تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۷:۲۱
کد خبر: ۶۶۹۱
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
بند ميزان شوشتر لايروبي مي‌شود
مدير داخلي پايگاه جهاني سازه‌هاي آبي تاريخي شوشتر گفت: براي نخستين بار در 10 سال گذشته بند ميزان شوشتر لايروبي و لجن‌برداري مي‌شود.

به گزارش خوزنیوز به نقل از فارس، داوود نجار امروز اظهار داشت: در سال‌هاي گذشته اقدامات اين چنيني در شهرستان شوشتر اتفاق افتاده است ولي همه آنها در سطح پاكسازي و يا برداشتن درختان شكسته و ... بوده است ولي در سال جاري خاكبرداري و لايروبي بند ميزان در دستور كار قرار گرفته است.
وي با اشاره به اهميت اين اقدام گفت: در سال‌هاي گذشته آبرفت‌ها و گل و لاي رودخانه در محوطه اين اثر تاريخي ته نشين شده است و همين امر سبب شده تا بستر رودخانه به شدت تنگ شود از اين رو لايروبي بند ميزان از اهميت بسيار زيادي براي منظر و نيز عبور جريان رودخانه در اين اثر ثبت جهاني شده برخوردار است.
اين مقام مسئول افزود: در حال حاضر همه نيروهاي پايگاه جهاني سازه‌هاي آبي تاريخي شوشتر براي اين اقدام بسيج شده‌اند و فعاليت در اين اثر تاريخي به صورت بي‌وقفه ادامه دارد.
نجار تاكيد كرد: لايروبي اين اثر تاريخي بيش از دو متر پايين‌تر از تراز رودخانه و 1. 5 متر بالا‌تر از تراز رودخانه در حال انجام است كه اين نحوه لايروبي در باز شدن بستر رودخانه در محل اثر تاريخي ثبت جهاني شده بند ميزان تاثير بسيار زيادي دارد.
مدير داخلي پايگاه جهاني سازه‌هاي آبي تاريخي شوشتر خاطرنشان كرد: همه عوامل پايگاه سازه‌هاي آبي تاريخي شوشتر در دماي بيش از 50 درجه در اين شهرستان در حال پيگيري و انجام اين پروژه هستند.
بند ميزان با توجه به شواهد و مدارك موجود در زمان شاپور ساساني پايه گذاري شده است و اين بند در جهت شرقي ـ غربي در شمال شوش‌تر و در نزديك بقعه سيد محمد گياهخوار قرار دارد، در محل اين بند رود كارون به دو شاخه شطيط يا چهار دانگه و گرگر يا دو دانگه تقسيم مي‌شود.
اين بند به نام‌هاي ميزان و بند محمد علي ميرزا نيز شناخته مي‌شود، به گفته برخي حد فاصل اين بند تا پل بند شادروان به وسيله سنگ‌هاي تراش و بست‌هاي سربي كف رودخانه سنگ فرش شده است. به دليل اينكه در زمان محمد علي ميرزا دولت شاه اين بند تعمير شده بدين نام معروف شده است.
بند ميزان با جهت شرقي ـ غربي رود كارون را به دو شاخه شرقي (گرگر) و غربي (شطيط) تقسيم مي‌كند، در حقيقت اين بند آب رودخانه كارون را به 4 به 6 و 2 به 6 تقسيم مي‌كند. به طوري كه چهار قسمت آب به مسير شطيط مي‌رود كه به آن چهار دانگه و دو قسمت آن به سمت شرقي مي‌رود كه به دو دانگه يا گرگر معروف است.
:
:
:
آخرین اخبار