تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۴۰۰ - ۰۸:۵۷
کد خبر: ۲۳۹۲۱۵
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
ممنوعیت مصرف نمک دریا
یک کارشناس ارشد تغذیه با اشاره به مصرف نمک دریا از سوی برخی افراد گفت: این نمک برای سلامتی افراد مضر بوده و مصرف آن توصیه نمی‌شود.
  لاله مظفری کارشناس ارشد تغذیه درخصوص مصرف نمک دریا گفت : این نمک که عمدتا تصفیه نشده است، ناخالصی‌های بسیاری مانند جیوه و آرسنیک دارد که سرطان زا هستند و استفاده از آن توصیه نمی‌شود.

او گفت : نوع تصفیه شده این نوع نمک هم فاقد ید بوده و عملا خاصیتی برای بدن ندارد.

مظفری افزود: با توجه به اینکه یکی از منابع مهم تامین یُد مصرف نمک یددار است، چنانچه از نمک دریای تصفیه شده که فاقد ید است استفاده شود، این احتمال وجود دارد که افراد در معرض کمبود ید قرار گیرند.

این کارشناس ارشد تغذیه افزود: توصیه می‌شود افراد به جای نمک دریا از نمک‌های معمولی یددار استفاده کنند.

او ادامه داد: در تهیه نمک‌های یددار هم توصیه می‌شود که حتما به پروانه ساخت سازمان غذا و دارو بر روی بسته‌های نمک توجه شود.

مظفری با بیان اینکه مصرف زیاد نمک با مضرات بسیاری برای بدن همراه است، گفت: حتی اگر نمک تصفیه شده یددار بهداشتی در اختیار داشتیم نباید در مصرف آن زیاده روی شود، چرا که احتمال ابتلا به برخی بیماری‌ها از جمله فشار خون بالا را افزایش می‌دهد.

این کارشناس ارشد تغذیه میزان مناسب مصرف روزانه نمک را پنج گرم اعلام کرد و ادامه داد: این میزان معادل یک قاشق چایخوری در طول روز است.

مظفری افزود: در محاسبه این میزان مصرف نمک، باید "نمک پنهان"موجود در غذا‌ها و مواد خوراکی از جمله پنیر، خیارشور، پنیر پیتزا، گوشت‌های فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس، رب گوجه فرنگی، دوغ و ... را هم لحاظ کرد .
مرجع / باشگاه خبرنگاران
:
:
:
آخرین اخبار