تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۹
کد خبر: ۲۰۳۹۴۴
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
بازگشت خط آبرسانی غدیر به شرایط عادی
 معاون آبرسانی سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به سرقت ۲ عدد از شیرهای هوای طرح آبرسانی غدیر، گفت: تعمیر ضربتی خط آبرسانی غدیر به اتمام رسیده و عملیات آبرسانی در این خط از روز چهارشنبه به حالت عادی بازگشته است.

صابر علیدادی بیان کرد:ساعت ۱۷ عصر روز سه‌شنبه ۳۱ تیر، ۲ عدد از شیرهای هوا در خط آبرسانی غدیر در ۲۵ کیلومتری خرمشهر و ۴۵ کیلومتری سه راه حسینیه در حاشیه جاده خرمشهر- اهواز به سرقت رفته بود.

وی افزود: عملیات ضربتی تعمیر این خط انتقال آب با سه گروه تا ساعت ۲۴ سه شنبه شب به اتمام رسید و خط غدیر از امروز به وضعیت نرمال بازگشت.

علیدادی قیمت هر کدام از این شیرهای هوا را حدود ۷۰۰ میلیون تا یک میلیارد ریال بیان کرد.

وی با بیان اینکه هم اکنون خط آبرسانی غدیر هیچگونه شکستگی در مسیر ندارد، درباره مشکلات برداشت سهمیه آب غدیر از ایستگاه موسوم به "قیصریه" گفت: کشاورزان منطقه هنوز بیش از اندازه از آب کانال برداشت می‌کنند و برخی مواقع آب مورد نیاز این طرح تامین نمی‌شود.

علیدادی اضافه کرد: قرار است روز جمعه آینده به همراه فاضل عبیات معاون استاندار خوزستان از ایستگاه قیصریه بازدید و با همراهی فرمانداران سیفون‌های غیرمجاز (لوله‌های خرطومی که کشاورزان برای برداشت آب از کف کانال کارگذاری می‌کنند) از آنجا جمع آوری شود تا خط آبرسانی دوباره بتواند با ظرفیت نرمال کار کند.

وی ادامه داد:کشاورزان منطقه، پس از هر بار جمع‌آوری سیفون‌های غیرمجاز، به صورت مستمر آنها را دوباره نصب می‌کنند و ناچار هستیم با نیروی انتظامی و فرماندارها برای جمع‌آوری سیفون‌ها اقدام کنیم.

بر اساس این گزارش، طرح آبرسانی غدیر با هدف تامین پایدار آب شرب برای شهرهای مرکزی، جنوبی و غربی خوزستان (شامل ۲۶ شهر و یک هزار و ۶۰۸ روستا) که پیش از این از کارون تامین می‌شدند، طراحی شده و گام نخست آن برای آبرسانی به خرمشهر و آبادان از سال ۸۹ آغاز شد. این طرح هم اکنون حدود ۴۰ درصد پیشرفت دارد و آب شرب چهار شهر آبادان، خرمشهر، اهواز و شادگان را از رودخانه کرخه تامین می‌کند.

ایستگاه‌های پمپاژ "ام الدبس" از کانال "پای پل" و ایستگاه "قیصریه" از کانال موسوم به "MC۱" از رودخانه کرخه آب مورد نیاز این خط انتقال را تامین می‌کنند.

در روزهای گذشته درگیری‌هایی میان کشاورزان دشت آزادگان و هویزه که زمین‌های آنها زیرپوشش کانال آب کشاورزی MC۱ بوده و ماموران آب رخ داده است. کشاورزان به دلیل کشت شلتوک، تصویب دیرهنگام مجوز برداشت آب و تاخیر در زمان کشت تابستانه، آب بیشتری مطالبه می‌کنند اما مسوولان می‌گویند که کشاورزان با کارگذاشتن سیفون در کانال، آب مازاد بر سهمیه برداشت می‌کنند.

ایزدجو مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان پیش از این گفته است: در نشست اخیر با استاندار خوزستان درباره طرح آبرسانی غدیر، قرار شد اجرای خط انتقال آب و تامین نیاز طرح آبرسانی غدیر از رودخانه دز اجرا شود. مطالعات کارشناسی و موافقت اولیه با این طرح انجام شده و مقرر شده استاندار خوزستان تصویب و منابع مالی آن را پیگیری کند تا به عنوان یک طرح میان مدت تا پایان دولت دوازدهم به اتمام برسد.

مرجع / ایرنا
:
:
:
آخرین اخبار