تاریخ انتشار: ۱۸ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۷
کد خبر: ۲۲۰۲۰۰
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
انواع سویق چیست ؟

سویق چیست ؟

سویق یا آرد حبوبات انواع گوناگونی دارد، سویق جو، گندم، عدس و... که هر کدام مزایای زیادی دارد و به آسانی می توانید در منزل آن ها را تهیه کنید.

سویق چیست ؟

یکی از مواد طبیعی است که خواص بیشماری برای بدن و درمان بیماری ها دارد. سویق یعنی آرد تفت داده حبوبات.

روش تهیه سویق :

روش اول : سبوس گندم و جو را جدا می کنند و آرد می کنند. پس از آن آرد گندم و جو را با آرد سبوس گندم و جو به میزان مساوی ترکیب می کنند و با حرارت ملایم تفت می دهند تا آماده شود‌.

روش دوم :

گندم و جو را تفت می دهند و بعد آرد می کنند‌.

نکته مهم :

به دلیل این که سبوس زود می سوزد پس کم تر باید تفت داده شود و به صورت جداگانه تفت دهید.

سبوس دارای مواد سلولوزی است به همین دلیل بدن نمی تواند آن را جذب کند پس باید تبدیل به آرد شود یا تفت داده شود تا بدن بتواند از آن استفاده کند.

پس با توجه به این نکات بهتر است از روش اول برای تهیه سویق استفاده کنید.

سویق گندم

یک پیمانه آرد گندم را بدون روغن تفت می دهند و سپس الک می کنند. پس از آن یک پیمانه نیز سبوس گندم را  بدون روغن تفت داده و الک می کنند و با هم ترکیب می کنند.

خواص سویق گندم :

چاق کننده

تقویت استخوان و جلوگیری از پوکی استخوان

سویق جو :

در این سویق نیز یک پیمانه آرد جو را بدون روغن تفت داده و الک می کنند و پس از آن یک پیمانه سبوس جو را بدون روغن ولی با حرارت کم تفت داده و الک می کنند و با هم ترکیب می کنند.

خواص سویق جو

تقویت کننده استخوان

برطرف کننده پوکی استخوان

کاهش قند خون

جلوگیری از بیماری ذات الجنب

برطرف کننده برسام

کم بودن نشاسته و کربوهیدرات نسبت به گندم

لاغر کننده البته اگر صبح به جای صبحانه مصرف شود.

سویق برنج

دو روش برای تهیه سویق برنج وجود دارد.

روش اول مانند سویق گندم است.

در روش دوم برنج سبوس دار را آرد می کنند و تفت می دهند و سپس آسیاب می کنند و دوباره تفت می دهند.

خواص سویق برنج :

برای شکم درد و شکم روی

چاق کننده

درمان کننده خونریزی معده همراه با پیه گاو استفاده شود.

سویق عدس

به دلیل این که عدس سبوس ندارد، عدس را آسیاب می کنند و سپس آرد آن را تفت می دهند، اگر درشت باشد دوباره آسیاب کرده و تفت می دهند و سپس الک می کنند.

خواص سویق عدس :

بهبود شکم

تقویت معده

رفع تشنگی

درمان هفتاد درد

درمان کم خونی

سرد کردن بدن

درمان غلبه و هیجان خون

سویق سنجد

اول هسته سنجد را از گوشت آن  با آسیاب جدا می کنند، بعد هسته را آسیاب کرده و تفت می دهند و الک می کنند.

گوشت سنجد را نیز به صورت جداگانه آسیاب کرده تفت می دهند و الک می کنند. حال پودر این دو را باهم ترکیب می کنند.

در روش دوم نیز هسته را با سنجد آسیاب می کنند و بدون روغن  تفت داده و الک می کنند.

خواص سویق سنجد :

افزایش دهنده شیر مادر

رفع پوکی استخوان

تقویت کننده استخوان

تقویت بدن

سویق نخود

نخود را آسیاب می کنند و بدون روغن تفت می دهند.

به دلیل این که نخود دیر تفت می خورد، می توانید با شعله متوسط نیز آن را تفت دهید تا بپزد پس از آن نخود تبدیل به سویق می شود و طعم خوبی پیدا می کند و نفاخ نیست پس با خیال راحت استفاده کنید.

خواص سویق نخود :

تقویت کننده بدن

رفع ضعف بدن

سویق در روایات :

سویق و درمان ضعف معده :

امام صادق ( ع ) فرموده اند:

سویق عدس تشنگی را از بین می برد، معده را تقویت می کند، درمان هفتاد درد در آن است، صفرا را خاموش می کند و درون را سردی می بخشد‌.

درمان تب :

امام زین العابدین (ع ) فرموده اند :

شکم تب دار را با سویق و عسل سه بار پر کنید و از این ظرف به آن ظرف بریزید و به کسی که تب دارد بخورانید که تب داغ را از بین می برد.

:
:
:
آخرین اخبار