تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۹
کد خبر: ۱۷۷۴۳۶
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
مهرعلیزاده عنوان کرد:
وجود مشکلات داخلی و خارجی در مسیر روابط اقتصادی با عراق
قائم مقام معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان گفت: در زمینه صادرات از بنادر و دو پایانه صادراتی شلمچه و چذابه با مشکلات داخلی و خارجی مربوط به کشور عراق روبه‌رو هستیم.

یدالله مهرعلیزاده با اشاره به بررسی روند صادرات به کشور عراق اظهار کرد: این بررسی‌ها نشان می‌دهد با بررسی در زمینه روابط اقتصادی با کشور عراق با مسائل و مشکلاتی رو به رو هستیم و نیاز است در این زمینه برای حل مشکلات گام‌های اساسی برداشته شود.

وی با بیان این که بحث صادرات از نظر ارتباط آن با افزایش درآمد ملی و استانی و تاثیری که بر شاخص‌های رفاه ملی و استانی می‌گذارد، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، افزود: اهمیت صادرات در جریان پروژه ضد تحریمی که توسط استانداری خوزستان هم اکنون آماده شده است، زمانی شفاف‌تر و واقعی‌تر می‌شود که ارتباط آن را با شرایط کنونی کشور و استان در نظر داشته باشیم و به آن توجه ویژه کنیم.

قائم مقام معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان با بیان این که مسائل صادراتی استان را بررسی کرده‌ایم، عنوان کرد: در زمینه صادرات از بنادر و به ویژه دو پایانه صادراتی شلمچه و چذابه با مشکلات داخلی و خارجی مربوط به کشور عراق و مشکلاتی در زمینه روابط اقتصادی با این کشور رو به رو هستیم.

مهرعلیزاده، مشکلات صادرات را تشریح کرد و گفت: ابلاغ بخشنامه‌های خلق الساعه گمرکی از سوی عراق مبنی بر ممنوعیت واردات کالا، تعطیلی حدود 20 روزه در ایام اربعین، ناهماهنگی ساعت کاری میان دو طرف در مرز (یک و نیم ساعت اختلاف در شروع کار) و عدم هماهنگی مرزبانی عراق با طرف ایرانی در بستن و گشودن درب‌های ورود و خروج پایانه‌های مرزی از جمله مشکلات موجود در بحث صادرات هستند.

وی ادامه داد: نبود امکانات زیربنایی و گمرکی در پایانه‌های مرزی عراق، افزایش دو برابری هزینه‌های صادرات به دلیل انحصاری بودن ثبت سفارش در عراق، عدم پایبندی طرف عراقی به اجرای مفاد تفاهم‌نامه‌های منعقده میان دو طرف، عدم موافقت طرف عراقی با راه‌اندازی بازارچه‌های مرزی مشترک در مرز، عدم امکان ورود کامیون‌های عراقی برای حمل یکسره کالا مانند کشورهای دیگر، نبود سیستم منسجم بانکی و شفاف بین دو کشور مطابق با قوانین بین المللی و عدم تعامل بانک‌های دو طرف با یکدیگر نیز از دیگر مشکلاتی هستند که در زمینه صادرات با آن‌ها دست و پنجه نرم می‌کنیم.

قائم مقام معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان گفت: همچنین عدم امکان ترانزیت کالا از پایانه‌های مرزی استان خوزستان به عراق به دلیل نداشتن کد ترانزیت، نبود خطوط ریلی برای انتقال کالا به عراق، نبود یا عدم اجرای کامل پنجره واحد تجاری در پایانه‌های مرزی دو طرف، مشکلات امنیتی در پایانه‌های مرزی شلمچه و چذابه به دلیل عدم حضور یگان حفاظتی گمرک، بالا بودن تعرفه کالاهای ایرانی وارده به عراق نسبت به سایر کشورها و عدم توجه و حمایت کافی از ظرفیت‌های موجود در گردشگری سلامت از جمله مشکلات صادرات به این کشور است.

مهر علیزاده با اشاره به اقداماتی که باید برای توسعه، تقویت و حمایت از استراتژی صادرات‌محور استان خوزستان در دستور کار قرار داده شود، گفت: حمایت و تقویت توان صادراتی کشور و استان خوزستان مساله‌ای است که باید مورد توجه قرار بگیرد. لزوم در دستور کار قرار گرفتن این موضوع در اولین جلسه سند راهبردی توسعه صادراتی استان با توجه به اهتمام و دستور ویژه استاندار از اهمیت برخوردار است و همه مدیران دستگاه‌های اجرایی باید مکلف به عملیاتی کردن آن برای افزایش توان صادراتی استان باشند.

وی بازنگری رفتارهای مدیریتی کنونی در زمینه صادراتی را از دیگر اقدامات مهم در جهت توسعه و حمایت صادرات عنوان کرد و گفت: هم اکنون هماهنگی لازم بین اتاق‌های بازرگانی اهواز، خرمشهر و آبادان و اتاق‌های اصناف و تشکل‌های بخش خصوصی با مجموعه دستگاه‌های سیاست‌گذار و اجرایی دولتی کمرنگ است و در این راستا برای ایجاد مدیریت واحد در پایانه‌های صادراتی شلمچه و چذابه با مصوبه شورای تامین استان، معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری مسئولیت این هماهنگی و یکپارچه سازی را برعهده گرفته است.
مرجع / ایسنا
:
:
:
آخرین اخبار