تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۱
کد خبر: ۲۰۸۳۴۳
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
تعیین حریم پنج اثر غیرمنقول تاریخی خوزستان
 مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان گفت: پنح محوطه باستانی از خوزستان در جلسه شورای حریم کشور که به ریاست معاون میراث‌ فرهنگی در سالن آمفی تئاتر وزارتخانه برگزار شد، تعیین حریم شدند.

سیدحکمت‌الله موسوی با اشاره به تشکیل جلسه شورای حریم کشور که در محل سالن آمفی تئاتر وزارتخانه میراث فرهنگی و با حضور محمدحسن طالبیان معاون میراث کشور، مصطفی پورعلی مدیرکل دفتر ثبت آثار، حفظ، احیای میراث معنوی و طبیعی و اعضای شورا برگزار شد، اظهار کرد: هفت اثر تاریخی از استان خوزستان برای تعیین عرصه و حریم در این نشست معرفی شدند که از میان این آثار، عرصه و حریم تل رضوان رامشیر، تپه قلعه‌تل، محوطه مهروبان هندیجان و نهر شاهی و تپه چغا گتوند پس از نقد و بررسی مصوب شدند.

او با بیان این‌ که در این نشست بافت تاریخی روستای بنه‌وار لالی نیز واجد ارزش شناخته و در فهرست آثار واجد ارزش ثبت شد، افزود: همچنین عرصه دستوا در شهرستان شوشتر نیز پس از بررسی میدانی و اعلام نظر پژوهشکده باستان‌شناسی دوباره در جلسه شورای حریم مطرح خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان ادامه داد: این آثار براساس گزارش ارایه ‌شده و گمانه‌زنی به نظر اعضای شورای حریم رسانده شد و مورد موافقت قرار گرفت و حریم این آثار ملی پس از تایید وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به ارگان‌های دیگر ابلاغ می‌شود.

وی یادآور شد: در آثار تاریخی حریم محدوده‌ای است که متولی اثر تاریخی بر اساس ضوابط قانونی برای حفظ اثر تاریخی تعیین می‌کند.

موسوی گفت: حریم آثار تاریخی باعث حفظ موجودیت و یکپارچگی اثر و برای جلوگیری از فروریختن و آسیب دیدن کل اثر تعیین می‌شود.

او اضافه کرد: در رابطه با آثار غیرمنقول که شامل بناها و محوطه‎های تاریخی هستند، این آثار علاوه بر ثبت برای حفاظت، ‌تعیین حریم هم می‎شوند که تحت عنوان نقشه عرصه و حریم تهیه و سپس به ثبت می‎رسند.

به گزارش اداره‌کل میراث فرهنگی خوزستان، استان خوزستان آثار باستانی متعددی را در خود جای داده است و سه اثر ثبت جهانی در شوش، هفت‌تپه و شوشتر در این استان قرار دارند.

مرجع / ایسنا
:
:
:
آخرین اخبار