عبدعلی
ناصری افزود:این ۲ گونه نیشکر
پاکستانی یا هندی است اما در شرایط آب و هوایی چابهار رشد کرده است و پس از
طی مراحل کشت و قرنطینه در موسسه تحقیقات نیشکر خوزستان، در مزرعه کشت
خواهد شد.
وی گفت:در سفری که به منظور بررسی شرایط گلدهی گونههای نیشکر در شرایط آب و هوایی چابهار انجام شد این ۲گونه نیشکری شناسایی شد.
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی با اشاره به اینکه این گونههای
جدید نیشکری با آب و هوای خوزستان سازگار است ابراز امیدواری کرد این ۲
گونه جدید نیشکر پس از طی مراحل قرنطینه در موسسه تحقیقات و کشت در مزرعه
جزو گونههای تجاری قرار بگیرد.
ناصری افزود : گونههای جدید نیشکری نسبت به سایر ارقام ، آب کمتری برای
رشد نیاز دارند و این مزیت میتواند مزارع نیشکر را در برابر تنش های کم
آبی و خشکسالی مقاوم کند.
وی گفت: موسسه تحقیقات نیشکر نگاه ویژهای به ارقام و اهمیت جایگزینی آنها
با گونههای جدید دارد که این خود به کشاورزی پایدار در خوزستان به عنوان
قطب نخست کشت نیشکر کمک میکند.
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی اظهار داشت: وارد کردن هر گونه
جدید نیشکر، بین پنج تا ۱۵هزار دلار هزینه دارد و شناسایی این ۲ گونه نیشکر
و کشت آن در موسسه تحقیقات ، موجب صرفه جویی ارزی قابل توجهی در شرکت شده
است.
به گزارش ایرنا سالانه حدود ۶ میلیون تن نیشکر در واحدهای هفت گانه نیشکری
وابسته به شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی تولید میشود.این میزان نیشکر،
یک سوم کل تولیدات کشاورزی خوزستان محسوب میشود.
به گزارش ایرنا عملیات اجرایی واحدهای هفتگانه نیشکری خوزستان درسطح ۸۴هزار
هکتار در جنوب و شمال اهواز از دهه ۷۰ شروع شده و از ابتدای دهه ۸۰ یکی پس
از دیگری به بهره برداری رسیدند.
واحدهای هفتگانه نیشکری سلمان فارسی، حکیم فارابی ، امام خمینی(ره) ،
دهخدا ، امیرکبیر ، میرزاکوچک خان و دعبل خزاعی به تنهایی حدود ۴۰درصد شکر
کشور را تامین میکنند.
واحدهای نیشکری هفت تپه و کارون از دیگر واحدهای مستقل تولید شکر در خوزستان هستند.
پیش بینی شده در سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ تولید شکر درواحدهای هفتگانه شرکت
توسعه و صنایع جانبی خوزستان به رقم بیسابقه و اسمی ۷۰۰هزار تن برسد.
نیاز سالانه کشور به شکر ۲.۲ میلیون تن است که از این میزان ۱.۵میلیون تن
در داخل تولید میشود و حدود ۷۰۰هزار تن شکر خام از خارج وارد میشود که
بخش مهمی از شکر خام (زرد) وارداتی در شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی
خوزستان به شکر سفید تبدیل میشود.
براساس برنامه چشم انداز ۱۴۰۴ ، حدود ۷۰درصد تولید شکر مورد نیاز کشور
درخوزستان از تولید ۲ محصول راهبردی نیشکر و چغندرقند تامین خواهد شد.