یکی از اشتباهاتی که در سالهای گذشته در زمینه محافظت از آثار تاریخی صورت گرفته، پنهان کردن این آثار از دید مردم بود که خوشبختانه این روش غلط در حال تصحیح است
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خوزستان گفت: یکی از اشتباهاتی که طی سالهای گذشته در زمینه محافظت از آثار تاریخی صورت گرفت، پنهان کردن این آثار از دید مردم بود.
افشین حیدری پیش از ظهر امروز در جلسه انجمنهای میراث فرهنگی خوزستان عنوان کرد: انجمنهای میراث فرهنگی حلقه ارتباط بین افراد جامعه و اصالتهای فرهنگی هستند. نباید میراث فرهنگی استانمان را تنها یک نهاد بدانیم بلکه باید آن را نوعی نگاه برشمریم.
وی افزود: فضای فرهنگی جامعه باید به سمتی برود که با حفظ خردهفرهنگها در مبحث حفاظت از آثار تاریخی نیز بسیار دقیق و منسجم عمل کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خوزستان با اشاره به کمترین توجه به هزار محوطه تاریخی در خوزستان تصریح کرد: خوشبختانه در دو سال گذشته فعالیتهای مثمر ثمری در این زمینه صورت گرفت که بسیار بیسابقه است.
وی با اشاره به اهمیت ایجاد رابطه بین افراد جامعه و فرهنگ عنوان کرد: سازمان میراث فرهنگی باید نقش خود در این زمینه را مانند یک پل ارتباطی بهخوبی انجام دهد.
حیدری تصریح کرد: آشنا کردن افراد جامعه با قوانین حفاظت از آثار تاریخی، شناسایی پتانسیلهای تاریخی هر منطقه و همچنین تشویق و ترغیب شهروندان نسبت به حفاظت و صیانت از آثار تاریخی از وظایف مهم هر انجمن میراث فرهنگی است.
وی افزود: یکی از اشتباهاتی که در سالهای گذشته در زمینه محافظت از آثار تاریخی صورت گرفته، پنهان کردن این آثار از دید مردم بود که خوشبختانه این روش غلط در حال تصحیح است. در همین راستا تعدادی از بناهای تاریخی برای احداث باغموزه، چایخانه و یا رستوران به بخش خصوصی واگذار میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خوزستان تصریح کرد: در زمینه حفاظت از آثار تاریخی ناملموس استان نیز فعالیتهای بسیاری صورت گرفته و در همین راستا ۲۵۰ پرونده آماده برای ثبت در استان داریم که این تعداد بیسابقه است.
وی در انتها نیز بررسی طرحهای حفاظت از آثار تاریخی ملموس و ناملموس استان، نقش مدیریت شهری، اجرایی کردن نقش میراث تاریخی در مدیریت شهری و تدوین نظامنامه تأسیس موزهها را از جمله موضوعات مهمی برشمرد که در جلسات آینده انجمنهای میراث فرهنگی موردبحث و بررسی قرار خواهد گرفت.