عبدعلی
ناصری با اشاره به فعالیت کارخانه
بازیابی گاز بیو دی اکسید کربن در شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی بیان
کرد: این گاز پیشتر به دلیل نبود فناوری لازم برای فرآوری، در هوا رها و
باعث آلودگی زیست محیطی میشد.
وی با بیان اینکه گاز دی اکسید کربن یکی
از محصولات جانبی کارخانه تولید الکل و خمیرمایه است افزود: در این
کارخانه بخشی از کربن موجود در مواد قندی در اثر فعالیت میکروارگانیسم های
مورد استفاده در فرآیند تولید، به گاز دی اکسید کربن تبدیل میشود.
وی
ادامه داد: گاز دی اکسید کربن از فرآیند تخمیر استحصال میشود و بدین لحاظ
در رده غذایی قرار میگیرد و در صنایع مختلف از جمله مواد غذایی و تولید
نوشابه، قند وشکر، و نیز دارویی، صنایع پزشکی، صنایع نوین کشاورزی و
بیولوژیکی، فلزی و ریخته گری و نفت کاربرد فراوان دارد.
مدیرعامل شرکت
توسعه نیشکر و صنایع جانبی با اشاره به کارکردهای دیگر این کارخانه در صنعت
نیشکر افزود:کارخانه بازیابی گاز بیو دی اکسید کربن با هدف اجرای پروتکل
کیوتو و کاهش انتشار گازهای گلخانهای و مکانیسم توسعه پاک برای جلوگیری از
گرمایش جهانی و به حداقل رسانی گازهای آلاینده زیست محیطی ایجاد شده و
گامی موثر در راستای دستیابی به صنعت سبز و تکمیل زنجیره تولید و ایجاد
ارزش افزوده است.
وی ادامه داد: جلوگیری از ورود یک هزار کیلوگرم بر
ساعت گاز دی اکسید کربن به جو، کاهش میزان قابل توجه انتشار گازهای
گلخانهای، کاهش مصرف انرژیهای تجدیدناپذیر، صرفهجویی در مصرف سوخت و
کاهش آلودگی هوا از دیگر تاثیرات زیست محیطی این کارخانه در خوزستان است.
به گزارش ایرنا عملیات اجرایی واحدهای هفتگانه نیشکری خوزستان درسطح
۸۴هزار هکتار در جنوب و شمال اهواز از دهه ۷۰ شروع و از ابتدای دهه ۸۰ یکی
پس از دیگری به بهرهبرداری رسید.
واحدهای هفتگانه نیشکری سلمان
فارسی، حکیم فارابی ، امام خمینی(ره) ، دهخدا ، امیرکبیر ، میرزاکوچک خان و
دعبل خزاعی حدود ۴۰درصد شکر کشو را تامین میکنند.
واحدهای نیشکری هفتتپه و کارون از دیگر واحدهای مستقل تولید شکر در خوزستان هستند.
نیاز سالانه کشور به شکر ۲.۲ میلیون تن است که از این میزان ۱.۵میلیون تن
در داخل تولید میشود و حدود ۷۰۰ هزار تن شکر خام از خارج وارد میشود که
بخش مهمی از شکر خام (زرد) وارداتی در شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی
خوزستان به شکر سفید تبدیل میشود.