعتبارات خوبی جهت تعمیر و تجهیز مراکز شبانهروزی عشایری اختصاص داده است؛ باید بدانیم سهم مدارس عشایری استان خوزستان از این اعتبارات چیست؟ باید این موضوع پیگیری و دنبال شود.
مدیرکل دفتر امور مناطق کمتر توسعهیافته و عشایر وزارت آموزش وپرورش اظهارکرد: پیشبینی میشود تا سال آینده هیچ مدرسه عشایری در خوزستان بدون تجهیزات کامپیوتری باقی نماند؛ امیدواریم روزی برسد که تجهیزات مدارس عشایری از مدارس شهری نیز بیشتر شود.
یزدانپناه با اشاره به اهمیت توجه به شوراهای دانش آموزی در مدارس عشایری عنوان کرد: باید بحث شوراهای دانش آموزی در مدارس عشایری جدی گرفته شود؛ شورای دانش آموزی مشق دموکراسی است. مربی که در مدرسه همه کاره است مربی موفقی نیست. باید به دانشآموزان فرصت داد و نباید از مشارکت هراس داشت. مشارکت انزوا و حاشیهنشینی را از بین میبرد.