آبهایی که در سطح اهواز به فروش میرسند، خطر جدی هستند و میتوانند یکی از عوامل شیوع وبا باشند و لازم است از فروش آب در سطح شهر جلوگیری کرد
رییس مرکز بهداشت شرق اهواز با اعلام هشدار خطر شیوع بیماری وبا گفت: آبهایی که در سطح اهواز به فروش میرسند، خطر جدی هستند و میتوانند یکی از عوامل شیوع وبا باشند و لازم است از فروش آب در سطح شهر جلوگیری کرد.
مهرداد شریفی در همایش پلیس، امنیت و اصناف که روز چهارشنبه (15 مهرماه) برگزار شد و با تبریک هفته نیروی انتظامی اظهار کرد: در بخش بهداشت اگر امنیت برقرار و سلامت امنیت وجود داشته باشد، میتوان سلامت را به مردم عرضه کرد.
وی افزود: مرکز بهداشت در سلامت مردم 25 درصد نقش دارد و 75 درصد دیگر به همکاری بینبخشی مربوط میشود که از این قبیل بخشها، اصناف و نیروی انتظامی است.
رییس مرکز بهداشت شرق اهواز با هشدار نسبت به خطر شیوع وبا در خوزستان گفت: نیروی انتظامی و اصناف باید با بخش سلامت همکاری برقرار کنند. اگر این همکاری ضعیف باشد، سلامت مردم استان با تهدید جدی مواجه میشود.
وی افزود: ما در نزدیکی کشور عراق قرار داریم و بیماری وبا در بسیاری استانهای عراق شیوع یافته است، این بیماری از طریق آب و غذا منتقل میشود. با توجه به این که ایام اربعین حسینی در پیش است باید به این مساله توجه جدی داشت.
شریفی ادامه داد: از مشکلات دیگر سلامت در استان خوزستان، عرضه مواد غذایی تهلنجی است که فاقد امنیت سلامت هستند و وارد بازار میشوند و به فروش میرسند که یک خطر و آسیب جدی است.
وی عنوان کرد: فروش مواد غذایی غیرمجاز در خوزستان، سلامت مردم را تهدید میکند که در این راستا لازم است اتحادیهها و اصناف، همکاری موثر و بیشتری با نیروی انتظامی داشته باشند.
سرپرست مرکز بهداشت غرب اهواز با بیان این که آب آشامیدنی که در سطح اهواز به صورت بشکهای و بسته بندی به فروش میرسد دارای مشکل اساسی و خطرناک است، اظهار کرد: آب آشامیدنی اهواز دارای مشکل است و همه این را میدانند اما مشکل دیگر، آبهای بسته بندی در حال عرضه است که بر این آبها هیچ گونه نظارتی نسبت و معلوم نیست که این آبها از کجا و چه منبع آبی تامین میشود و درخواست ما این است که نیروی انتظامی از عرضه این آبها جلویگری کند.
شریفی با بیان این که دکههای مطبوعاتی در اهواز به آبفروشی تبدیل شدهاند، گفت: اکنون تمام شرایط برای شیوع بیماری وبا وجود دارد. اگر یک لحظه غفلت شود این بیماری فراگیر میشود و به همین جهت باید از فروش این آبها جلوگیری کرد.
وی با اشاره به مشکلات بهداشتی در پارک های اهواز خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات اساسی پارکها، عرضه قلیان است. تنها در پارک دولت اهواز 4 هزار قلیان جمع آوری شد که بلافاصله همین تعداد قلیان دوباره افزوده شد. مصرف قلیان از آسیبهای جدی سلامت است به صورتی که مصرف یک بار قلیان معادل 80 بار سیگار کشیدن است.
وی اظهار کرد: از دیگر معضلات سلامت قلیان کشیدن، انتقال بیماریها از شیلنگ قلیان است که از طریق آن، بیماریهای بسیاری بین افراد منتقل میشود.
رییس مرکز بهداشت شرق اهواز گفت: باید این مسائل به طور جدی پیگیر شود و لازم است تمام بخشها در این خصوص همکاری کنند. باید آموزش، فرهنگسازی کرد تا فرهنگ درست جایگزین فرهنگ غلط شود.
همچنین نورالله حسنزاده، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان نیز در این مراسم با تبریک هفته نیروی انتظامی اظهار کرد: در شرایط کنونی منطقه، امنیت کشور مدیون تلاش تمام نهادهای نظامی و انتظامی است.
وی عنوان کرد: متاسفانه شرایط تولید در استان خوزستان سخت است. در شرایط کنونی مشکلات متعدد بسیاری در تولید استان وجود دارد که امیدواریم با تغییر شرایط، در بخش تولید خوزستان تحول ایجاد شود.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان با اشاره به این که با مسایل فرهنگی نمیتوان قهری برخورد کرد، گفت: خوزستان استانی صنعتی است و جایگاه رفیعی در صنعت کشور دارد اما تفاوت آن با استانهای دیگر این است که در خوزستان به دلیل پتانسیلهای موجود، صنایع مادر و بزرگ شکل گرفته ولی بخش خصوصی به دلایلی در آن سرمایهگذاری نکرده است.
حسنزاده تصریح کرد: عمده سرمایهگذاری در خوزستان در نهادهای دولتی و کلان است و 50 درصد سرمایهگذاری استان در پتروشیمی است.
وی یکی دیگر از مشکلات تولید و صنعت خوزستان را در آموزش عالی استان دانست و افزود: اکنون به دلیل روشهای آموزشی در دانشگاهها، فارغالتحصیلان فاقد کارایی لازم هستند و با وجود داشتن مدرک، کاری بلد نیستند و این یکی از معضلات خوزستان است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان ادامه داد: دانشجویان فارغالتحصیل در انجام کار مشکل دارند و نمیتوانند جذب بازار کار شوند، به همین جهت مرکز علمی کاربردی اصناف در استان خوزستان راهاندازی شده که امیدواریم با ارتقای مهارتها این وضعیت تغییر یابد.