تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۴۰۱ - ۲۳:۰۹
کد خبر: ۲۵۷۵۵۷
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
خدمات‌رسانی بهزیستی خوزستان به بیش از ۱۱ هزار معلول شنوایی

  مدیرکل بهزیستی خوزستان از خدمات‌رسانی بهزیستی به بیش از ۱۱ هزار فرد دارای معلولیت شنوایی در استان خوزستان خبر داد.

مهران کریمیان با اشاره به هفته جهانی ناشنوایان و شعار امسال روز جهانی ناشنوایان با عنوان «پیش به سوی جوامعی با مشارکت همه» اظهار کرد:  هشتم مهر ماه هر سال برابر با ۳۰ سپتامبر؛ روز جهانی ناشنوایان نام گذاری شده است و هدف از این نام گذاری، ارتقای فرهنگ ارتباط با ناشنوایان، دانسته‌هایی از زبان اشاره و آگاهی سیاست مداران و همچنین عموم مردم از مشکلاتی است که این قشر با آن روبرو هستند.

به گزارش اداره‌کل بهزیستی استان خوزستان، وی افزود: ناشنوا به فردی اطلاق می‌شود که هیچ کدام از اصوات گفتاری را نمی‌شنود و استفاده از سمعک کم شنوایی عمیق برای او ضروری است. در برخی موارد نیز کاشت حلزون شنوایی در زمان مناسب می‌تواند کارگشا باشد. کم شنوای شدید نیز افت شنوایی بین ۷۰ تا ۹۰ دسی بل دارد و کم شنوای متوسط بین ۴۰ تا ۷۰ دسی بل و ناشنوای خفیف نیز بین ۱۰ تا ۱۵ دسی بل در شنیدن مشکل دارد.

کریمیان گفت: ۸۹ هزار و ۴۲۴ نفر در بهزیستی استان خوزستان دارای پرونده توانبخشی هستند که از این میان، ۱۱ هزار و ۷۹۸ فرد دارای معلولیت شنوایی و از این تعداد ۵ هزار و ۸۹ نفر زن و ۶ هزار و ۷۰۹ نفر مرد هستند.

مدیرکل بهزیستی خوزستان تصریح کرد: ارائه وسایل کمک توانبخشی به ناشنوایان نظیر سمعک، باطری سمعک، پرداخت کمک هزینه کاشت حلزون شنوایی، پرداخت کمک هزینه تعمیر و تعویض قطعات شنوایی، ارائه خدمات توانبخشی به معلولین شنوایی در مراکز خانواده و کودک ناشنوا و کم شنوا شامل تربیت شنیداری، گفتار درمانی و غیره،  پرداخت مستمری، پرداخت کمک هزینه دانشجویی و دانش آموزی به ناشنوایان و کم شنوایان و همچنین ایجاد اشتغال و توانمند سازی ناشنوایان  ازجمله خدماتی هستند که  بهزیستی خوزستان انجام می‌دهد.

وی افزود: براساس قانون جامع حمایت از حقوق معلولان یکی از وظایف سازمان بهزیستی تامین وسایل کمک توانبخشی برای معلولان کشور است که اعتبارات تخصیص یافته در این خصوص در سال ۱۴۰۰ به مبلغ ۱۹ میلیارد ریال بوده است که صرف خرید وسیله کمک شنوایی نظیر دستگاه سمعک برای چهار افت خفیف، متوسط و شدید و خیلی شدید و باطری‌های سمعک شده و ۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال نیز جهت جبران هزینه کاشت حلزون شنوایی و تعمیر و تعویض قطعات حلزون شنوایی نیز به توانخواهان پرداخت شد.

وی درباره کاشت حلزون شنوایی گفت: امور توانبخشی معلولین بعد از ارزیابی و تشخیص کم شنوایی، مداخلات تخصصی توانبخشی را در تأمین وسیله کمک شنوایی نظیر سمعک و آموزش‌های لازم به خانواده و کودک ناشنوا در مراکز دولتی و غیردولتی با اعتبارات تخصیص یافته ارائه می‌کند ولی تعدادی از این کودکان دچار کم شنوایی بسیار عمیق بوده و وسیله کمک شنوایی مانند سمعک برای آن‌ها قابل استفاده نیست و یا اثرگذاری آن بسیار ناچیز است و به همین خاطر، رشد مهارت‌های زبان و گفتار در آن‌ها بخوبی صورت نمی‌گیرد، بنابراین کاشت حلزون شنوایی که طی عمل جراحی با قرار دادن پروتز خاص در حلزون گوش بیمار، صورت می‌گیرد و با توانبخشی بعد از آن جهت افراد ناشنوای عمیق، می‌تواند موجب رشد مهارت‌های گفتار و زبان شود و نهایتاً توانمند سازی فرد را در جامعه بدنبال داشته باشد.

کریمیان افزود: کاشت حلزون تکنولوژی پیشرفته‌ای است که شنوایی را برای کودکانی که با استفاده از سمعک نیز قادر به شنیدن هستند، ایجاد می‌کند. این وسیله در صورتی که مراحل توانبخشی قبل و بعد از عمل به خوبی طی شود، موجب رشد مهارت‌های گفتار و زبان، آموزش مفاهیم و درک مطلب می‌شود و می‌تواند همچون افراد با شنوایی طبیعی در فعالیت‌های اجتمایی حضور یابند.

مدیرکل بهزیستی خوزستان بیان کرد: در مرکز کاشت حلزون در خوزستان، که از سال ۹۲ راه اندازی شده تاکنون ۷۸۳ نفر مورد عمل کاشت قرار گرفته‌اند که از این تعداد ۱۱۰ نفر در سال ۱۴۰۰ کاشت حلزون انجام داده‌اند و از خدمات بعد از عمل نیز بهره برده‌اند.

وی با بیان اینکه در خوزستان چهار مرکز خانواده و کودک مبتلا به اختلالات شنوایی با ظرفیت ۲۰۰ نفر وجود دارد، که به توانخواهان در شهرستان‌های آبادان، دزفول و اهواز خدمات آموزشی و توانبخشی ارائه می‌کنند، گفت: در این مراکز به کودکانی که از سنین شیر خوارگی به دلیل ابتلا به اختلالات شنوایی در یادگیری و به کارگیری گفتار و زبان دچار مشکلاتی شده‌اند و نیز به والدین این کودکان ارائه خدمت می‌شود و خدمات توانبخشی به این کودکان شامل مجموعه اقدامات و خدمات ویژه کودکان دارای اختلالات شنوایی جهت آسان کردن  ارتباط دریافتی و بیانی، با استفاده از وسیله تقویت کننده مناسب و ارائه آموزش‌های ویژه به آنان است.

کریمیان گفت: فرآیند ارائه خدمات در مراکز خانواده و کودک ناشنوا و کم شنوا شامل؛ ارزیابی اولیه، تشکیل پرونده (درمانی – توانبخشی – آموزشی و حمایتی) و تدوین و اجرای برنامه‌های توانبخشی است.

وی با بیان اینکه در استان خوزستان ۷ هزار و ۹۷۶ نفر با معلولیت شنوایی از سازمان مستمری دریافت می‌کنند، افزود: طرح غربالگری شنوایی نوزادان از سوی  سازمان بهزیستی به طور مستمر در پایگاه‌های غربالگری تحت نظارت این سازمان در حال انجام است.

مدیرکل بهزیستی خوزستان غربالگری شنوایی نوزادان را بخشی از یک برنامه سه بخشی برشمرد که به نام غربالگری، تشخیص و مداخله زود هنگام کم شنوایی شناخته می‌شود و اهداف آن شامل غربالگری شنوایی نوزادان تا قبل از یک ماهگی، تشخیص کم شنوایی تا قبل از سه ماهگی و مداخله به هنگام تا قبل از شش ماهگی است.

وی ادامه داد: در این برنامه کلیه نوزادان در بدو تولد در تمام طول سال در مراکز بهداشت و یا زایشگاه‌ها با استفاده از دو آزمون OAE و آزمون AABR مورد ارزیابی قرار می‌گیرند که در آزمون OAE، حلزون گوش مورد و در آزمون AABR، وضعیت دستگاه شنوایی نوزاد تا ساقه مغز موردارزیابی و بررسی قرار می‌گیرد.

کریمیان در پایان بیان کرد: در حال حاضر در خوزستان ۴۴ پایگاه غربالگری شنوایی تحت نظارت سازمان بهزیستی در ۲۷ شهرستان مستقر هستند  و از ابتدای امسال تاکنون حدود ۳۴ هزار و ۱۸۶ نوزاد را مورد معاینه قرار داده‌اند؛ از این تعداد ۱۵۰ نوزاد مشکوک به افت شنوایی بوده و جهت آزمایشات تشخیص، به کلینیک‌های شنوایی شناسی ارجاع داده شده‌اند و ۴۷ کودک با تشخیص قطعی افت شنوایی جهت مداخلات طبی، توانبخشی به مراکز مربوطه ارجاع داده شده‌اند.

مرجع / ایسنا
:
:
:
آخرین اخبار