تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۶
کد خبر: ۳۲۳۰۱۲
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

مدیر جهاد کشاورزی شادگان: شوری آب، زمین‌های کشاورزی منطقه را با مخاطره مواجه کرده است

 مدیر جهاد کشاورزی شادگان گفت: سلامت خاک کیفیت و کمیت تولید محصولات کشاورزی و به تبع سلامت مواد غذایی مورد نیاز را تضمین می‌کند و شوری آب زمین های کشاورزی منطقه را با مخاطره مواجه کرده است.

جمشید اسلامیان اظهار کرد: با توجه به شرایط اقلیمی خاص منطقه و حساسیت اراضی کشاورزی، حفاظت از خاک و مقابله با فرسایش آن بیش از هر زمان دیگری ضروری است و باید با اجرای طرح‌های آموزشی و ترویجی، فرهنگ استفاده پایدار از خاک را در بین کشاورزان و شهروندان نهادینه کنیم.

وی کاهش کیفیت آب به‌ ویژه در مناطق پایین‌دست را از چالش‌های بزرگ کشاورزان منطقه دانست و افزود: ترکیب کاهش کیفیت آب و راندمان به نسبت پایین آبیاری در بخش کشاورزی شادگان، خاک را که مهم‌ترین منبع تجدیدناپذیر تولید غذاست، به خطر انداخته است.

وی بیان کرد: شوری و کاهش کیفیت آب کشاورزی باعث شور شدن و کاهش کیفیت خاک در بیشتر زمین های جنوب خوزستان به خصوص شهرستان شادگان شده و پایداری تولید در بلندمدت را تهدید می‌کند.

مدیر جهاد کشاورزی شادگان ادامه داد: می‌توان مهم‌ترین چالش بخش کشاورزی خوزستان را تامین آب با مقدار کافی، در زمان و مکان مورد نیاز و با کیفیت مطلوب دانست و برطرف کردن این بحران نیازمند بازنگری اساسی در الگوی کشت، افزایش راندمان آبیاری و مدیریت یکپارچه و هماهنگ منابع آب است.

وی افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال‌های اخیر بحث خاک را بسیار پراهمیت جلوه داده‌اند و فرموده‌اند موضوع خاک از آب مهم‌تر است.

مدیر جهاد کشاورزی شادگان با بیان اینکه سنجش، پایش و مدیریت بیشتر و بهتر از خاک می‌تواند در اصل حفظ خاک و مواد آلی آن اثرگذار باشد، اظهار کرد: برای داشتن خاک با کیفیت تر، باید با استفاده بهینه از کودهای شیمیایی پوشش سبز را حفظ کنیم تا فرسایش خاک کمتری را شاهد باشیم.

وی گفت: فرسایش خاک نه تنها حجم تولید را کاهش می‌دهد بلکه به واسطه فقیر شدن خاک و برای جبران این فرسودگی و مقابله با آفات باید به استفاده بیشتر از کودهای شیمیایی روی بیاوریم.

اسلامیان بیان کرد: امروز باید نگاه مردم و مسئولان از خاک به‌عنوان یک منبع بی‌پایان به منبعی محدود و ارزشمند تغییر کند.

وی با اشاره به اهمیت حیاتی خاک‌های سالم در توسعه پایدار شهری و روستایی اظهار کرد: خاک، زیربنای حیات و امنیت غذایی است و با سالم نکهداشتن خاک، سلامت انسان ها و شهر تضمین می‌شود.

شهرستان شادگان در جنوب خوزستان دارای ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار اصله نخل، یکی از مراکز عمده تولید انواع خرما است. استعمران، گنطار، بریم، برحی، اشگر از انواع خرمای تولیدی در شادگان به شمار می‌رود.

استان خوزستان جزو سه استان نخست در تولید خرمای کشور است و بیشترین سهم تولید خرمای استعمران را به خود اختصاص داده است که ارزش صادراتی بالایی دارد.

:
:
:
آخرین اخبار