تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۸ - ۲۲:۳۷
کد خبر: ۱۸۹۶۴۸
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
مدیرکل امنیتی انتظامی خوزستان تاکید کرد:
حل مشکل ورود خبرنگاران به خاک عراق در اربعین آینده
 مدیرکل امنیتی انتظامی و امور مرزی استانداری خوزستان با اشاره به برخی ناهماهنگی‌ها و مشکلات در تردد خبرنگاران در مرزها و عدم امکان اسکان خبرنگاران در مرز، گفت: بحث ورود خبرنگاران به خاک عراق برای انجام ماموریت رسانه‌ای نیز باید در سال آینده در کمیته رسانه حل شود.

 رضا نجاتی در نشست خبری که امروز (۳۰ مهرماه) برگزار شد، اظهار کرد: فعالیت در ایام اربعین در خوزستان نتیجه زحمات بسیاری از سازمان‌ها و افراد بوده است. امروز ستاد اربعین در استانداری خوزستان به عنوان یک واحد مستمر و رسمی در کنار سایر بخش‌ها فعالیت می‌کند.

مدیرکل امنیتی انتظامی و امور مرزی استانداری خوزستان تصریح کرد: پس از اربعین سال گذشته کار برای اربعین امسال آغاز شد. در این راستا ۱۲ کمیته در ستاد اربعین تشکیل شد که دو کمیته مربوط به فعالیت‌های فرهنگی و اطلاع‌رسانی هستند که در حوزه کاری رسانه‌ها و خبرنگاران قرار دارند.

نجاتی بیان کرد: امیدواریم بحث انسجام بخشی و رسیدگی به این مشکلات در سال‌های آینده رفع شود زیرا هدف ما از کنگره اربعین، اطلاع‌رسانی است.

وی افزود: حضور این جمعیت میلیونی برای زیارت امام حسین(ع) پیام فرهنگی دارد و کار در این زمینه کار رسانه‌ها است.

مدیرکل امنیتی انتظامی و امور مرزی استانداری خوزستان گفت: شهرداری‌های شیراز با حضور در مرز شلمچه برای نظافت کمک زیادی کردند اما حجم کار بسیار گسترده بود.

وی افزود: در رابطه با تردد در آن طرف مرز، کشور عراق ضوابطی دارد که ما نمی‌توانیم در آن دخالت کنیم اما مرزبانی ایران در تسهیل تردد زائران خدمات زیادی ارائه داد که نمونه این خدمات بحث گذرنامه‌های جعلی زائران پاکستانی بود که حل شد. بحث ورود خبرنگاران به خاک عراق برای انجام مأموریت رسانه‌ای نیز باید در سال آینده در کمیته رسانه حل شود.

نجاتی بیان کرد: در مرز شلمچه تنها در یک روز ۱۱۰ هزار نفر از مرز خارج شدند. توافقاتی بین ایران و عراق انجام شد اما به دلیل برخی مشکلات، مسائلی به وجود آمد و کشور عراق با مشکل وسایل حمل و نقل مواجه شد.

وی تصریح کرد: تصور ما این بود که به دلیل لغو روادید، آمار جمعیت زایران ۲۰ درصد افزایش یابد که این موضوع به عراق اطلاع رسانی شده بود اما آمادگی لازم را در این زمینه نداشتند که در این راستا توقفی در تردد زائران ایجاد و اتوبوس‌هایی تامین شد.

مدیرکل امنیتی انتظامی و امور مرزی استانداری خوزستان گفت: در دو مرز شلمچه و چذابه هیچ مشکلی از بابت تامین مواد غذایی، پذیرایی، حمل و نقل و ترافیک نداشتیم. از مرز چذابه روزانه ۵۰ نفر از نیروهای شهرداری برای نظافت به کشور عراق اعزام می‌شدند و شب‌ها به مرز برمی‌گشتند.

نجاتی با اشاره به بازگشت ۹۲ درصد زائران به کشور، عنوان کرد: از دو مرز شلمچه و چذابه یک میلیون و ۳۵۰ هزار نفر خارج شدند که از این تعداد، ۱۸۰ هزار نفر اتباع خارجی بودند. البته تردد زائران خارجی هنوز ادامه دارد.

مدیرکل امنیتی انتظامی و امور مرزی استانداری خوزستان تصریح کرد: در سال جاری ۶۰۰ موکب در هر دو مرز و ۶۰۰ موکب دیگر در وروری شهرهای استان خوزستان برپا شد. همچنین از ظرفیت منازل مردم، حسینیه‌ها و مساجد و همه امکانات دستگاه‌های دولتی برای اسکان زائران به کار گرفته شد. حدود ۷۰۰ چشمه سرویس بهداشتی و ۲۰۰ چشمه سرویس بهداشتی سیار نیز در چذابه و مرز شلمچه استقرار یافت.

وی افزود: موضوعات مرزی قواعد و چارچوب‌هایی دارد که در جلسات مختلف همه ابعاد بررسی و دیده شده و طرح جامعی در این زمینه نوشته شده است.

نجاتی با بیان اینکه هر یک کیلومتر جاده هزینه‌ای بالغ بر ۶ میلیارد تومان نیاز دارد، گفت: کارهای زیرساختی زیادی انجام شده که اجرای ۲۴ کیلومتر لوله‌کشی از طرح آبرسانی غدیر به چذابه برای تامین آب آشامیدنی سالم و بهداشتی برای زائران اربعین یکی از این اقدامات بود.

مرجع / ایسنا
:
:
:
آخرین اخبار