تاریخ انتشار: ۲۹ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۶:۵۷
کد خبر: ۲۸۰۰۶۱
print
نسخه چاپی
send
ارسال به دوستان
ذخیره
رئیس سازمان سرمایه گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری اهواز: برون سپاری می‌تواند جایگزین بودجه شهرداری یا بودجه دولتی برای توسعه شهر شود.
 صادق کهوازی مردمی‌ترین سازمان در میان سازمان‌های شهرداری اهواز را سازمان مشارکت‌ها و سرمایه گذاری مردمی عنوان کرد و گفت: این سازمان گستردگی به وسعت کل شهر از نظر شرح وظایف ذاتی شهرداری دارد.

وی با بیان اینکه برون سپاری می‌تواند جایگزین بودجه شهرداری یا بودجه دولتی شود، افزود: به عبارت دیگر هزینه اجرای طرح را به مردم محول کنیم و توسط مردم یا سرمایه گذار اجرایی می‌شود، بنابراین دایره وظایف سازمان علاوه بر اینکه مباحث اقتصادی را دربر می‌گیرد کمک گرفتن و هم افزایی از طریق مشارکت مردم را هم شامل می‌شود.

کهوازی درخصوص اثر بخشی نقش سازمان مشارکت‌ها در بهبود شرایط اقتصادی شهر، ادامه داد: با حمایت اعضای شورای شهر، برای اولین بار در شهر اهواز بودجه جاری و عمرانی شهرداری را که حدود ۸.۵ همت است و بودجه در نظر گرفته شده برای این سازمان ۵.۵ همت است، بر همین اساس شهرداری همه بودجه‌ای را که از عوارض و... درآمد زایی می‌شود را به صورت جدا گانه در نظر گرفته و بودجه ایی را که صرف هزینه عمرانی می‌شود را نیز به همین نحو در نظر گرفته است.

رئیس سازمان سرمایه گذاری و مشارکت‌های مردمی با اشاره به کافی نبودن درآمد از طریق عوارض آلایندگی و بودجه‌های دولتی، اضافه کرد: به دلیل ناکافی بودن مبالغ و  تخصیص ندادن بودجه لازم، این مبالغ کفاف خیلی از طرح‌های شهری نمی‌دهد.

وی گفت: کلانشهر‌های دیگری که الان میتوانند در این بحث الگو باشند مثل تهران، اصفهان، تبریز و... شروع به جذب سرمایه گذاران بومی (همشهریان خودشان)، بعد سرمایه گذاران ملی و بین المللی را پای کار آورده اند و شما هر کجا اثری از آبادانی مشاهده میکنید علاوه بر بودجه‌های دولتی، بودجه‌های بخش خصوصی در آبادانی آن منطقه تاثیر به سزایی داشته اند.

کهوازی در خصوص فرصت‌های سرمایه گذاری در شهر اهواز افزود: پتانسیل‌های فروانی در شهر اهواز برای جذب سرمایه وجود دارد که از جمله میتوان به رودخانه کارون اشاره کرد که از ابتدای شهر آغاز می‌شود و شهر را به دو نیمه تقسیم می‌کند و به انتهای شهر ختم می‌شود و این مورد جز ویژگی‌های خاص و منحصر بفرد آن محسوب مشود.

وی ادامه داد: در برخی از نقاط شهر زمین‌های منحصر بفرد با موقعیت‌های عالی و بدون معارض داریم و در برخی موارد از نظر مهندسی یعنی خاکبرداری و. آماده سرمایه گذاری و بهره برداری هستند و این موراد همه پتانسیل‌های خاص در شهر اهواز بشمار میروند که زمینه را برای حضور سرمایه گذاران بخش خصوصی محیا ساخته است.

کهوازی اضافه کرد: ما ازجا همین آمادگی خودرا جهت استقبال از سرمایه گذاران محترم اعلام می‌کنیم و درصدد هستیم با ایجاد فضا و بستر مناسب زمینه برای حضور بخش خصوصی، اصناف و سرمایه گذاران وجود فراهم کنیم کما اینکه با برخی از این عزیزان وارد مذاکرات سازنده‌ای هم شده ایم.

وی می‌گوید: از همه شهروندان، اصناف، شرکت‌های نیمه دولتی و خصوصی تقاضا داریم دست یاری ما را بفشارند و در این مسیر همراه ما باشند.

کهوازی با اشاره به زمان بندی طرح‌ها و افق سرمایه گذاری در شهر اهواز افزود: طبق برنامه ریزی و راهبرد انجام شده در صدد افتتاح برخی پروژه‌ها هستیم.

وی با اشاره به برنامه ریزی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت پروژه ها، ادامه داد: در برنامه بلند مدت، بدنبال ایجاد راهبرد و استراتژی در ۳ سال آینده هستیم و ذیل این برنامه با عنوان اهواز ۱۴۰۵ هست که با تلاش و همکاری معاونت برنامه ریزی شهرداری اهواز به سر انجام رسانده است.

کهوازی با تاکید بر استفاده از ظرفیت‌های علمی، اضافه کرد: در حال مذاکره با گروه اقتصاد دانشگاه چمران اهواز هستیم تا اطلس راه برد بلند را تهیه کنیم.

وی در خصوص راه برد میان مدت نیز، گفت: برای اولین بار در شهر اهواز از مشاور گرید اقتصادی برنامه و بودجه که همزمان، گرید شهر سازی را هم دارد ضمن اینکه در مباحث اقتصاد شهری را هم داری تبحر خاص ست و تجربه همکاری با دیگر کلانشهر‌های دیگر را هم دارد وارد مرحله قرارداد شده ایم تا بتوانیم از ۵۰ فرصت سرمایه گذاری که ما معرفی میکنیم ۲۰ بسته را به صورت کامل برای ما محیا کند.

کهوازی همچنین ضمن تاکید بر کوتاه شدن فرآیند سرمایه گذاری، گفت: با آماده سازی این ۲۰ بسته، دغدغه‌های سرمایه گذاران نیز، از روند طولانی بروکراسی اداری از بین خواهد رفت، لازم به یادآوری که در روز‌های گذشته نیز جلساتی با مدیران سازمان‌های سرمایه گذاری کلانشهر‌های همچون تهران، مشهد و کرج با هدف انتقال تجربیات موفق این کلانشهر‌ها در حوزه جذب سرمایه برگزار شده است.

کوتاه شدن فرآیند‌های منتج به جذب سرمایه و بستن قرارداد با بخش خصوصی، کاهش زمان روند استعلامات، می‌تواند انگیزه و مشوق‌های لازم را جهت ترغیب سرمایه گذاران به مشارکت با شهرداری، فضای مناسب را جهت رشد و توسعه پروژه‌ها فراهم کند.

مرجع / صداوسیما
ایمیل مستقیم: info@khouznews.ir
پیامک: 5000205020
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار