تاریخ انتشار: ۰۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۱:۲۲
کد خبر: ۲۷۳۵۴۲
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
پیش نویس سند توسعه گردشگری تالاب شادگان تدوین شد
  سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به دستور رییس جمهور مبنی بر تدوین سند گردشگری تالاب شادگان گفت: پیش نویس این سند تدوین شده که است که تصویب و اجرایی شدن آن حفظ طبیعت، توسعه گردشگری تقویت معیشت مردم منطقه را درپی خواهد داشت.

  داوود میرشکار روز دوشنبه در جلسه کمیته محلی مدیریت جامع تالاب بین‌المللی شادگان با اولویت تنظیم سند توسعه گردشگری تالاب بین‌المللی شادگان با اشاره به تهیه پیش نویس این سند از سوی اداره کل محیط زیست خوزستان اظهار کرد: با نهایی شدن سند توسعه گردشگری تالاب شادگان، منابع مالی لازم برای اجرایی شدن برنامه ریزی ها فراهم خواهد شد.

وی با اشاره اهمیت تالاب‌ها افزود: از دست دادن تالاب‌ها علاوه بر مشکلات زیست محیطی، مشکلات معیشتی مردم حاشیه تالاب را به دنبال خواهد داشت؛ از این رو تالاب‌ها نقش زیادی بر زندگی ساکنان حاشیه این زیستگاه طبیعی دارند.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان تاکید کرد: حفظ تالاب‌ها باید در مسیری قرار گیرد که از ظرفیت های موجود به نفع مردم و اقتصاد منطقه بدون ایجاد آثار مخرب، بهره برداری کرد.

وی استفاده از ظرفیت‌های گردشگری را یکی از راهکارهای ایجاد زندگی پایدار در کنار تالاب‌ها برشمرد و گفت: اگر از این ظرفیت به درستی استفاده کنیم ابعاد گسترده‌ای از آن شامل حال منطقه می‌شود.

میرشکار ضمن تشریح تعاریف گردشگری و اهمیت پرهیز از اقتصاد متکی به نفت بنا بر فرمایشات مقام معظم رهبری گفت: گردشگری امروز به یک صنعت تبدیل شده و اگر بخواهیم از آن به درستی بهره‌برداری کنیم باید از دریچه صنعت به آن توجه شود.

لزوم تاسیس دانشگاه ویژه گردشگری

وی آموزش در حوزه گردشگری را با اهمیت دانست و ادامه داد: همه اجزای تشکیل دهند صنعت گردشگری باید آموزش ببیند و لازم است دانشگاه ویژه گردشگری داشته باشیم. شهرستان شادگان ظرفیت خوبی برای تشکیل این دانشگاه و تربیت اصحاب گردشگری برخودار است.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان ادامه داد: از سوی دیگر صنعت گردشگری نیاز دارد تا به تجهیزات خاص و ویژه خود همچون برندسازی، ارایه تولیدات به جامعه هدف، ایجاد بازراهای بین المللی با وجود همسایگانی همچون عراق و دیگر کشورها و ... مجهز شود. تالاب شادگان یک اثر طبیعی با ارزش است که ضمن تلاش برای حفظ آن باید امکانی فراهم شود تا از ظرفیت های موجود به منظور ایجاد فرصت های شغلی پایدار استفاده کرد.

وی خاطرنشان کرد: کشورهایی که در حوزه گردشگری فعالیت دارند ده‌ها برابر کشورهایی که نفت می‌فروشند سود می‌برند؛ بنابراین در کشور نیز باید ساز و کاری مطلوب برای بهره برداری از ظرفیت های طبیعی حوزه گردشگری تالاب استفاده کرد.

به گزارش ایرنا رییس جمهور هشتم اردیبهشت ماه سال جاری در سفر به استان خوزستان و بازدید از تالاب شادگان دستور داد سند توسعه تالاب شادگان به علت غفلت‌های صورت گرفته نسبت به ظرفیت‌های این تالاب و گلایمندی اهالی آن منطقه تدوین گردد.

رئیس جمهور توجه به مسائل محیط زیستی در این سند توسعه‌ای را مورد تاکید قرار داد.

تالاب شادگان، بزرگ‌ترین تالاب ایران است که ترکیبی از سه تالاب شادگان، خور موسی و خورالامیه است. مساحت این تالاب حدود ۴۰۰ هزار هکتار است که با رودهای کارون و جراحی و همچنین جزر و مدهای خلیج فارس تغذیه می‌شود.

این تالاب از شمال به شادگان و هورالدورق، از جنوب به رودخانه بهمن‌شیر، از غرب به جاده دارخوین و آبادان و از شرق به آب‌های خور موسی می‌رسد. همچنین از جنوب درنهایت به خلیج فارس می‌ریزد.

این تالاب یکی از مناطق حفاظت شده توسط محیط‌ زیست است که به‌عنوان پناهگاه بین‌المللی حیات وحش شادگان معروف است. همچنین این تالاب در سال ۱۳۵۴ شمسی در یونسکو به ثبت رسیده است.
مرجع / ایرنا
:
:
:
آخرین اخبار