با پیگیری فرماندار ویژه شهرستان و مدیران آموزش و پرورش، مشکل کمبود نیروی آموزشی در شهر چوئبده از توابع شهرستان رفع شد
مدیر آموزش و پرورش شهرستان آبادان گفت: با پیگیری فرماندار ویژه شهرستان و مدیران آموزش و پرورش، مشکل کمبود نیروی آموزشی در شهر چوئبده از توابع شهرستان رفع شد.
کمبود معلم در سیستم آموزش و پرورش یکی از معضلاتی است که از دیر باز در آموزش و پرورش بوده است و برای رفع آن با توجه به قوانین و مصوباتی که وجود دارد راه حل هایی ارائه می شود.
چندی پیش جمعی از ساکنان چوئبده در خصوص نبود معلم در مقطع ابتدایی دبستان های این شهر معترض شدند که با پیگیری اعضای شورای شهر، شهردار و فرمانداری ویژه آبادان و رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان برای رفع این مشکل اقداماتی انجام گرفت.
دلیل اصلی کمبود نیروی انسانی در حوزه آموزش و پرورش در چوئبده این است که معلمان برای حضور در شهرستان چوئبده در فاصله 36 کیلومتری آبادان، رغبتی از خود نشان نمی دهند چرا که حق الزحمه حضور در چوئبده از ردیف حقوقی معلمان حذف شده و مبلغ دریافتی تدریس در شهر آبادان و چوئبده برابر است.
محدودیتی که برای جذب نیروهای حق التدریس گذاشته شده است اجازه به کارگیری نیروی جدید را از آموزش وپرورش سلب کرده است.
مدیر آموزش و پرورش آبادان روز شنبه در بازدید خبرنگاران از مدارس شهر چوئبده شهرستان، با بیان کمبود 188 معلم در مقاطع مختلف تحصیلی شهرستان، گفت:در دوره متوسطه اول و دوم 700 ساعت کمبود آموزشی داریم که هنوز معلمی برای آن تعریف نشده است.
جواد علوانیان با ارائه راهکارهای رفع کمبود 400 معلم در تمامی مقاطع تحصیلی شهرستان آبادان، افزود:برای رفع کمبود معلم، با پرداخت اضافه کار به معلمان، به کار گیری سرباز معلم و به کار گرفتن بازنشستگان برخی ساعات کمبود جبران می شود.
علوانیان با تاکید بر رفع کمبود معلم در دبستان های شهرستان به ویژه شهر چوئبده، افزود:در این شهرستان، هیچ کلاسی بدون معلم نیست.
وی افزود:در روستاها نیز با توجه به کمبودهای موجود در مقطع ابتدایی و دستور العملی که مربی پیش دبستانی باید حق التدریس باشد، معضل کمبود معلم پیش آمده است.
علوانیان همچنین با ارائه برنامه ریزی مدیران مدارس از کمبود ها و کاستی ها پیش از شروع سال تحصیلی، خاطر نشان کرد: با همکاری معاونان و مدیران مدارس همه دانش آموزان از داشتن معلم بهره مند هستند.
مدیر آموزش و پرورش آبادان شرایط انتخاب معلمان روستا را با توجه به امتیازات فرهنگیان عنوان کرد و گفت:معلمان بر اساس امتیاز، ساماندهی می شوند و معلمان در انتخاب مدارس برای تدریس مختار می باشند.
وی با تاکید بر فراهم شدن شرایط تحصیل برای همگان، گفت:هم اکنون در شهرستان آبادان هیچ دانش آموزی به دلیل نداشتن شرایط و امکانات لازم از تحصیل باز نمی ماند.
معاون آموزش ابتدایی اداره آموزش و پرورش آبادان نیز در این بازدید، با تشریح مشکلات آموزشی این شهرستان گفت:کمبود 700 معلم در شهرستان آبادان به مسئولان دست اندرکار، گزارش شده است و امسال سه هزار و 500 متقاضی در آزمون استخدام کشوری آموزش پرورش پذیرش شدند که از این مجموع، سهمیه آبادان دو نفر است که مربوط به رشته متوسطه است.
علی خیر آبادی با بیان قوانین مصوب آموزش و پرورش، گفت:قانونی برای پرداخت اضافه کاری اجباری معلمان نداریم، بنابراین معلمان با اختیار خود ساعات اضافه کاری را پر می کنند و در صورت پرنشدن این ساعات اجباری برای تکمیل وجود ندارد.
خیرآبادی با بیان رشد آموزشی مثبت در شهرستان آبادان نیز، گفت:با تدابیر مسئولان، فرماندار ویژه، مدیر اداره آموزش و پرورش و شهردار چوئبده، مشکلات کمبود نیروی آموزشی را در چوئبده به صفر رسیده است و در حال حاضر کلاس های درس این شهرستان کمبود معلم ندارد.
خیر آبادی همچنین با بیان اقدامات انجام شده برای رفع کمبود وسایل آموزشی شهرستان، از اعطای شش هزار فقره میز تحریر و نیمکت از سوی سازمان منطقه آزاد اروند خبر داد.
سیدمجید سیاوش مدیر مدرسه عمار شهر چوئبده نیز در این بازدید گفت:در این دبستان، به ازای هفت کلاس هفت معلم وجود دارد و در هر کلاس متوسط 20 دانش آموز تحصیل می کنند.
معصومه دریس مدیر مدرسه پرنیان نیز به خبرنگاران گفت:در این مدرسه 198 دانش آموز در هشت کلاس با حضور هشت معلم مشغول به تحصیل هستند و تنها مشکل، کمبود میز و صندلی هایی است که در دفتر برای معلمان است.
عبدالامیر بحرکانی مدیر مدرسه 17 شهریور این شهر نیز با بیان رفع مشکل سرمایشی کلاس های درس شهر، گفت:در این مدرسه با کاهش دانش آموزان و انتقال آنها به مدرسه ای دیگر، فضای تحصیل مناسب سازی شده است و تمامی کلاس های درس از حضور معلم برخوردارند.