بیش از نیمی از دشتهای ما وارد مرحله بحرانی شدهاند و وقتی تعدادی از دشتها وارد بحران میشوند، باید آژیر خطر را کشید و ما از میزان استاندارد هم عبور کردهایم اما انگار نه انگار که اتفاقی افتاده است
یک عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در واکنش به این مساله که برخی معتقدند در توصیف بحران آب بزرگنمایی شده، اظهار داشت: که در بحث اطلاعرسانی بحران آب، کم کاری شده؛ نه مسئولین ذیربط و نه رسانهها هیچ کدام حق مطلب را ادا نکردهاند.
عباس پاپیزاده اظهارکرد: بیش از نیمی از دشتهای ما وارد مرحله بحرانی شدهاند و وقتی تعدادی از دشتها وارد بحران میشوند، باید آژیر خطر را کشید و ما از میزان استاندارد هم عبور کردهایم اما انگار نه انگار که اتفاقی افتاده است.
وی افزود: در این جا موضوع پدافند غیرعامل مطرح است و این تهدیدی است که امنیت کشور را تهدید میکند. الان شهر تهران آب ندارد، کرج دچار بیآبی شده و شهرکهای صنعتی قزوین، البرز و تهران به خاطر بیآبی در حال تعطیل شدن هستند و حالا میخواهند برای جبران این موضوع، آب را از یک حوزه آبریز با تونل به یک حوزه دیگر منتقل کنند؛ مثل انتقال آب از سرشاخههای کارون به اصفهان و کرمان که کانونهای ریزگردها را در خوزستان به وجود آورده است.
این نماینده مجلس در پاسخ به این پرسش که چه میزان از خسارتهای ناشی از کمبود آب قابل جبران است، گفت: قسمتی از این خسارتها قابل جبران نیست. مثلا سفره زیرزمینی که آبش تخلیه شده و دشتی که چند متر نشست کرده، امکان جبرانش وجود ندارد.
پاپیزاده افزود: البته هنوز هم فرصت برای جبران هست اما متاسفانه سیاستهای غلطی اتخاذ میشود؛ مثلا برای انتقال آب تونل حفر کردهاند اما همان تونل، سفرههای آب زیرزمینی را که در مسیرش قرار داشته دگرگون کرده چون از لایههای مختلف زیرزمینی عبور و انفصال ایجاد کرده است و این لایهها دیگر نمیتوانند به حالت طبیعی خود برگردند.
او در پایان تاکید کرد: تا دیر نشده باید از اسراف و برداشت بیش از حد آب جلوگیری شود.