تعداد زیادی از گونههای گیاهی دارویی نادر و خاص در تالاب بینالمللی شادگان مانند گونه گیاهی زیبای نیلوفر آبی منقرض شده است
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شادگان گفت: تعداد زیادی از گونههای گیاهی دارویی نادر و خاص در تالاب بینالمللی شادگان مانند گونه گیاهی زیبای نیلوفر آبی منقرض شده است.
سید محمد حسن فقیه امروز اظهارکرد: تالاب شادگان در سال 1354 شمسی در کنوانسیون رامسر بدون احتساب بخشهای دریایی و ساحلی تالاب در خلیج فارس 400 هزار هکتار به ثبت جهانی رسیدکه در صورت احتساب بخشهای دریایی و ساحلی مساحتی برابر 527 هزار و 700 هکتار را خواهد داشت.
وی افزود: مهمترین تهدیدات تالاب شادگان در حال حاضر فاضلاب شهر شادگان، زه آبهای شرکتهای کشت و صنعت نیشکر، آبهای آلوده نهر مالح و نهر بحره، صید ماهی به روش الکتروشوکر، ورود گونههای آبزی غیربومی در تالاب و روند خشکشدگی تالاب و تاثیر منطقهای خشکسالی بر تالاب و عدم تخصیص حقآبه تالاب و در نهایت وجود خطوط لوله و نفت درون تالاب شادگان که در هر شرایطی امکان نشتی و آلوده نمودن تالاب را دارند میتوان برشمرد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شادگان تصریح کرد: یکی از خصوصیات مهم تالاب و بکر بودن آن از نظر تنوع زیستی حفظ و احیاء گونههای جانوری و گیاهی از نوع بومی آن میباشد.
وی اضافه کرد: دخالت در طبیعت و تغییر در وضعیت حیات وحش جانوری و گیاهی گاهی میتواند آسیبهای جبران ناپذیر و غیر قابل برگشت بر تالاب بگذارد و حتی موجب حذف گونه یا گونههای بومی تالاب میشود.
فقیه ادامه داد: تعداد زیادی از گونههای گیاهی دارویی نادر و خاص در این تالاب مانند گونه گیاهی نیلوفر آبی که یکی از زیباترین گونههای گیاهی با گلهای سفید رنگ زمانی در تالاب نقشآفرین زیبایی را داشت اکنون منقرض شده است.
وی در پایان یاد آور شد: برخی از گونههای جانوری که پیش از این در حاشیه تالاب و یا درون تالاب دیده شده اکنون یا به تعداد بسیار اندک مشاهده میشود و یا بطور کلی در طول سال و در پایشهای مستمری که محیطبانان این اداره از تالاب دارند دیگر اینگونه جانور دیده نشده البته در سالهای دور، گونهای شنگ تالابی (این جانور به زبان عربی عبید المای گفته میشد) که تالاب شادگان و حتی در رودخانه جراحی به وفور قابل دید بوده ولی اکنون دیگر اثری از آن وجود ندارد.