تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۴۰۵ - ۱۳:۱۲
کد خبر: ۳۳۷۷۹۱
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

سایه سگ‌های ولگرد بر آرامش محله‌های آبادان  

حضور سگ‌های بدون صاحب در برخی محله‌ها و معابر آبادان به یکی از دغدغه‌های شهروندان تبدیل شده و خواستار ساماندهی اصولی و مستمر این معضل از سوی متولیان امر هستند.
 

  اگر چه مشاهده سگ‌های بدون صاحب در برخی نقاط آبادان پدیده‌ جدیدی نیست، اما تردد گروهی این حیوانات در برخی محله‌ها و افزایش مشاهده آنها در ساعات مختلف شبانه‌روز، موجب شده بخشی از شهروندان نسبت به امنیت و آرامش تردد در معابر عمومی ابراز نگرانی کنند.

در برخی نقاط شهر، شهروندان از مشاهده دسته‌های چندتایی سگ در کوچه‌ها، خیابان‌ها، اطراف مخازن زباله، زمین‌های بایر و حاشیه برخی فضاهای عمومی خبر می‌دهند، مناطقی که گاه به محل تجمع این حیوانات تبدیل شده و تکرار این وضعیت مطالبه برای ساماندهی مستمر و نه مقطعی را افزایش داده است.

نگرانی شهروندان تنها به حضور سگ‌ها در ساعات پایانی شب محدود نمی‌شود، در ساعات ابتدایی صبح نیز که دانش‌آموزان برای رفتن به مدرسه و شهروندان برای انجام امور روزمره از خانه خارج می‌شوند مشاهده گروهی سگ‌های بدون صاحب در برخی مسیرها باعث نگرانی خانواده‌ها شده است.

برخی ساکنان مناطقی از این شهر معتقدند ادامه این وضعیت می‌تواند آرامش محله‌ها را تحت تاثیر قرار دهد و به‌ویژه برای کودکان، سالمندان و افرادی که ناچارند در ساعات خلوت در معابر تردد کنند، نگرانی بیشتری ایجاد کند.

آنان تاکید دارند که رسیدگی به این موضوع نباید تنها پس از وقوع حادثه یا افزایش شکایت‌های مردمی انجام شود، بلکه نقاط پرتجمع باید به شکل مستمر شناسایی و برای آنها برنامه مشخصی در نظر گرفته شود.

از سوی دیگر شهروندان ریشه این مشکل را تنها در حضور سگ‌های بدون صاحب نمی‌دانند و به نقش عواملی همچون دسترسی آسان به پسماند و مواد غذایی، پراکنده شدن زباله در اطراف مخازن، وجود زمین‌های خالی و همچنین احتمال رهاسازی حیوانات خانگی اشاره می‌کنند، عواملی که به گفته آنان می‌تواند زمینه بازگشت و تجمع دوباره سگ‌ها را در یک محدوده فراهم کند.

گزارش پیش‌رو روایت بخشی از دغدغه‌های شهروندان آبادانی درباره تردد سگ‌های بدون صاحب در محله‌ها و معابر شهری است، مطالبه‌ای که محور اصلی آن افزایش احساس آرامش و امنیت خانواده‌ها و رسیدگی مستمر و اصولی دستگاه‌های متولی به این موضوع است.

وحشت شهروندان از سگ‌های بی صاحب

یکی از شهروندان آبادانی در گفت‌ و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در برخی کوچه‌ها تعداد سگ‌ها زیاد شده و گاهی به صورت گروهی در خیابان حرکت می‌کنند، این وضعیت برای خانواده‌هایی که فرزند کوچک دارند نگران‌کننده است.

مریم سوفی افزود: انتظار ما این است که موضوع فقط زمانی که شکایتی مطرح می‌شود مورد توجه قرار نگیرد، بلکه نقاطی که سگ‌های بدون صاحب در آنها تجمع می‌کنند به صورت مستمر شناسایی و ساماندهی شوند.

شهروند دیگری با اشاره به تردد دانش‌آموزان در ساعات ابتدایی صبح گفت: کودکان و نوجوانان معمولا صبح زود برای رفتن به مدرسه از کوچه‌ها و خیابان‌ها عبور می‌کنند و وجود سگ‌های ولگرد در مسیر رفت‌وآمد آنها باعث نگرانی والدین شده است.

سعید یاری ادامه داد: خانواده‌ها نمی‌خواهند شاهد اتفاق ناگواری باشند و بعد برای رسیدگی به موضوع اقدام شود، پیشگیری باید قبل از وقوع حادثه انجام شود.

یکی دیگر از ساکنان کوی ولیعصر آبادان نیز گفت: در بعضی نقاط، سگ‌ها در نزدیکی مخازن زباله و محل تجمع پسماندها دیده می‌شوند و دسترسی به مواد غذایی باعث می‌شود دوباره به همان نقاط برگردند.

حسین فرهانی افزود: جمع‌آوری سگ‌ها به تنهایی کافی نیست و باید محل‌های تجمع آنها نیز مدیریت شود، اگر منابع غذایی در دسترس باشد مشکل دوباره ایجاد خواهد شد.

یک شهروند دیگر با بیان اینکه حضور سگ‌های بدون صاحب به‌خصوص هنگام شب بیشتر نمود دارد اظهار کرد: برخی افراد برای پیاده‌روی یا انجام کارهای روزمره در ساعات شب مجبورند از کنار این حیوانات عبور کنند و گاهی با نزدیک شدن یا تعقیب آنها مواجه می‌شوند.

رضا احمدی خواستار رسیدگی جدی‌تر دستگاه‌های متولی شد و گفت: مردم انتظار دارند یک برنامه مشخص برای این موضوع وجود داشته باشد و نتیجه اقدامات نیز در سطح محله‌ها دیده شود.

یکی از بانوان ساکن بهارستان غربی آبادان نیز گفت: نگرانی اصلی خانواده‌ها درباره کودکان است، وقتی چند سگ در یک نقطه جمع می‌شوند والدین ترجیح می‌دهند اجازه ندهند بچه‌ها به تنهایی از خانه خارج شوند.

سهیلا کوفی افزود: پارک‌ها و فضاهای عمومی باید محل آرامش خانواده‌ها باشند و لازم است حضور حیوانات بدون صاحب در اطراف این اماکن کنترل شود.

وی با تاکید بر اینکه برخورد با این معضل باید اصولی باشد، بیان کرد: باید همزمان با ساماندهی سگ‌های بدون صاحب، از رهاسازی حیوانات خانگی در سطح شهر نیز جلوگیری شود تا دوباره شاهد افزایش جمعیت آنها نباشیم.

یکی دیگر از شهروندان آبادان گفت: تکرار مشاهده گله‌ای سگ‌ها در ساعات صبحگاهی باعث کاهش تمایل خانواده‌ها به پیاده‌روی و استفاده از مسیرهای عمومی شده است.

احمد جباری افزود: بار روانی ناشی از این وضعیت به اندازه‌ای افزایش یافته که برخی خانواده‌ها مسیرهای طولانی‌تری را برای جلوگیری از مواجهه با سگ‌ها انتخاب می‌کنند.

وی تاکید کرد: ساماندهی فوری این حیوانات از مطالبات اصلی خانواده‌های دارای فرزند خردسال است و مدیریت شهری باید برنامه‌ای جامع برای حفظ سلامت و امنیت عمومی ارائه دهد.

 

اختصاص پنج هکتار زمین جهت جمع آوری سگ‌های بلاصاحب آبادان و خرمشهر

مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری آبادان در این خصوص گفت: شبانه حدود ۱۰ الی ۱۵ تا قلاده سگ بلاصاحب و ولگرد از سطح شهر آبادان جمع آوری و به نقاهتگاه برای عقیم سازی منتقل می‌شوند.

عقیل عوفی‌پور افزود: ابتدای سال جاری تاکنون ۴۰۰ الی ۵۰۰ تا قلاده سک ولگرد از سطح شهر جمع آوری و عقیم سازی شده است.

وی از اختصاص یک قطعه زمین به مساحت پنج هکتار توسط منطقه آزاد جهت جمع آوری سگ‌های بلاصاحب آبادان و خرمشهر خبر داد و گفت: این زمین با هماهنگی سازمان منطقه آزاد اروند دیوارکشی و حصارکشی خواهد شد تا سگ‌ها را در آن نگهداری کنیم.

عوفی‌پور گفت: این شهروندان در خیابون‌ها و محله‌ها از دادن غذا به سگ‌های بدون صاحب اکیدا خودداری کنند زیرا این عمل باعث تجمع سگ‌ها در آن محل می‌شود.

وی افزود: از دوست داران حیوانات تقاضا دارم از طریق سازمان پسماند به این حیوانات کمک کنند.

 

مطالبه برای ساماندهی مستمر

اگرچه کنترل جمعیت سگ‌های بدون صاحب موضوعی چندوجهی است، اما شهروندان معتقدند مدیریت شهری و دستگاه‌های مرتبط باید با شناسایی نقاط پرتجمع، رسیدگی مستمر و اجرای برنامه‌های پیشگیرانه، زمینه کاهش حضور این حیوانات در معابر عمومی را فراهم کنند.

از سوی دیگر، مدیریت پسماند و جلوگیری از پراکنده شدن مواد غذایی در اطراف مخازن زباله می‌تواند در کاهش تجمع سگ‌های بدون صاحب در برخی نقاط مؤثر باشد.

آموزش شهروندان درباره مسئولیت‌پذیری در نگهداری حیوانات خانگی، جلوگیری از رهاسازی آنها و همچنین همکاری مردم با دستگاه‌های متولی برای شناسایی نقاط پرتجمع، از دیگر اقداماتی است که می‌تواند به کنترل این معضل کمک کند.

سگ‌های بدون صاحب در کنار نگرانی‌های ایجادشده برای شهروندان، موضوعاتی همچون احتمال بروز حوادث، مسائل بهداشتی و ضرورت رعایت اصول مرتبط با مدیریت حیوانات شهری را نیز مطرح می‌کند؛ از این رو، ساماندهی این وضعیت نیازمند برنامه‌ای مستمر و هماهنگ است و نمی‌توان آن را تنها با اقدامات مقطعی برطرف کرد.

اکنون شهروندان آبادانی انتظار دارند با شناسایی نقاط بحرانی و رسیدگی منظم، سایه این معضل از محله‌های شهر برداشته شود و خانواده‌ها با آرامش بیشتری در معابر و فضاهای عمومی تردد کنند.

مرجع / ایرنا
captcha
آخرین اخبار